Път без изход ли е това?

• 9 974
  • 158
  •   1
Отговори
# 30
Как да докажеш, питаш? Нали имаш снимки и записи - ето така. Ако има и свидетели, още по-добре.
В предишната тема имахте едва ли не уважителни отношения. Шамарите се появиха сега.
Ето какво ще ти кажа, и то е много кратко и ясно:

Шамари --> Раздяла веднага --> Развод.

Това е схемата, доказана от практиката, при това много дълга практика на семейното насилие. Говори с адвокат как да подходиш и подхождай бързо, не се чуди. След като ви и гони, хич не се прибирай.

На въпроса в заглавието: Не е път без изход, ето го изходът - през вратата и навън.

# 31
Скрит текст:
Авторке, разбирам, че искаш да се разделите мирно, както се случи с първия ти съпруг, но тази ситуация е съвсем различна. Човекът е агресивен, психически нестабилен, параноичен. Сега той психически ти тормози, а утре ще започне да използва сила. И не дай Боже това по някакъв начин да се отрази на твоите деца.
Намери си добър адвокат и се консултирай с него. Обсъдете как можете да използвате правилно материалите, които си успяла да събереш. Кажи на най-близките си хора за вашата ситуация, така че ако нещо се случи, те да знаят и могат да ти помогнат и да бъдат до теб.
Скрит текст:
И да, относно коментарите по-горе - няма нужда да се обвиняваш. Психически нездравословната реакция е дело на самия агресор. Нестабилен човек ще покаже своята токсичност във всяка ситуация, така че не може да става дума, че някой провокира някого. Не. Това е избягване от отговорността за действията.
Да не повтарям всички добри съвети, но горното е най-важното. Но обърни реда: първо разкажи всичко на най-близките си. После адвокат и изнасяне.

Относно заплахите, че с лъжи и подкупи ще ти вземе детето (което е по-скоро бебе): имаш 2 оръжия: най-вече добър адвокат, но и публичност - качи някъде клиповете със заплахи и насилие и няма да има кой да му вземе подкупа. Тези файлове може да не са доказателство в съда, но медийните случаи присъдата на обществото е важна.

# 32
Това е някаква селска идилия. Не го пиша с подигравка, а със съчувствие. При наличие на физическо насилие, просто се изнасяш в бащиния си дом. Какви още съвети са ти нужни? По прочетеното не е толкова богат и влиятелен, за да ти вземе детето. Важното е дали ти искаш да се изнесеш оттам.

# 33
Той ще те бие, следи, гони, заплашва, ти ще се чудиш дали да му дадеш единствените си средства, за да купува имот, ама на името на малолетното му дете, който да дава под наем, с който да си плаща кредита...

# 34
Така. Нещо основно. Гражданското право не е наказателно право. Нещата не вървят обвинение - доказателства - присъда.
Нещата са - сключили сте един договор, разваляте го и предоговаряте нови условия на нов договор.
Доказателства не са нужни.
Няма нищо страшно и фатално.

Щом има намесени деца, е хубаво да има доказателства, нищо, че не е наказателно право. Simple Smile
Особено, ако има поискано произнасяне за вината. Simple Smile А при такова поведение, е препоръчително да има. Wink

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:34 от darbie9596

# 35
Сериозно ли се връзваш на тези простотии за мъжа с парите, който спира достъпа на майката до невръстното й дете? Това не беше ли тоя, дето ти искаше пари за апартамент? Как се подкупват всички ескпертни лица, съдия и т.н с петст'ин лева в джоба? Мисли малко. Мъжът ти не е милионер, а мишок.
Без да го информираш или заплашваш отиваш с всички доказателства при адвокат. На адвоката казваш всичко с най-малката подробност - адвокат, счетоводител и лекар не се лъжат.
Ако не спреш този тормоз върху децата (защото ти си пълнолетен човек и си е твоя работа дали желаеш да те блъскат и шамарят, но те не са), те ще те намразят. Особено синът ти - ще живее с мисълта, че си избрала един чичак пред сигурността и спокойствието на собственото си дете.

# 36
Значи сядаш и пишеш имената на мъжете, с които си била интимна? И се извиняваш и мълчиш и така години наред? Ей това не мога да го проумея, признавам си. Какъв път без изход? Щом си жива и здрава има много изходи. Вземай си децата и се махай.

# 37
Не е нужно да съдим кой какво е търпял и кой какво не би... Никой не знае как би реагирал, ако преживее подобен стрес в живота си.
Просто нека авторката потърси адвокат, това е належащо. И наистина - без да разбира мъжът Ви, за да си спестите други проблеми. Хубаво е да съберете всички доказателства, да ги занасете и тях. Разкажете всичко подробно дори си кажете имуществените претенции, всичко ваксимално честно, за да се насочите към адекватна защита.

# 38
Все пак авторката пуска тема, значи можем да коментираме. И по принцип ме дразни някой да ми казва какво да пиша, грубо и неуважително е.

# 39
Все пак авторката пуска тема, значи можем да коментираме. И по принцип ме дразни някой да ми казва какво да пиша, грубо и неуважително е.

