Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 823
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
То и за архитектурата има компютърни програми, ама имат три изпита по рисуване преди да те допуснат да я учиш.
Къде да я учиш? В университета ли? Да, за там се искат определени умения още на входа, както и за всяка друга специалност.
Но все си мисля, че пишем в тема за кандидатстване след 7-ми клас, а не за кандидат-студенти.
За справка - в СГСАГ "Христо Ботев"  в балообразуването НЕ влиза Изпита за проверка на способностите.

Пълни глупости са това да се прави дизайн без определени способности.
Хубаво би било при такива изказвания да се сложи отпред едно "Според мен..." или "Моето мнение е, че..."

# 406
  • София
Да, според мен. ✌Както и да е, все тая.

# 407
  • софия
Пак, както всяка година, стигаме до естествен път до въпроса с разделянето на училищата и дали не е по-правилно да се направят две теми. Въпреки, че си спомням много ясно, че минлата година обяснявах на един потребител как няма мисъл поради сто причини. Обаче сега с тези коментирани училища (е съвсем без изпит наравно с другите...) ми се струва направо задължително - или да не се пише за тях, или просто темата да се раздели.  Несериозно е да се поставят на една линия двата типа училища. Според мен е направо престъпление тези без изпити да се рекламират/заявяват като паралелки/училища по/за изкуства. Това, че знаят как се държи молив и могат да построят кубчета на компютър е далеч от умение и талант. А което най- много, ама наистина ме разпалва и ядосва е факта, че понякога привличат наистина много талантливи деца, които после потъват в безинтересие.. Да не говорим за натрупваните знания, или по-скоро липсата им. Ама предполагам, че на това му се вика "всеки с късмета си". В крайна сметка би трябвало чисто житейски да не е голяма драма, както се казва все ще завършат, все ще учат нещо, все ще започнат да работят нещо...Живот, не е ясно как се завърта, ама ако може поне да не омаловажаваме сложността, традициите и престижа на едните като ги приравняваме към измислените....

# 408
  • София
Имам познато дете от 1 АЕГ, влязло в НХА само с уроци по рисуване  Явно не е задължително да си завършил училище по изкуствата към МК. Тези деца от 51. могат да си учат да строят кубчета на компютър и паралелно да си ходят на уроци по рисуване.

# 409
  • софия
Естествено, че не е нужно.
Разговорът е за съвсем друго-а именно, че деца от училищата без изпит по рисуване може и да не влязат  в НХА когато дойде време ( дори и да са искали). Иначе,  който иска и е готов да вложи усилия независимо от къде е  може да успее, спор няма.

# 410
А може и да влязат, пък да не влязат децата от училищата към МК. Или пък да не искат да влизат в НХА, а да се занимават с графичен дизайн и да са успешни.
 Не се знае в крайна сметка кой колко е талантлив и как ще се реализира. Има достатъчно добри перспективи и за децата извън училищата на МК.

# 411
Kally May, имате ли впечатления от от гимназията по моден дизайн?

# 412
  • софия
Разбира се, Iris04, всичко може. Всякакви лични истории има на този свят.

# 413
  • София
Здравейте, племенницата ми ще кандидатства в училищата към МК. Далеч съм от материята, а се налага да й съдействам организационно.
Може ли някой да ми поясни каква е подложката, която трябва и откъде мога да намеря. Също и черни моливи - колко, с различна твърдост ли? Всякакви съвети приемам с благодарност Hug

# 414
  • София
Здравейте, племенницата ми ще кандидатства в училищата към МК. Далеч съм от материята, а се налага да й съдействам организационно.
Може ли някой да ми поясни каква е подложката, която трябва и откъде мога да намеря. Също и черни моливи - колко, с различна твърдост ли? Всякакви съвети приемам с благодарност Hug
Фазер се казва подложката, размер 35/50. Към нея вземете и две-три щипки за фиксиране на листа. Моливите са по избор, вземете няколко с различна твърдост. Гуми две-три различни.
Всички неща ги има в магазините за арт материали. Дъщеря ми пазарува най-вече от този до метростанция Сердика. https://www.artservicebg.com/
Добре е да вземете и куфар за всички тези неща, пак такъв размер 35/50.

# 415
  • София
yovanka, мнооого благодаря!!! Изключително полезна информация Flowers Hibiscus

# 416
  • Ланкър, планините Овнерог
За самия изпит защо помня, че само моливи и хлебна гума носехме? Там рисуват на стативи с листа, дадени от у-щето с печат.
Fair Lady, и моята дъщеря от същия магазин пазаруваше, който Йованка е споменала. Мина през какви ли не марки моливи, но за нея си установи, че най-ок са й на Кох И Нор, жълтите.

# 417
  • София
За самия изпит защо помня, че само моливи и хлебна гума носехме? Там рисуват на стативи с листа, дадени от у-щето с печат.
Fair Lady, и моята дъщеря от същия магазин пазаруваше. Мина през какви ли не марки моливи, но за нея си установи, че най-ок са й на Кох И Нор, жълтите.
В НУИИ искат да се носи фазер. В Приложното си рисуваха на стативите, така беше.

# 418
  • София
Благодаря Ви. Много сте опитни и съдействащи
Heart Eyes

# 419
Здравейте!
Дъщеря ми ще кандидатства тази година с рисуване и вече започнах доста да се вълнувам.
Открих тази тема и прочетох назад с интерес.
Имам няколко въпроса и ще съм много благодарна, ако можете да ми отговорите:
1. Знаете ли какъв е бил минималният бал за влизане в НУИИ и НГПИ миналата година? От последните класирания?
2. Знаете ли какъв вид хартия се дава в различните училища?
3. Позволено ли е да се носи макетен нож за острене на моливи?
4. Позволено ли е да се носят допълнителни листчета за предварително скициране?
5. Позволено ли е да се носи линийка и на изпита да се приближават до постановката, за да измерват точните размери с линийка?
5. Имате ли предства как точно се образува оценката?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт