Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 447
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Вики приятели/ съседи как се справят с тоя смотан проблем? Да смениш марка, която е доказана там/ не вярвам всички засечени да ходят...пробвай нова пералня.

# 556
В САЩ токът е 110 V и 60 hz. Което ще рече, че всяка утвърдена европейска марка трябва да произвежда специално за САЩ, ако има търсене. А явно местните марки са такива. Дори някак си да си пренесеш пералня, няма как да я ползваш.

# 557
Има конвертори, които позволяват да се използват уреди с напрежение, различно от това на локалната мрежа..

# 558
Ясно, че има начин.Ама още един разход.

# 559
vici75, а не можеш ли да долееш гореща вода в пералнята през отделението за прах? Понякога когато ми се стори, че не съм сложила достатъчно прах, допълвам при работеща пералня, като доливам и вода, и никога не е имало проблем.

# 560
И аз това щях да предложа. Имайки в предвид, че нейната е high efficiency, значи налива супер малко вода, колкото да омокри дрехите и тя явно не е достатъчно топла... Направо бих доляла вряла от кана, че да се вдигне вътре средната температура и да има едно нормаллно количество вода... Не мисля, че би било проблем... Като я чета, няма какво да губи...

# 561
Благодаря ви за предложенията Flowers Hibiscus

Като цяло съм конвертитала три уреда от 240V на 110, но не работят както трябва (маша за коса, машинка за постригване и епилатор), та камо ли пералня Simple Smile Така че този вариянт отпада. Като питам мои познати, явно не ги бърка. Всички хвърляме дрехи след известно време и проблема е решен (но не и за мен).Не мога да приема, че не могат да се изперат дрехите.

За доливане на вряла вода съм мислила, но дали няма разтопя нещо из пералнята след като не е проектирана за толкова топла вода? Иначе както ви казах, от скоро взех да варя вода в една тенджера и накисвам бялото с малко окси и прах в един леген от предната вечер. На сутринта пускам на програма за деликатно, която е 35 мин с плакненето и в тази програма слагам белина+прах. Избирам студена вода в това пране. Тук четох, че белина се ползва със студена вода. Дано не бъркам. И после пускам на програма за петна, която е 1ч и 10мин с т.нар. гореща вода, която реално е топла. Но не мога да разбера дали помага, т.к. дрехите са захабени вече (по дяволите, чак докато го пиша ме хващат нервите). Освен като позихвърлям малко бельо и чорапи сега, да видя на новите как ще действа. Но мога да пробвам да налея вряла вода в пералнята. То вярно какво имам да губя...

Снощи гледах тези Миеле пералните, обаче аз не видах кой модел има нагревател. Всичките бяха с опции като моята - студена, топла, гореща вода; силно замърсено, леко замърсено и това, евентуално да има нещо за деликатно, на пара и wi-fi. Напоследък това голяма екстра. Няма що. МНого ми е затрябвал wi-fi на пералня.

Взела съм си Ариел концентриран гел някакъв от бг магазини. МНого ми харесва аромата. Пак не мога да разбера дали пере. Ще трябва на нови дрехи да пробвам.

# 562
Тоя филм не го ли гледахме вече преди време? Купи си прах. В цял САЩ няма прахове ли? Ако в суперите няма, има в Амазон дори с безплатна доставка.

# 563
Иначе както ви казах, от скоро взех да варя вода в една тенджера и накисвам бялото с малко окси и прах в един леген от предната вечер.
Това не ми звучи добре, защото врялата вода ще фиксира петна като кръв и други от протеинов произход. Освен ако първо не ги накисваш в студена и после във вряла с окси, ама то така става голяма играчка.

На сутринта пускам на програма за деликатно, която е 35 мин с плакненето и в тази програма слагам белина+прах. Избирам студена вода в това пране. Тук четох, че белина се ползва със студена вода. Дано не бъркам.
Да, белина се ползва със студена вода, но не се смесва с нищо. Не знам дали комбинацията с прах е удачна...

# 564
Аз мисля, че нищо не би ѝ станало на пералнята, естествено, може би не е добра идея да доливаш вряща вода, но затоплена, защо пък не?

# 565
  • Бургас
На мнение съм, че и само вода да бъде долята, качеството на изпирането ще се повиши. Едно време Перлите перяха хубаво, защото до средата на люка имаше вода. Днешните перални ги плацикат с малко вода, колкото да се намокрят дрехите. И като навлязоха масоите течни чорби или капсулки със сгъстена чорба, кратката програма, еко програмите с по 30 градуса - резултатите не закъсняха. Иначе дрехите - спарено ароматазирани, писала съм и преди. Ето далаверата - спестяват и от парфюм.

# 566
На мнение съм, че и само вода да бъде долята, качеството на изпирането ще се повиши. Едно време Перлите перяха хубаво, защото до средата на люка имаше вода. Днешните перални ги плацикат с малко вода, колкото да се намокрят дрехите. И като навлязоха масоите течни чорби или капсулки със сгъстена чорба, кратката програма, еко програмите с по 30 градуса - резултатите не закъсняха. Иначе дрехите - спарено ароматазирани, писала съм и преди. Ето далаверата - спестяват и от парфюм.
Напълно права си...старата ми пералня имаше опция за допълнително вода, винаги я ползвам, тази няма, а уж нов модел. Всичко развалиха с това еко-меко, прахосмукачките и те с намалена мощност, в 19 век ли ще се връщаме не знам. Започнах да пера бельото си на ръка, имам чувството, че пералнята не го изпира.
Днес научих че и универсалния обезмаслител на Лидъл оранжевия е спрян, очаквам новият, с който са го заменили да е пълна боза.
wdv, белината Аче пише да се добави в отделението за прах, заедно с праха? По същия начин се добавят и окислителите, поне така пише на този Фаберлик. Вече не знам как и с какво да пера, фект е, че хубавото изпиране става все по-трудно вместо да ни улеснят живота на този напрегнат век.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 22:32 от mimi.7299

# 567
Скрит текст:
wdv, белината Аче пише да се добави в отделението за прах, заедно с праха?
На сайта им пък друго пише... Едно в една снимка: не се смесва с препарат и не се ползва с гореща вода.
Скрит текст:

# 568

Не знам и аз как да го разбирам, за пране с пералня пише, че се слага в основното отделение за пране, не е зачертан препарата както при ръчно пране на първата снимка. Вероятно имат предвид да се пере само с белина? Ако въобще това е пране?

# 569
Като в легена, само че в пералня. Нали като третираш предварително с белина, след това си го изпираш нормално прането, не си го оставяш с белината.

В основното отделение се слага, за да има изплакване. В отделението за омекотител препаратът ще бъде използван на края на цикъла на пране и няма да се изплакне  Нищо няма да ѝ стане на пералнята от гореща вода. Даже бих я пуснала празна с долята гореща вода и препарат за почистване на перални да изчисти добре замърсяванията.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 08:59 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт