Път без изход ли е това?

• 9 569
  • 158
  •   1
Отговори
Здравейте,
ще започна от това, че имам син на почти 9г.от предишна връзка. С баща му се разделихме, когато беше бебе и сме в прекрасни  отношения (причината не е била трети човек и от двете страни) . Винаги ми е помагал, дори когато се разделихме- и той и семейсвото му и така е до днес. Винаги помагат в полза на детето.
Години след това срещнах настоящия си съпруг. В началото всичко беше прекрасно, както се знае в повечето истории. С изключение на това, че беше ревнив, но не съм предполагала, че може да стигне толкова далеч.
Оженихме се и се роди дъщеря ни, която в момента е на почти две години.
С времето нещата ескалираха. Леко, леко започна да изразява негативно отношение към приятелките ми и аз спрях да се виждам с тях или да го правя много рядко. И след това правеше фасони в колко часа съм се прибрала (примерно излизам в 21ч.и се прибирам в 23-00:00ч.) А когато сме се виждали, разбрах, че ме е следил, като най-долния престъпник. Следил е телефона ми, подслушвал ме е с флашки какво си говоря по телефона, следил е колата, с която излизам (това го видях от приложение в телефона му и е в реално време). Не че съм имала какво да крия, просто е адски дразнещо. Доводите- ревнувал ме от миналото ми (не, че съм била някаква парясница, просто съм имала и други партньори, които не са безброй). Накара ме да напиша на един лист имената на всички мъже, с които съм имала отношения и съм спала с тях. Страхувал се от предателство, да не го изоставя при липса на пари и да не му изневеря. Не съм му давала никакви поводи, освен това, че взе под внимание(без основание)  познанството ми от детството с приятел от мъжки пол. Мислел си, че сме имали нещо общо, а това не е така.
С времето започна да ме обижда, да ми посяга, да ме нарича с обидни думи, да ни гони от къщата... да ме унижава с всяка негова приказка, която излиза от устата му. Да ме кара да правя неща в леглото, които не искам и  не са "моето". Съответно аз имам много ниско либидо. Нямам желание за секс и ласки..
Настоя да посетим психолог- посетихме трима,които той намери и те му казваха, че трябва да работят повече с него и по-малко заедно с двамани, защото има известни проблеми с възприятието и много неща, върху които трябва да помисли. Съгласяваше се, но стигаше само до третата среща. И после всичко започваше отново.
Аз изгубих себе си, забравих коя съм, плача постоянно и се питам как да изляза от тази ситуация- две деца, от двама различни мъже... Имам работа. От 7г.работя по специалността си, но реших да завърша и магистратура, която ми дава възможност за нова, по-платена работа, но се страхувам какво ще си кажат хората за мен... Кой ще погледне на мен сериозно?(не визирам други бъдещи връзки, все едно ми е дали някой мъж ще погледне на мен сериозно, не търся това) . Живеем в малък град и няма как да го скрия. Дали ще успея да отгледам децата си адекватно и дали ще  им дам цялата любов, която заслужават... Живеем в Ззная, че този, който трябва да се срамува, е той. Аз съм чиста пред себе си и знам, че не съм го излъгала и предала по никакъв начин. Понякога съм отвръщала на агресията му,карали сме се, но мноого рядко се е случвало аз да го обидя. В почти всички случаи гледам да си замълча, защото знам, че няма да ме чуе, дори да се карам, дори да обяснявам спокойно. Дори когато дели децата, а това е много често, гледам да обясня на малкия, но пак си премълчавам, защото не искам да последват обиди и шамари или дърпане.
Възможно ли е да ми вземе детето? Това е една от заплахите... Има доста добри доходи и казва, че ще си служи с тях за подкупи, само и само да ми вземе детето...за да забрави, че има майка.
Аз знам какво трябва да направя.Средата, в която живеем  не е здравословна нито за мен, нито за децата ми. Но как? Как да предприема тази стъпка? Ами ако наистина успее да ми я вземе... Как да го улича във всичко това, как да го докажа?  Искам да работя и да живея с децата си спокойно, колкото е възможно. Просто усещам, че самата аз се разклащам и не вярвам в себе си, а трябва да се взема в ръце заради тях.
П.С. Има къде да отида- бащината ми къща. Има място за всички- на два етажа е. Майка ми живее сама,тя не знае какво се случва, но не мисля, че ще ми откаже помощ, при положение, че няма да й пречим, а баща ми почина преди 13г. Просто не зная как да го направя....
Благодаря Ви, че изчетохте поста ми, макар и да е дълъг. И благодаря за съветите- приемам ги, също както и критиките.

# 1
Въобще не се тревожи за мнението на околните. Има една инфлуенсърка с 4 деца от различни бащи. И при това мацката не се срамува че е в такова положение.
А ти имаш само две. Влюбила си се, създали сте дете и всичко е приключило - в края на краищата никой не може да каже как ще протекат дадени събития, освен ясновидците, а често и те грешат.
Относно въпроса - как да  докажеш тормоза над теб - прави скрийншотове, открадни му телефона, открий как точно е следял колата ти - тези неща остават следи, ти си ги видяла, значи можеш и да ги свалиш. Запиши някой ваш разговор в който той да си признава за някои от изцепките си.
Поискай ограничителна заповед за него. Потърси много добър адвокат. Струва пари, но спокойствието което ще ти даде е безценно. Поискай помощ от бившият ти - все пак и неговото дете расте в тази отровна атмосфера, така, че може да помогне. По закон пък след като имаш брак с този индивид, (настоящият ти партньор), би трябвало да останеш в семейното жилище до навършване на пълнолетие на вашето дете - т.е.  той да ти го предостави. Но моят съвет е при тези обстоятелства да не се възползваш от това. Също така съветвам, да не разчиташ много на асоциациите за закрила от домашно насилие - една близка разчиташе и в момента отново е заедно с насилника си, защото техните психолози така я обработиха...
Първо за да действаш ти трябва план. Измисли си го, не го споделяй с твоят мъж, действай тихо и накрая го постави пред свършен факт. Ако той има ключове от твоите жилища и коли - смени ключалките навсякъде. Сложи камера на входната врата на къщата си и не оставяй колата си навън. Ако може смени града си. Принципно закона е на страната на майката, особено ако тя има доказателства за неговото лошо поведение. Нулирай често телефона си и след стартиране не задавай опцията да копира приложения и информация през Гугъл акаунта ти. Ръчно си въвеждай всяко приложение. Сменяй паролите поне на месец. Смени си номера след раздялата и се чувайте само по Месинджър за детето... Осигури си свидетели на вашите разговори, в които той ти се признава/те обижда/ревнува.  Успех ти желая! Ако имаш желание - винаги ще намериш възможност за раздяла и свобода 😉

# 2
Не съм си помисляла да се обръщам към организации. Имам досказателства със снимки и записи на наши разговори, на заден фон се чува детето как пищи. Записала съм ги в поща, за която той не знае и съм ги изпратила на приятелка. 
Проблемът е, че искам всичко да мине мирно и кротко. Не искам да се разделяме по този начин. Но явно няма да стане.

# 3
  • Враца
Не може ли, да поискаш съдействие и от бившия ти съпруг? Все пак и неговото дете е в нездравословна среда, а и насилиникът да види, че имаш мъжка опора.

# 4
Според мене не е редно дечицата да растат в тази токсична среда, нито пък ти да търпиш подобно отношение. Вземаш си децата и при мама. И да извадиш ограничителна заповед.

# 5
Бягай от този психически и физически насилник. И ти и децата ти заслужавате спокойствие. Посъветвай се с  адвокат. Ще се справиш!

# 6
Отдавна е трябвало да го разкараш.

# 7
Да, път без изход е и много си търпяла. Намери свидетели на тормоза, заведи дело. Дете в България се взема от майката само ако тя не може или не иска да го гледа. Не вярвай на тези манипулации.

# 8
  • София
При агресивен човек нещата няма да минат кротко. Постарай се да има минимум поражения, въпреки че вече си нанесла доста на психиката на децата си.

# 9
Момиче, бягай,да не гледаме по новините за теб след някоя седмица.
Редактирам - Revoker, моля? Искаш да кажеш, че жената не може да излезе на бар, защото има мъж и две деца ли?
Имам мъж и три деца, излизам когато той може да ги гледа. И о ужас - на коледното парти се прибрах в 6 сутринта.

# 10
Това се е случвало даже не си спомням колко пъти за годините, в които сме заедно. Не съм си позволявала да излизам системно, дори през деня. Единствено и само с децата.
Този човек се “провокира” дори от самия себе си, повярвайте ми.
С ходенето на психолог опитах да му помогна, защото така е редно да постъпиш с човека до теб.
Относно интимността- няма я откакто започна да изглупява. Не е защото не ме привлича или просто защото така съм си решила. Не знам коя жена ще иска да интимничи, когато е в подобни отношения.
Edit: това е, че той не пие редовно. Много рядко да си сипе 1-2 уискита, или изпие 1-2 бири,  за напиване да не говорим Тези неща ги прави абсолютно на трезва глава.

# 11
  • Out of the Mix
Мартина, мъжо ти излиза довечера в 22.00 ч. на бар, прибира се в 1.00 ч., без обяснения. Ок ли си с това? Thinking
Коледно парти не се брои, това е един път в годината.

# 12
Тази история я четохме миналия месец. Тогава беше наблегнала, че мъжът не се държи добре със сина ти и искаше да купува имот само на дъщеря си. За месец промени ли се нещо?

# 13
  • Out of the Mix
Добре, Николова, затваряй кепенца тогава, този го пращай при мама, и сама с децата, или с нов някакъв. Не виждам смисъл какво да се коментира повече. Изчерпана работа. Само ще чешем езици и лаф-мохабет да убиваме и дозапълваме време.

# 14
Тази история я четохме миналия месец. Тогава беше наблегнала, че мъжът не се държи добре със сина ти и искаше да купува имот само на дъщеря си. За месец промени ли се нещо?
Ами, темата по този въпрос и обсъждането ѝ спряха.

Общи условия

Активация на акаунт