Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 38 836
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, дами! Успешна учебна година на всички деца, приети в желаните от тях училища!Майка на бъдещ шестокласник съм, който много би желал да учи анимация. От утре започваме с уроците по рисуване. Четейки предходните теми си давам сметка, че явно е доста важно при кого детето ходи на рисуване. В този ред на мисли, дайте някакви съвети и препоръки, базирани на вашия опит. Мисля, че две години са си достатъчно време, но все пак. Как най-добре да се организираме според вас?

# 121
Моята дъщеря ходеше при Мария Златанова. Тя е преподавател в Свети Лука. Всяка събота от 9-13 ч. Цената е 30 лв на посещение, в 119-то училище. Дъщеря ми премина успешно и двата приемни изпита, на които се яви и имаше възможността да избира къде да се запише. Препоръчвам я с две ръце. Много добър преподавател и педагог.

# 122
kat01, благодаря за препоръката! Flowers Bouquet
На моето момче му се иска да кандидатства архитектура след 12 клас. Кое мислите, че би било най-доброто училище, като преход към там. Повечето казват ТУЕС, но аз си мисля че и художествените и приложни училища също са добър вариант. Та мисълта ми е при кандидатстване след 12 клас има ли някакви допълнителни точки, които децата от тези училища получават? Извинете ме, ако звуча тъпо и неориентирано, но точно така се чувствам. Знам, че до тогава има много време, да сме живи и здрави, но съм си такава. Обичам да планирам от рано и да имам яснота за нещата, така че да мога да ориентирам и детето.

# 123
  • София
ТУЕС и архитектура? Не виждам нищо общо.

# 124
Познато дете от НГПИ влезе в ВИАС с архитектура. Държа изпит по математика и изпит по рисуване( по спомени в 3 части, доста сложен). Та ТУЕС не виждам за рисуването с какво ще е полезен. За математиката - ОК. Тя ходеше на уроци по мат, за да се представи добре.

# 125
  • София
ТУЕС и архитектура? Не виждам нищо общо.
Математиката. Simple SmileИ аз съм за художествените училища, макар че при нас ще се наложи да ходи на курсове по математика за архитектурата. С това ДО съвсем отече нивото.

# 126
  • София
За едната математика чак ТУЕС... А ако не можеш да се справиш с програмирането там? Има много други училища с профил математика.

# 127
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята дъщеря ходеше при Мария Златанова. Тя е преподавател в Свети Лука. Всяка събота от 9-13 ч. Цената е 30 лв на посещение, в 119-то училище. Дъщеря ми премина успешно и двата приемни изпита, на които се яви и имаше възможността да избира къде да се запише. Препоръчвам я с две ръце. Много добър преподавател и педагог.

Тя е главният учител по рисуване в НГПИ. И дъщеря ми беше в 119-то на курсове, но тогава (преди 6г) не само Златанова преподаваше, имаше и други учители от НГПИ. Сега само тя ли е?

# 128
И сега са няколко преподавателя в 119 и всички са много добри. Мисля, че всички са от "Св. Лука". Ние бяхме при Елена Кафеджийска и също сме много доволни. Приеха я и на двете места (НГПИ и НУИИ), но избра това училище, в което искаше да учи и специалност, която искаше.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 09:36 от mama_mia_ma

# 129
  • На един клон
На моето момче му се иска да кандидатства архитектура след 12 клас. Кое мислите, че би било най-доброто училище, като преход към там. Повечето казват ТУЕС, но аз си мисля че и художествените и приложни училища също са добър вариант. Та мисълта ми е при кандидатстване след 12 клас има ли някакви допълнителни точки, които децата от тези училища получават? Извинете ме, ако звуча тъпо и неориентирано, но точно така се чувствам. Знам, че до тогава има много време, да сме живи и здрави, но съм си такава. Обичам да планирам от рано и да имам яснота за нещата, така че да мога да ориентирам и детето.
Дръжте се за математиката. Тези години са важни, за да няма пропуски там и аз бих подбрала училище/учител, които да дадат добра подготовка по този предмет. До 12ти клас може и други идеи да му дойдат, математиката ще му даде възможност да избира.
Разбира се и рисуването е много важно, но за него подготовката може да се съсредоточи в последните година-две преди кандидатстване. То си е занаят да се научат специфичните неща за изпитите.

# 130
  • София
Във Фотографията и Полиграфията са обявили:

СВОБОДНИ МЕСТА СЛЕД ПЪРВОТО ЗАПИСВАНЕ:
КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ – 2
КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА – 3
ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН – 6
ФОТОГРАФИЯ – 5
ПОЛИГРАФИЯ – 0
БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ – 5

Обаче няма никаква друга информация Disappointed

# 131
Ужас...май нямаме никакъв шанс за влизане там 😢незнам как да кажа сега на моя като др нищо не иска

# 132

Сестра ми завърши художественото училище в  Трявна, но ходи 3 години на курсове по математика. Завърши архитектура в София преди няколко години. При кандидатстване високата диплома  тогава й даде предимство пред децата, завършили СМГ в София. Но мисля, че всичко е много индивидуално.

# 133
  • някъде на юг
Защо няма още резултати от второ класиране към МОН?

# 134
  • София
Щяли да ги качат след 11

Общи условия

Активация на акаунт