Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 202
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
И в училището на детето не са наясно. Онзи ден имахме родителска и класната каза, че според нея била една бележка и за НВО БЕЛ и мат, и за ИИ. И щели да им ги дадат 2-3 дни преди изпитите.
Аз да помоля, май имаше някакви насоки за фигуралната композиция за изпита за проверка - брой фигури и пр. Спомням си че ги четох едно време, но не съм ги запазила. Ако някой може да ги сподели.

# 451
Поне за София ще е една. И вероятно ще спазят по-късния срок - 11. юни.
Служебните бележки, удостоверяващи мястото за явяване на НВО, ще съдържат и информация за мястото за полагане на изпитите за проверка на способностите по изобразително изкуство, музика и спорт за всеки кандидат, който е подал заявление за явяване на изпитите.

# 452
И в училището на детето не са наясно. Онзи ден имахме родителска и класната каза, че според нея била една бележка и за НВО БЕЛ и мат, и за ИИ. И щели да им ги дадат 2-3 дни преди изпитите.
Аз да помоля, май имаше някакви насоки за фигуралната композиция за изпита за проверка - брой фигури и пр. Спомням си че ги четох едно време, но не съм ги запазила. Ако някой може да ги сподели.

Трябва да са поне две фигури, да има преден и заден план, да има движение във фигурите, пропорциите да са добре, композицията да отговаря на темата.
И аз бях попаднала някъде на точните критерии за оценяване. Мисля, че излизаха дори в интернет.

# 453

Трябва да са поне две фигури, да има преден и заден план, да има движение във фигурите, пропорциите да са добре, композицията да отговаря на темата.
И аз бях попаднала някъде на точните критерии за оценяване. Мисля, че излизаха дори в интернет.

Бях прочела някъде, че трябва да има най-малко три фигури. Не мога да открия къде и не съм сигурна в тази информация...

# 454
Учебно-изпитни програми, утвърдени със Заповед № РД09-147/18.01.2021 г., на министъра на образованието и науката, за проверка на способностите във връзка с приемане на ученици в VIII клас на местата по държавен план-прием за учебната 2021/2022 година в неспециализираните държавни и общински училища
Учебно-изпитна програма за проверка на способностите по изобразително изкуство

# 455
  • София
Аз имам следното терзание, то второто не е прието все още, но другото е. В професионалните паралелките държат ли матура в 10ти клас? Питам за тези училища, които са към МОН. Аз си мислех, че не би трябвало, защото в 12ти клас държат изпит и имат защита. Но в следващия момент - бам, ами ако трябва и там да държат, няма да издържа 2 поредни години десетокласници, ще се пропия съвсем Joy JoyJoy

# 456
  • София
Аз имам следното терзание, то второто не е прието все още, но другото е. В професионалните паралелките държат ли матура в 10ти клас? Питам за тези училища, които са към МОН. Аз си мислех, че не би трябвало, защото в 12ти клас държат изпит и имат защита. Но в следващия момент - бам, ами ако трябва и там да държат, няма да издържа 2 поредни години десетокласници, ще се пропия съвсем Joy JoyJoy
Би трябвало да държат матура в 10-ти, щом в тези към МК имат. И те държат изпит по специалността в 12-ти, плюс ДЗИ.

# 457
Момичета, знаете ли дали на изпитите към МК могат да си снимат рисунките след като приключат работа? Разбрах, че им взимат телефоните по време на изпита, но имат ли право да снимат завършената рисунка?

# 458
  • софия
не вярвам да може.

# 459
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз имам спомен, че не можеше.

# 460
  • Sofia
Не може.
Поне в НГПИ не можеше преди 2 и преди 3 години на изпитите.
Тогава бях квестор там и затова зная това.
Събирах им телефоните преди самото начало на рисуването.
И им ги давах чак след като съм прибрала рисунките им.

# 461
Благодаря за всички отговори Simple Smile
И за темата. За мен е много полезна!

# 462
Някой има ли мнение за преподавателя по скулптура Валентин Мечанов,защото чувам не хубави неща

# 463
Здравейте! Да знаете от колко часа ще се проведе изпита за проверка на способностите (на 21-ви)? Ние получихме служебна бележка от училище, но на нея не пише от колко часа е изпита. В сайта на РУО-София също няма информация Simple Smile

# 464
И на щерката не пише час, но мисля в заповедта е 9.00ч. като на БЕЛ и математика и трябва да са там по-рано. Моето ще е в 51.

Общи условия

Активация на акаунт