Дали и той е влюбен

• 5 233
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Доста сложна ситуация,може би само за теб.По принцип погледни го като момиче,твоята най добра приятелка и с нея ще правите същите неща,като с него.Ако наистина имаше толкова дълбоки чувства е имал време да се покаже това са шест години все пак,напивал се е много пъти и дори не сте се целували,просто явно за теб е прекалено перфектен за мъж,и за това си започнала да изпитваш нещо.
Аз също имам много добър приятел мъж,с него си споделям всичко и двамата сме си казвали обичам те,но знаме че е приятелско обичам те.

# 16
Аз бих му казала, че напоследък се чувствам объркана, че го виждам като повече от приятел и бих го питала той какво мисли.
Ако не се получи, надявам се поне с това, че съм казала "объркана" да спася приятелската връзка.
Мисля, че той е човекът за теб. Не знам кой е човекът за него, за съжаление - дано да си ти.
Simple Smile

# 17
Бих те посъветвала да не чакаш дълго време той да поеме нещата в ръце, защото може да се стигне дотам живота да ви раздели по някакъв начин и това да не се случи. И така всеки ще тръгне по пътя си и после ще те е яд, че не си направила крачката. Знам, че е общоприето мъжът да прави първата крачка, но понякога е нужно и ние да се размърдаме.. Simple Smile
Казвам го от личен опит. Моята история с най-добрия ми приятел може да се каже, че се припокрива с твоята. Съответно нито един от двамата не предприе нищо. Той замина да живее в чужбина, аз намерих човека до себе си и всичко си остана така. Дори и приятелството ни вече не е това, което беше Simple Smile

# 18
Сега прочетох поста ти до края. Наистина се опитай друг път, когато търсиш съвет по форуми, да даваш по-сбито информацията, защото на повечето хора им липсва търпение да четат фермани. Вече допълнително инфо можеш да даваш в коментари по-късно

Та по темата ти, жените понякога сте много интересни. Кое точно не разбираш в изречението "надявам се да намериш някой , който да те обича толкова колкото аз и да бъдеш щастлива ,дано всеки човек си намери по една такава приятелка, която да прави живота му по-цветен и забавен, от все сърце ти казвам ОБИЧАМ те"? Човека се е тотално хлътнал по теб, никой не пише такива работи на "само" приятелка.
Обаче ако продължаваш да се моташ ще се появи я бившата, я някоя нова и работите отидоха. Приеми, че приятелството ви е приключило в момента, в който единия от вас (т.е. ти) се е влюбил. Ако не се получи по някаква причина и си запазите отношенията, как ще се чувстваш да го гледаш щастлив с друга? Дали ще можеш да се радваш искрено или ще те гризе от вътре?
Повярвай ми, това чувство е просто отвратително, да гледаш момичето, което желаеш безумно, да е с друг. При това дори не беше щастлива, имаха супер проблемна връзка, но.... Колкото съм изпил тогава, само аз си знам. По-късно приятелката ми предполагам изпитваше нещо подобно, когато нещата се обърнаха и аз си намерих щастието с друго момиче. Това и стана причина за пълно прекъсване на отношенията ни.
Така че действай, максимално бързо, отивай при него още днес Simple Smile
Надявам се да споделиш какво е развитието и дали сте го докарали до хепи енд. Успех.

# 19
Аз също бих те посъветвала да действаш още днес. Но аз съм човек, който винаги действа, такъв ми е характера, просто не мога и не искам да чакам каквото и да било.
Това не винаги е правилно, въпреки че в професионален план винаги е плюс, в личен може би една жена трябва да бъде в изчакватела позиция, за да намери по-качествен партньор.
Въпреки това винаги в живота действам на принципа: човек в края на живота си се ядосва само за нещата, които не е направил и никога за нещата, които е направил, дори и да са били провал.

# 20
Ами аз си признавам искрено, че противно на съветите на повечето читатели да се хвърлиш с главата напред, моето мнение е различно.
Аз мисля, че твоят приятел те харесва, но не е достатъчно сигурен в себе си и чувствата си и затова те държи на полусъединител. Пише ти милички неща и ти казва, че те обича, а в същото време не предприема действия и не отива по-далече в думите си. Освен това се е събрал отново с бившата си, щял да я "потърпи" - ами не ми мяза на коректен мъж този, сори. Сега - млади сте наистина, но колко пък да сте млади. Тя мъжката чест и коректност отрано се проявява по принцип, ако я има, де.
Освен това, ти красноречиво си му показала, че не си безразлична. Мъжът е ловец, ако беше убеден в чувствата си, какво чака още? А пък ако му се поднесеш на тепсия, много бързо ще му изчезне интересът според мен. После да не се оплаква на някоя приятелка, че му се налага да те "потърпи" и теб.
Затова, стой си на д-то засега и гледай как ще се развият нещата. Аз даже бих се отдръпнала, защото не ми е присъщо да играя втора цигулка. Да се освободи от бившо-настоящата, да вземе да излезе напред като мъж и тогава ще видим. Това, разбира се, го казвам от позицията на сегашните си години и опит. Що време и нерви сме изгубили навремето с приятелки в оправдания на нерешителни мъже, идея си нямаш. Че и сме се кахърили как не сме показвали достатъчно заинтересованост, че не сме дали достатъчно знаци и сигнали - абе, глупости на търкалета. Ако те иска и има топки - ще дойде да си те вземе. Ако не дойде - или не те иска, или няма топки. И в двата случая, не ти е запотрябвал.
Апропо, аз имах едни двама съученици като вас. Най-добри приятели, докато тя не се влюби. И той така все ѝ обясняваше колко я обича, как е неговата истинска половинка, в компанията ни я наричаше "жена ми", демонстрираше открито специално отношение към нея, бла-бла. Ама все с други излизаше, а после ѝ се оплакваше от тях. И тя понеже беше коректна, а бяхме и от друго поколение все пак, що влюбени момчета върна, чак ме е яд като се сещам. А той си хойкаше наляво и надясно. Накрая му призна и го попита директно той как се чувства. На което оня отговорил, че безкрайно я обичал, но само като приятел. Може би един ден, евентуално, дъра-бъра. И стана ясно, че той си я е отглеждал като някаква форма на екзотични отношения, където хем да си има вечно влюбена девойка до себе си, хем да я вре в очите на гаджетата си, та онези да се стараят повече за него. Абе, луда работа. Не знам в крайна сметка какво стана между тях в чисто приятелски план, понеже отидохме да студентстваме на различни места, но така и не са се събрали като двойка никога.

# 21
Този не ми прилича на играч, но дори и да има нещо подобно, пак би било добре за авторката да свалят картите, от колкото да се пита дали това или онова.
Възможно е да действа нерешително по същите причини, поради които и авторката се колебае, как би реагирала тя, какво ще стане с приятелството им, дали няма да си развалят отношенията.
Така че в този случай трябва да се свалят картите на масата и каквото стане. Принципа е всичко или нищо, друг вариант няма при тези доста сложни отношения.

# 22
  • out of space
Аз съм на мнение, че човек, когато иска нещо- отива и си го взима. Ако не се получи- не е било неговото нещо.

Разни от сорта "ама дали, ама ако" са просто губене на време и енергия.

# 23
Не бих препоръчала да се пише "накратко". Често четем неща, които са неразбираеми, защото 75% от детайлите липсват.
Като е по-подробно, който иска - чете, който не - има възможност да се занимава с куп други неща.

# 24
Моето мнение... Ти, разбира се, си влюбена, това е ясно.
Той по-вероятно не е. Защо мисля така? Ами нещата са много платонични и сладникави. За мъж това не е много ок. В смисъл... като не посяга и с пръст да те пипне, като не чувстваш да има някакво сексуално желание (толкова неща сподели, но нищо, което да говори да е изпитал такова)... няма огън в тези отношения.
Е, може да се пробваш да провериш. Може да питаш тая бившата заради секса ли я търпи, да се пошегуваш, че сигурно сексът е много добър, след като прави такива компромиси заради него и да намекнеш, че с друго момиче (демек с теб) е възможно да е още по-вълнуващ. Joy Но ти си младо момиче, едва ли ще се пресрамиш да правиш подобни намеци. И може да е за добро. Rolling Eyes
Да обобщя моята теза - когато всичко е твърде розово и невинно, не вървят добре нещата. Поне не в правилната посока.

# 25
С такава лекота да си казвате "обичам те", значи не е онова гигантско страховито ОБИЧАМ ТЕ, от което имаш нужда.
Къде видяхте чак пък и бъдеща двойка в това?

# 26
Раздвоена съм в мнението си, но е напълно възможно това "обичам те" да е изречено с лекота, заради маската и прикритието на приятелството.

# 27
Предлагам едни залагания да си организираме.... Simple Smile
Стига все пак авторката да бъде така добра да ни уведоми за развитието.

# 28
Веднъж съм имала такива отношения, хем ме е яд, че не останахме само приятели, хем винаги бяхме “ нещо повече”. Има едни, такива хора, усещате се един друг, една спонтанна, непреднамерена близост. Както той ми казваше- самото ти присъствие ме кара да се чувствам спокоен. Никога не ме нарани. Аз го разбирам като обич, любов е друго, това си беше обич.
 Авторке, ако се усещате толкова много, ами не пропускайте шанса. Помисли си, обаче, дали не закърпваш някоя душевна дупка с момчето. Чета те, един сериозен, после още един, някакъв си, нали, няма нищо лошо, ама и сама не е зле да останеш, за да решиш.

# 29
Веднъж действах с отдръпване...и стана много хубаво.

Скрит текст:
Приятели, приятели, приятели, два месеца бяхме само приятели, разходки, ресторанти, Витоша, разговори, смях. Аз обаче влюбен в нея като по рождение, изобщо не съм имал преход. Но и железен (или слабоват, все тая), държах се според светлината - там където е зелена чупех леда, там където не виждах знак, че би било окей, спазвах дистанция. 
На втория месец, избирайки тихо заведение съвсем човешки ѝ казах какво се случва, без нищо да искам, освен да не го играя повече някой различен. Внимавайки да не е стъпка твърде накриво и срещу нея, на което тя отвърна с продължавай, може пък да ми е приятно да го чуя.
Нещо като ден за размисъл отмина, а след това нова вечеря навън чисто приятелски, съвсем постарому. После ѝ писах, че се оттеглям...че така е мъка, и ако мога да я преодолея, то няма да е докато я виждам. Не знаех какво правя, импровизирах каквото изглеждаше най-поносимо.
На другия ден ме помоли да се видим уж за нещо формално и бързо. Оказа се елегантен жест, беше резервирала стая в хубав хотел. Каза, че само съм пришпорил плановете ѝ с тоя мейл.
Един от най-силните ми спомени, не мисля, че нещо някога ще го бие.

Общи условия

Активация на акаунт