Явно лично ми приехте коментара Simple Smile

# 40
Авторке, много сте наивна и съпругът ви го иьползва. Първо, никой няма да ви вземе детето, вкарва ви в този филм, защото вижда, че поддавате. Така се взима дете от майка, те на недостойни майки ги оставят, вие къде сте тръгнали да се притеснявате. Второ, колкото и пари да има, не се подкупват толкова лесно магистрати, колкото си мислите, как я мислите тази работа не знам, но трябва да вярвате в българското правосъдие, защото то решава тежките проблеми, като вашите. Трето, ако не обичате себе си и се чудите, помислете за децата, вие, като майка, носите отговорността те да имат нормално детство, така че трябва да реагирате по най-бързия начин и да ги махнете от тази среда. Голяма грешка е да считате, че магистратите няма да видят истината и няма да ви помогнат. В другите случаи може да са имали сериозни основания за решенията си, вас това не ви интересува, сега гледайте вие и децата да се измъкнете от насилието.

# 41
Аз още в предишната тема ти писах ,че е ужасно глупаво да се купува апартамент на малолетно дете .Ако ,порасне ,може да реши в Америка да живее.Писах ти и че според мен с този кредит те обвързва още повече и е някакъв номер,да те вкара още повече в примката.
Още ,в предишната тема ти написах, защо му роди дете,по скоро , защо си бързала да му родиш дете.
Сега,това което ще напиша няма да ти хареса!!!!!!
Аз говоря от моят опит и не искам да съдя никого.Ще се опитам да се изкажа задържано ,макар че това не ми е в стила.Само на мен ли ми прави впечатление че , такъв/такава която почва връзка с разведен/разведена с дете,и уж няма против,нещо му има .Един пример ще ти дам . Втората жена на брат ми е с заболяване което ще и е трудно да има деца.Една братовчедка на мъжът ми се ожени за такъв без деца (въпреки че тя има една голяма дъщеря)и едно дете със синдром на Даун, което почина , защото момчето има проблем със очите (почти сляп е ) .Не знам може и да греша ,но този май те е взел, защото,може би мома няма да го вземе, защото е социопат,а ти си му била най изгодна ,за пред хората да го видят че е женен със семейството.Тук ти не казваш, но може би има още неща които спестяваш .Или ,пък може би ,в предишната тема ти спомена че е имотен.Тоест ,той е от заможно семейство и ти си мислела че си ударила джакпотът с него.
Така,моят съвет е,ако нещата са непоносими да потърсиш някоя организация.Кажи ,майната му на парите, майната му на имотите.Ако ,си мислиш какво ще кажат хората, защото за втори път ще се разведеш ще стигнеш до положението да слушаме че ти си поредният криминален случай в новините.Еми , извинявайте,ама толкова ли ви сърби за мъж че да търпите това .Аз ,ако съм шута в г"""за ,имам си деца ,а дори да нямах си вземам котки .Ако ми липсва секс си купувам вибратор но спокойствието е на първо място, защото имаш само един живот.

