Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 821
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Оценяването е от комисия, средно аритметично от оценките на членовете й.
Не е позволено да се става и да се мери. Може да се носи хартиена линийка, на място се използва. Допълнителни листчета не може, за макетен нож моята не знае, не е носила.
Хартията е за графика, една година имаше оплаквания от тази в Изящното, че се размазвало при триене.
Ще се опитам да открия стари класирания утре, но не съм сигурна, че ги пазя.

# 421
Оценяването е от комисия, средно аритметично от оценките на членовете й.
Не е позволено да се става и да се мери. Може да се носи хартиена линийка, на място се използва. Допълнителни листчета не може, за макетен нож моята не знае, не е носила.
Хартията е за графика, една година имаше оплаквания от тази в Изящното, че се размазвало при триене.
Ще се опитам да открия стари класирания утре, но не съм сигурна, че ги пазя.

Благодаря много!

# 422
На изпита за приложното беше разрешено да се носи линия, може и да се мери.

# 423
  • София
На изпита за приложното беше разрешено да се носи линия, може и да се мери.
Значи са го променили, моята беше преди 4 години.

# 424
  • София
Намерих два стари файла - от изпита 2016 и класиране/не знам коя година/.
https://dox.abv.bg/download?id=9b1acc90d0# - Линк за сваляне
https://dox.abv.bg/download?id=f3e0b95bc8# - Линк за сваляне

# 425
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми ще кандидатства тази година с рисуване и вече започнах доста да се вълнувам.
Открих тази тема и прочетох назад с интерес.
Имам няколко въпроса и ще съм много благодарна, ако можете да ми отговорите:
1. Знаете ли какъв е бил минималният бал за влизане в НУИИ и НГПИ миналата година? От последните класирания?
Моята дъщеря я приеха миналата година в НУИИ. Тук изрових стари записки, които съм събирала миналата година. Дано да са полезни.
2017 - поцинкована кофа, синя бутилка и отворена кутия с дъното към мен./ / Имало някаква драперия, която им обяснили, че не била задължително да се рисува.
52 деца – мин. оценка 4,50 с която са приети
2019 - метална кофичка- легнала, ябълка и дървен паралелепипед, шантав,  кух отвътре
56 деца - мин. оценка 4,00 с която са приети /188 деца кандидатстват/
2020 - 52 деца - мин. оценка 3,50 с която са приети /182 деца кандидатстват/

# 426
  • София
Здравейте, по мои спомени детето казваше, че са им позволили не повече от 3 пъти да станат и да си вземат размери, проблем е, че не помня дали това беше на изпита във Приложното или във Фотографското.

Исках да спомена, че моето дете използва оценката от изпита в Приложното, за да кандидатства в училищата към МОН. Повечето майчета тук помнят, че тя беше в болница по времето на матурите и изпита за проверка на способности към МОН. За наше съжаление, оценката от Фотографското излезна твърде късно и не можахме да я ползваме нея.
Сега е ред на втората дъщеря, ще следва стъпките на кака Sweat Smile и се улавям, че въобще не съм толкова стриктна, както с каката. Дори не съм се сетила да погледна, кога се подават заявленията за явяване на изпит, за медицинското въобще бях изключила. За мое съжаление, отказва да пробва в Приложното, ще пробва само във Фотографското.

# 427
За Варна, инфо има на сайта.но ще ги сложа за сравнвние:

За 2020/2021 кандидатствали около 90 човека.  Приети :
-рекламна графика  минимален бал 5,31 приети 8 човека
- ИИ - мин бал 5,25 - приети 18 човека.

За 2019/2020 са кандидатствали около 70 ученика.
-рекламна графика мин бал 5,42. приети 8 човека
-ИИ мин бал 5,42, приети 18 деца.

# 428
Здравейте!
Дъщеря ми ще кандидатства тази година с рисуване и вече започнах доста да се вълнувам.
Открих тази тема и прочетох назад с интерес.
Имам няколко въпроса и ще съм много благодарна, ако можете да ми отговорите:
1. Знаете ли какъв е бил минималният бал за влизане в НУИИ и НГПИ миналата година? От последните класирания?
Моята дъщеря я приеха миналата година в НУИИ. Тук изрових стари записки, които съм събирала миналата година. Дано да са полезни.
2017 - поцинкована кофа, синя бутилка и отворена кутия с дъното към мен./ / Имало някаква драперия, която им обяснили, че не била задължително да се рисува.
52 деца – мин. оценка 4,50 с която са приети
2019 - метална кофичка- легнала, ябълка и дървен паралелепипед, шантав,  кух отвътре
56 деца - мин. оценка 4,00 с която са приети /188 деца кандидатстват/
2020 - 52 деца - мин. оценка 3,50 с която са приети /182 деца кандидатстват/

Благодаря! Много полезна информация!
А миналата година на изпита какво са дали?

Ако някой се интересува: на сайта на НУИИ са обявили график за консултации с преподавателите.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:34 от Paper moon

# 429
  • София
Ако някой се интересува: на сайта на НУИИ са обявили график за консултации с преподавателите.
Какво представляват тези консултации?
Нещо като урок с детето или по-скоро някакви насоки за самия изпит?

# 430
  • София
Носят си рисунки, каквото си подберат и преподавателите им дават насоки и препоръки.

# 431
Носят си рисунки, каквото си подберат и преподавателите им дават насоки и препоръки.
Кой от преподавателите бихте препоръчали за тези консултации. Всеки ден е различен.

# 432
  • София
Моята отиде произволен ден, при непознат преподавател. Който има дете в НУИИ да каже мнение за имената.

# 433
  • Русе/ София
Здравейте, моля да ме извините ако е обсъждано по назад в темите:  Служебната бележка удостоверяваща, че кандидатът се обучава в 7 клас за учебната 20/21 година ще се даде ли на децата от училището в което учат, или трябва да я поискаме? Търсих образци в интернет, но откривам само тази, която се дава с резултатите от изпитите на НВО.... (за МОН-ските у-ща). Като се има предвид, че кандидатстването стартира след 2 седмици за МК училищата.... би следвало да получим и такива бележки.... Благодаря за изяснението.

# 434
Ние ходихме специално за тази бележка, след като попитахме предварително по телефона.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 11:35 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт