Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 847
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
В София в училищата към МК не искат на изпита и драперия.
Само обемните тела.

# 346
Няма как училищата към МК да направят изпита в края на юни. Има учебен процес.

# 347
Има график, утвърден със заповед на министъра на културата.
Провеждане на изпит/и за проверка на способностите
25.06.2021- 15.07.2021 г.,по график на училището.

# 348
  • София
Както се вижда от заповедта, която е пуснала Дидева, има как.
То и НВО се провежда по време на учебната година, както и куп други изпити.
Има ли желание, има и начин, още повече, когато е и регламентирано от МК.
Просто е нужно двете министерства - МОН и МК - малко да си говорят помежду си,
за да няма ощетени деца, както ще се случи във Варна т.г.
Ама какво ли си мечтая... Disappointed

# 349
  • Ланкър, планините Овнерог
И преди непомняколковече години, когато дъщеря ми кандидатства, изпитите бяха в края на юни. Помня, че съвпадаха с второто класиране на МОН.

# 350
И преди непомняколковече години, когато дъщеря ми кандидатства, изпитите бяха в края на юни. Помня, че съвпадаха с второто класиране на МОН.

Това е още по-гадно. Даже леко ми олекна че можело и по-лошо.

# 351
  • Ланкър, планините Овнерог
За нас беше все тая, защото дъщеря ми отказа да се яви на мон-ското рисуване, а и тогава не се признаваше оценка от МК в МОН. Даже беше много хубаво, защото имаше избор между две читави училища - трябваше да избере дали ще учи език или изкуство. Слава Богу, избра второто, нищо че сега в университета учи пак езици. Това, което й даде гимназията, си е безценно.

# 352
Хиксът в нашия случай е много голям. Синът иска в своето си училище, но при нас е една паралелка за голям град и околията. Конкурсът е по 4 човека на място, напливът винаги е голям и резултатът не може да бъде предвиден. Все пак това е изкуство, не е като да решиш десет задачи. Затова ще не ще синковецът паралелно дърпа и по бел и мат защото трябва да има западсен вариант. Иначе специално за нашето училище как си се справил на НВО-тата няма значение. В другата паралелка с рисуване в града  в една друга гимназия се кандидатства с нво рисуване, тя не е точно желания му вариант, но е все пак с рисуване, а той за сега гледа само в нея посока. За нея също няма да е лесно, познавам деца, които се готвят именно за фигуралната композиция за да кандидатстват там. Т. Е и там ще има наплив като при нас.
За нас пък като родители е много сложно да измислим резервен вариант. Оценките му по нво бел мат няма да са конкурентни на кандидатстващите в Езиковите със стандартни езици (английски немски), а за нестандартни езици (като испански, френски, португалски, руски) не искам и да мисля ,. От друга страна дори и да му стигне бала за езикова, си давам отчет че два езика изучавани с такива темпове и в такъв обем не са никак за него.  Сигурна съм че това което ще получи в паралелка по изкуството като опит, подготовка е непостижимо с никакви уроци. Завиждам ви софиянци защото при все имате по - богат избор.

# 353
Както се вижда от заповедта, която е пуснала Дидева, има как.
То и НВО се провежда по време на учебната година, както и куп други изпити.
Има ли желание, има и начин, още повече, когато е и регламентирано от МК.
Просто е нужно двете министерства - МОН и МК - малко да си говорят помежду си,
за да няма ощетени деца, както ще се случи във Варна т.г.
Ама какво ли си мечтая... Disappointed

То това с говоренето е валидно за всички институции в БГ, ама нейсе. Simple Smile

Успех на всички!

# 354
  • София
Моля дами с деца в НУИИ - 9ти и по-горен клас за малко инфо. Как е организирана лятната практика по рисуване? Кога и за колко време? Мисля, че е юни месец, но не съм сигурна. Искам да направя някакъв план за почивки, но без инфо няма как. Благодаря предварително!

# 355
  • София
Ивка, аз пък бих помолила да споделиш мнение и впечатления за училището, като родител на дете, което учи там. Материална база, учебна програма, учители, среда... ей такива неща, които със сигурност са вълнували и теб, когато сте били 7 клас пред кандидатстване.
Много ми се иска да има ден на отворените врати, но засега нищо не са обявили на сайта си Confused .
Всяка актуална информация ще ни е от полза в темата.

# 356
  • София
Ивка, аз пък бих помолила да споделиш мнение и впечатления за училището, като родител на дете, което учи там. Материална база, учебна програма, учители, среда... ей такива неща, които със сигурност са вълнували и теб, когато сте били 7 клас пред кандидатстване.
Много ми се иска да има ден на отворените врати, но засега нищо не са обявили на сайта си Confused .
Всяка актуална информация ще ни е от полза в темата.
Дъщеря ми много искаше да учи в НУИИ. От дете обожава да рисува и до ден днешен го прави във всеки свободен момент. Тя е от по-"смотаните" и в предишното училище /38-мо/ беше аутсайдер. Не ходеше по наргилета, гримове и маникюр въобще не я влечаха. Миналата година имаше ден на отворените врати и атмосферата страшно много и допадна. Като цяло съм доволна от училището, най-вече защото психически и подейства много добре. Сградата е стара, малка и бутикова. Не е като масовите училища, децата са малко /56, разделени на два класа и всеки клас на две групи за специалните предмети/. Учат се всички стандартни общообразователни предмети без музика. Специалните са - перспектива, рисуване, графика, композиция, живопис и скулптура. Тази година обаче не може да е меродавна, защото повечето време са онлайн, както всички други и за съжаление от това страдат главно децата. Определено обучението не е на ниво, но то навсякъде е така в момента. Съвсем различно е докато рисуваш да имаш контакт с преподавателя, да се надяваме че на есен ситуацията ще е друга.

# 357
Днес ни излезе графика за изпитите за завършване на учебната година. За нас е 22 и 24 Юни. Оценките ще излязат след това. Това е учебния процес за който ставаше въпрос по-рано и заради който не могат да направят изпитите около мон-ските нво.

# 358
изприт по бел има само за специалност полиграфия, за другите специалности е само изпит по рисуване, не се гледат матурите, училището не е към МОН, а към Министерство на културата и си има собствен изпит

Благодаря.Моя позната ми каза,че в гимназията организирали курсове по рисуване, но на сайта не видях такова нещо.

Здравейте,
Извинете ,че се намесвам така,но понеже търся информация,ако мога да попитам ,че не разбрах
Дъщеря ми иска да кандидатства след 7 клас в НПГПФ тази година, наистина ли не се вземат оценките от матурите? Ако не се вземат кои са балообразуващи оценки?
Благодаря Ви предварително!

# 359
  • София
В НПГПФ се кандидатства единствено и само чрез техния собствен изпит по рисуване.
НВО не важи за тях, както и няма балообразуващи предмети.
Те са към Министерството на културата и нямат нищо общо със системата на МОН за кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт