Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 38 837
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Колето, да не би да сте объркали ТУЕС и СГСАГ? В СГСАГ има специалност строителство и архитектура.

# 136
  • софия
Ужас...май нямаме никакъв шанс за влизане там 😢незнам как да кажа сега на моя като др нищо не иска
Каква оценка има?

# 137
  • София
kat01, благодаря за препоръката! Flowers Bouquet
На моето момче му се иска да кандидатства архитектура след 12 клас. Кое мислите, че би било най-доброто училище, като преход към там. Повечето казват ТУЕС, но аз си мисля че и художествените и приложни училища също са добър вариант. Та мисълта ми е при кандидатстване след 12 клас има ли някакви допълнителни точки, които децата от тези училища получават? Извинете ме, ако звуча тъпо и неориентирано, но точно така се чувствам. Знам, че до тогава има много време, да сме живи и здрави, но съм си такава. Обичам да планирам от рано и да имам яснота за нещата, така че да мога да ориентирам и детето.
ТУЕС е отправна точка към Техническия университет, а не към архитектура. Няма да му помогне с кой знае какво, математика се учи и в други училища на нужното ниво, а точно в ТУЕС натоварването е доста голямо и няма да му стигне времето да се готви по рисуване. Според мен е по-разумно да намерите училище за силна математика, а рисуването се учи на курсове. Обратното е по-трудно.
То зависи и къде ще кандидатства де. В Любен Каравелов се влиза доста лесно, но и ученето им е толкова, като ги гледам какви ни кандидатстват после за работа...

# 138
  • софия
Архитектура могат да кандидатстват всякакви деца от всякакви училища. Не мислете, че като предвидите всички варианти още в седми клас, непременно ще постелите успешен път. Няма такова нещо. Децата узряват на различна възраст за различни решения и категорично мирогледа им в 11 клас е в пъти, в пъти по-богат от седми. Та вие може да искате архитектура (или детето да си мисли, че иска), но има достатъчно варианти за промяна на решенията и идеите.
Познавам дете, което завърши немската преди години и в 12 клас ходи на уроци по рсуване и мат. Приеха го архитектура от раз и завърши успешно. Даже беше на едно първите места на "цветния" им изпит. (извинявам се не съм запозната детайлно как се водятт/наричат изпитите им)

# 139
Момичета, сърдечно ви благодаря! HeartFlowers Bouquet
Успяхте да вкарате малко ред в хаоса в главата ми.
Момчето ми обича рисуването и това е нещо, което не мисля да му отнемам. Обожава и музиката и по-конкретно свиренето на китара. И се надявам да продължи да ги прави с удоволствие до когато и както желае. Ще се опитам да го насочвам и към математиката, пък... каквото стане!
Да са ни живи и здрави децата и дано всяко от тях намери своя път и нещото, което осмисля живота му и го кара да се чувства щастливо. Дори това нещо да е в разрез с нашите желания и разбирания за бъдещето им 🤷♀

# 140
  • софия
Щом обича да рисува посоката е ясна. Математиката ]е я наваксате с частни уроци.
освен това, я реши да следва идеите за архитектура, я не. Нека докато дойде време за следване да изкара едни 5 години пълни с щастие идващо от това с което се занимава. После посоката сaма ще се покаже! може да се окаже други уроци, не математика, кой знае.....

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 00:30 от Амели

# 141
Моята дъщеря ходеше при Мария Златанова. Тя е преподавател в Свети Лука. Всяка събота от 9-13 ч. Цената е 30 лв на посещение, в 119-то училище. Дъщеря ми премина успешно и двата приемни изпита, на които се яви и имаше възможността да избира къде да се запише. Препоръчвам я с две ръце. Много добър преподавател и педагог.

Тя е главният учител по рисуване в НГПИ. И дъщеря ми беше в 119-то на курсове, но тогава (преди 6г) не само Златанова преподаваше, имаше и други учители от НГПИ. Сега само тя ли е?

Не, бяха поне две учителките, но аз поддържах връзка само с Мария Златанова.

# 142
Има ли детенце влезнало в полиграфията и фотография след второ класиране,бихте ли споделили с каква оценка?

# 143
  • София
Второ касиране не е имало, само първо.

# 144
  • софия
Изчакайте още малко. Докто прозвънят на всички да ги питат ще мине някакво време. Не се обезкуражавайте!

# 145
Дано ,благодаря
Вчера видях ,че има пуснати свободни места в специалностите.Звъннах в училището и казаха ,че ще зв докато се запълни бройката ,но не разбрах до коя оценка са стигнали,разбрах само ,че няма др списък ,а само звънят на номерата които сме оставили.

# 146
  • софия
Деца приети във фотографията ( традиционно най-ниската откъм бал специалност) сега ще мръднст напред и ще освободят места. Тези от по-силните специалности също ще минат напред. Има една бройка деца, които пък изобщо няма да се запишат.... така че тепърва ще има ново приети деца. Само търпение

# 147
  • sofia
Ще има размествания, особено щом приключи записването за МОН-ските училища утре.

# 148
  • София
Здравейте!
Моето дете, бъдещ седмокласник, ме изненада с желанието си да кандидатства с рисуване и мила съфорумка ме ориентира към тази тема. Други две момичета пък ме успокоиха, че не сме закъснели с уроците по рисуване, за да имаме шанс догодина. Досега младежът не се е занимавал, но ще започне.
Ще се радвам да съм част от вашата група тук. Виждам и познати "лица" Gift Heart Simple Smile
Успех на класиранията на тези деца, които все още очакват резултати Flowers Four Leaf Clover !

# 149
Ще освободим едно място във Фотографията, днес се обадиха, че са ни класирали, но няма да ползваме мястото.

Kally May, успех! Времето е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт