Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 833
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, моля да ме извините ако е обсъждано по назад в темите:  Служебната бележка удостоверяваща, че кандидатът се обучава в 7 клас за учебната 20/21 година ще се даде ли на децата от училището в което учат, или трябва да я поискаме? Търсих образци в интернет, но откривам само тази, която се дава с резултатите от изпитите на НВО.... (за МОН-ските у-ща). Като се има предвид, че кандидатстването стартира след 2 седмици за МК училищата.... би следвало да получим и такива бележки.... Благодаря за изяснението.

Служебна бележка ни дадоха в канцеларията в училище, предварително се уговорихме. Предполагам, че е същата като за МОН, защото на нея пише само, че детето се обучава в седми клас.

Днес отидохме на консултация в НУИИ. Разгледаха рисунките и ни консултираха. В учителската стая имаше няколко преподаватели и всички се събраха да дадат мнение. Бяха изключително внимателни и любезни с дъщеря ми.

# 436
@Paper Moon, Вас допуснаха ли Ви на консултацията в НУИИ? На мен по телефона днес ми обясниха, че ще трябва да изчакам долу, пък бих искала да чуя и помня и аз какво казват Simple Smile
Още един, може би, "тъп" въпрос от моя страна - на стативи ли рисуват в Приложното, НУИИ и НГПФ?

# 437
@Paper Moon, Вас допуснаха ли Ви на консултацията в НУИИ? На мен по телефона днес ми обясниха, че ще трябва да изчакам долу, пък бих искала да чуя и помня и аз какво казват Simple Smile
Още един, може би, "тъп" въпрос от моя страна - на стативи ли рисуват в Приложното, НУИИ и НГПФ?

Първоначално портиерът ми каза: "само детето", после махна и каза: "хайде влизай".  Качих се с нея и присъствах на консултацията.

# 438
  • Ланкър, планините Овнерог
Nimiu, в НГПФ и НГПИ са на стативи, предполагам, че и в НУИИ също.

# 439
Здравейте, на служебната бележка, която се подава при кандидатстване, необходимо ли е да пише, че трябва да послужи пред съответното училище/училище? И ако да, да извадя отделни за всяко училище или да ги изброя.
П.С. За да ги извадя тези служебни бележки трябва да пиша молба до директора и за това искам да съм подготвена с всички детайли. Simple Smile

# 440
  • Русе/ София
Здравейте, на служебната бележка, която се подава при кандидатстване, необходимо ли е да пише, че трябва да послужи пред съответното училище/училище? И ако да, да извадя отделни за всяко училище или да ги изброя.
П.С. За да ги извадя тези служебни бележки трябва да пиша молба до директора и за това искам да съм подготвена с всички детайли. Simple Smile

Според мен не - Бележката се издава в уверение на това, че за учебната 2020/2021 година Х  е ученик в VII клас на Y училище. Ако е необходимо да се указва за къде да послужи, да сложат най общо - пред училищните власти  без да конкретизират. Бележката е една.

Гита Ог, това със стативите за всички кандиадати ли се отнася - в смисъл, който не му е удобно, не може ли да си сложи фазера на масата примерно.... и надявам се имат поне столове...все пак 4 часа.....

# 441
  • София

В нашата бележка пише, че се издава, за да "послужи където е необходимо". Заявих я с такъв текст. Това е стандартен израз, който се използва в такива случаи.
Относно молбата до директора - зависи какви са процедурите в конкретното училище. Ние не сме писали заявление, а обяснихме на служителката в канцеларията какъв документ ни е необходим.

# 442
  • Ланкър, планините Овнерог
В ателиетата в НГПИ няма маси, само стативи, които са подредени около композицията. Като влезнат на изпита, теглят номерче и е на късмет къде ще се падне спрямо композицията.

# 443

В нашата бележка пише, че се издава, за да "послужи където е необходимо". Заявих я с такъв текст. Това е стандартен израз, който се използва в такива случаи.
Относно молбата до директора - зависи какви са процедурите в конкретното училище. Ние не сме писали заявление, а обяснихме на служителката в канцеларията какъв документ ни е необходим.

На нашата служебна бележка е оставено празно полето: "да послужи пред:". Аз ще попълня "където е необходимо". Добре, че го погледнах, изобщо не бях забелязала Simple Smile

Знаете ли точно на каква височина са подредени постановките на изпитите?

# 444
  • София
Гледах, че миналата година съм взела бележката на 19.06, на нея пише:  "да послужи пред: Кандидатстване след 7клас". Медицинското съм взела на 22.06., даже диктувах на личната какво да пише, за да не обърка нещо.

Когато посетихме Приложното декември 2019 г. направих няколко снимки, ще ги приложа в скрит текст, за да добиете представа. На едната снимка са осмокласници, които рисуват зададена композиция, която предполагам, че е зададена от някой преподавател по време на учебния им процес в 8ми клас.
Снимала съм и оценени рисунки от изпитите за кандидатстване, бяха се опитали да скрият оценките, но някой се виждат Satisfied.  
Скрит текст:

За съжаление за отворените врати в другите 2 училища вече имаше пандемия Disappointed

# 445
  • Русе/ София
Ей  Furia, благодаря много. Да си ги представим тия стативи на живо най накрая.... Аз си мислех, че са от високите, които ги обикаляш прав.....Relaxed
А за тия служебни бележки...нямам думи просто.  Пратих детето преди малко: дали му една без изходящ номер и конкретизирано: „Да послужи за кандидатстване в Свети Лука“...?! Anguished Казах връщай се пак в канцеларията, за нова. Да пишат: „Да послужи пред където е необходимо“..... ако не искат да ти издадат 10-тина.....
Втората -  няма клас и няма учебна година.....Ще я допиша.... Накрая й казах да вземе и една празна- с подпис и печат на директора, аз ще си я попълвам.....че то бива , бива....ама чак толкова...
С две думи: Гледайте си бележките, защото сякаш за пръв път попълват  и издават такива.....в някои училища.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 10:01 от Elida

# 446
Furia, благодаря! Супер си!

# 447
  • София
Принципно имат и от двата вида стативи, защото им звънях да питам, че нали каката беше с операция на стомаха и не знаех как ще и е удобно да рисува. Ако ги предупредиш откликват и няма проблем да сложат, който модел искаш.
На фейсбук страницата на Приложното има качени дипломните работи на децата, ако не сте я харесали, препоръчвам силно. Всички проекти на децата бяха уникални, красиви, креативни, въобще речника ми е слаб да ги опиша и похваля Heart

# 448
Здравейте! След подаване на заявлението за участие в изпита за проверка на способностите, все още нямам информация къде ще се явява синът ми. Нали трябва да е в писмен вид до 7.06.? Има ли вече някой, който е получил  такова писмено известие? Много се притеснявам да не изпусна някой срок.
Благодаря за полезната информация, която споделяте тук!:hugs:

# 449
Здравейте! След подаване на заявлението за участие в изпита за проверка на способностите, все още нямам информация къде ще се явява синът ми. Нали трябва да е в писмен вид до 7.06.? Има ли вече някой, който е получил  такова писмено известие? Много се притеснявам да не изпусна някой срок.
Благодаря за полезната информация, която споделяте тук!:hugs:

Здравейте,
И при нас ситуацията е същата . От канцеларият след разговор по телефона ми обясниха, че чакали данните от МОН, но останах с усещането, че датата 07.06 май няма да се спази.

Общи условия

Активация на акаунт