Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 877
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, интересувам се за “отворени врати” в изящното и приложното. Моля ако някой знае дали изобщо ще има дати да пише! Държа да отидем, защото искам все пак да покажа нещо на дъщеря ми. Миналата година пролетта  нямаше. Есента ни затвориха. Как да има детето ми обща представа за това какво се учи и прави там (освен от сайта). Според мен отворените врати биха насочили много деца! Дано да организират пролетта. Ще следя и на сайтовете на училищата! 🙂

# 316
  • Ланкър, планините Овнерог
Преди в Приложното бяха през декември. Тази година мисля, че беше виртуално или нещо такова ми е минало покрай ушите. Съмнявам се скоро да пуснат тълпи хора из училищата, те децата още не са пълноценно на училище, пък за външни хора....

# 317
Някой може ли да си сподели мнението за специалността моден дизайн и детски играчки в НГПИ, понеже ммисля да ги запиша? Може ли да попитам и какви езици се изучават в НГПИ, благодаря предварително!

# 318
  • София
Някой може ли да си сподели мнението за специалността моден дизайн и детски играчки в НГПИ, понеже ммисля да ги запиша? Може ли да попитам и какви езици се изучават в НГПИ, благодаря предварително!
Дъщеря ми е моден дизайн и много й харесва. Учат много теория - история на модата, конструиране на облекло, в по-горните класове и някакви компютърни програми за дизайн. Отделно шият в ателиетата, когато имат присъствено. Иначе вкъщи се шие.
Езиците са английски и руски. Учат се и двата, единия от осми клас (По избор), другия май от 10 клас.

# 319
За езиците -английски от начало до край и руски - него мисля, че само една година го учиха.

# 320
За езиците -английски от начало до край и руски - него мисля, че само една година го учиха.
Английски от 8 клас. Руски от 9. И двата се учат до края по новата програма. Преди руски беше 9 и 10.

# 321
Е, мойто инфо е по старата програма, даже имам чувството, че само в 9-ти клас го учиха руския.  Старо дете - стара програма Simple Smile

# 322
  • софия
Приложното са публикували във фейсбук страницата си много хубав албум с работи по време на дистанционното обучение. Приятно ми бепе да го разгледам, много добри работи има. Браво на тях за идеята изобщо Simple Smile
https://www.facebook.com/ngpisvetiluka/photos/pcb.17344522900608 … 1734451916727590/

# 323
Благодаря за бързите отговори! Имам още един въпрос кое у-ще е по-добро или по-предпочитано НУИИ или НГПИ?

# 324
  • София
Благодаря за бързите отговори! Имам още един въпрос кое у-ще е по-добро или по-предпочитано НУИИ или НГПИ?
Според мен са равностойни. По мои наблюдения изборът на училище е обусловен от предпочитанията на дадено дете към конкретна специалност.
Моето, например, като разглеждахме кое училище какво предлага, хареса си специалност, каза, че това иска да учи и съответното училище стана №1 от желаните. Това не прави останалите по-лоши, просто не са толкова предпочитани от моето дете.

# 325
  • софия
невъзможен отговор.
едното дава конкретни специалности, другото дава други конкретни специалности.
"Престижност" дават и двете.
Едните си мислят, че превъзхождат другите - има лек нюанс на напереност сред учениците.... Останала слава от едно време. Сега мисля, че е безумно да се говори за "по-добро". Както бях казала педи време  -  и двете училиша обират наградите на нацинаните конкурси.
Със сигурност тези двете са с по-добра работа, ама в пъти по-добра, от полиграфия и фотография.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:12 от Амели

# 326
  • София
НУИИ са обявили на сайта си датите за кандидатстване тази година.
Изпитите ще са на 02.07. и 03.07.2021.

# 327
  • София
Здравейте! Присъединявам се към групата, тъй като моя син реши да кандидатства в училищата към МК догодина. Надявам се да споделяме опит и подкрепа! Hug

# 328
Има ли информация кога ще са изпитите в Приложното?

# 329
  • София
Вече излезна и информацията за Приложното.
Всичко подробно описано и обяснено можете да прочетете ТУК.
Изпитът ще е на 01.07.2021

Общи условия

Активация на акаунт