# 42
  • Поморие
Здравейте,
ще започна от това, че имам син на почти 9г.от предишна връзка. С баща му се разделихме, когато беше бебе и сме в прекрасни  отношения (причината не е била трети човек и от двете страни) . Винаги ми е помагал, дори когато се разделихме- и той и семейсвото му и така е до днес. Винаги помагат в полза на детето.
Години след това срещнах настоящия си съпруг. В началото всичко беше прекрасно, както се знае в повечето истории. С изключение на това, че беше ревнив, но не съм предполагала, че може да стигне толкова далеч.
Оженихме се и се роди дъщеря ни, която в момента е на почти две години.
С времето нещата ескалираха. Леко, леко започна да изразява негативно отношение към приятелките ми и аз спрях да се виждам с тях или да го правя много рядко. И след това правеше фасони в колко часа съм се прибрала (примерно излизам в 21ч.и се прибирам в 23-00:00ч.) А когато сме се виждали, разбрах, че ме е следил, като най-долния престъпник. Следил е телефона ми, подслушвал ме е с флашки какво си говоря по телефона, следил е колата, с която излизам (това го видях от приложение в телефона му и е в реално време). Не че съм имала какво да крия, просто е адски дразнещо. Доводите- ревнувал ме от миналото ми (не, че съм била някаква парясница, просто съм имала и други партньори, които не са безброй). Накара ме да напиша на един лист имената на всички мъже, с които съм имала отношения и съм спала с тях. Страхувал се от предателство, да не го изоставя при липса на пари и да не му изневеря. Не съм му давала никакви поводи, освен това, че взе под внимание(без основание)  познанството ми от детството с приятел от мъжки пол. Мислел си, че сме имали нещо общо, а това не е така.
С времето започна да ме обижда, да ми посяга, да ме нарича с обидни думи, да ни гони от къщата... да ме унижава с всяка негова приказка, която излиза от устата му. Да ме кара да правя неща в леглото, които не искам и  не са "моето". Съответно аз имам много ниско либидо. Нямам желание за секс и ласки..
Настоя да посетим психолог- посетихме трима,които той намери и те му казваха, че трябва да работят повече с него и по-малко заедно с двамани, защото има известни проблеми с възприятието и много неща, върху които трябва да помисли. Съгласяваше се, но стигаше само до третата среща. И после всичко започваше отново.
Аз изгубих себе си, забравих коя съм, плача постоянно и се питам как да изляза от тази ситуация- две деца, от двама различни мъже... Имам работа. От 7г.работя по специалността си, но реших да завърша и магистратура, която ми дава възможност за нова, по-платена работа, но се страхувам какво ще си кажат хората за мен... Кой ще погледне на мен сериозно?(не визирам други бъдещи връзки, все едно ми е дали някой мъж ще погледне на мен сериозно, не търся това) . Живеем в малък град и няма как да го скрия. Дали ще успея да отгледам децата си адекватно и дали ще  им дам цялата любов, която заслужават... Живеем в Ззная, че този, който трябва да се срамува, е той. Аз съм чиста пред себе си и знам, че не съм го излъгала и предала по никакъв начин. Понякога съм отвръщала на агресията му,карали сме се, но мноого рядко се е случвало аз да го обидя. В почти всички случаи гледам да си замълча, защото знам, че няма да ме чуе, дори да се карам, дори да обяснявам спокойно. Дори когато дели децата, а това е много често, гледам да обясня на малкия, но пак си премълчавам, защото не искам да последват обиди и шамари или дърпане.
Възможно ли е да ми вземе детето? Това е една от заплахите... Има доста добри доходи и казва, че ще си служи с тях за подкупи, само и само да ми вземе детето...за да забрави, че има майка.
Аз знам какво трябва да направя.Средата, в която живеем  не е здравословна нито за мен, нито за децата ми. Но как? Как да предприема тази стъпка? Ами ако наистина успее да ми я вземе... Как да го улича във всичко това, как да го докажа?  Искам да работя и да живея с децата си спокойно, колкото е възможно. Просто усещам, че самата аз се разклащам и не вярвам в себе си, а трябва да се взема в ръце заради тях.
П.С. Има къде да отида- бащината ми къща. Има място за всички- на два етажа е. Майка ми живее сама,тя не знае какво се случва, но не мисля, че ще ми откаже помощ, при положение, че няма да й пречим, а баща ми почина преди 13г. Просто не зная как да го направя....
Благодаря Ви, че изчетохте поста ми, макар и да е дълъг. И благодаря за съветите- приемам ги, също както и критиките.
Припознавам се тотално в ситуацията с вторият ви брак..  Ревнивите мъже са като по учебник. Това е личностно разстройство и няма лечение, освен ако наистина не желаят да се променят, но честно казано няма надежда за такива хора и най-добре е да се спасявате, а за децата здравословната среда е задължителна. Това е травма за вас, за тях и евентуално и лош пример за семеен модел. Щом има къде да отидете, не се колебайте. Раздялата с токсичен човек сваля огормен товар.
Аз също съм с две деца, нямам къде да отида, моето семейство казва "ще търпиш" и то за безкрайни обвинения в изневери, също обиди и 2-3 опити за посегателства в рамките на няколко години. Отивах при тях и се връщах при ревнивия съпруг и бедният живот няколко пъти и те сигурно с право вдигнаха ръце.
Сега трябва да си пазя парите като очите и да пестя за самостоятелен живот, защото не се знае какво крие всеки следващ ден.

# 43
  • У дома... някъде
В името на децата,един родител на място ще намери път.
Със сигурност те изнудва чрез тях,използва слабото ти място и знае ,че ти ще стоиш в тази токсична среда,защото ще те е страх дали евентуално може да те лиши от родителски права,а и ако има повече пари от теб,още повече е затегната примката около врата ти.

На първо време започни да говориш на близките-родители,приятелки в каква среда се намираш с децата.
Нека се даде гласност на това,защото замълчавайки и криейки  не си правиш услуга а улесняваш него.

Нека има и други хора,които са наясно със ситуацията в къщи и съответно,когато не си сама и не мисли само твоята глава,а и на твоите близки кой е най-добрият вариант и безболезнен вариант ще бъде в пъти по-добре и ще намерите път.

Принципно такива личности със силно развита ревност,собственическо чувство,следене,ровене,обвинения без реални поводи за изневери е сигнал за психично разстройство.
Което от своя страна довежда до още купища проблеми за в бъдеще и манипулации.

Такъв тип човек знае,че те е *вързал* по всякакъв начин и няма отърване и за в бъдеще ще използва все повече похвати,бъди сигурна....

Тъй като той иска написани на лист всички имена на хората,с които си била,означава на подсъзнателно ниво,че той се страхува ужасно много да НЕ те изгуби,защото вероятно има нещо в теб,което един нормален човек не би търпял в цялото това описано отношение и психо-атаки ,които ти прилага.

Съответно  децата не е добре да попиват този модел на поведение,тепърва когато се изграждат като характери.

1.Дай гласност на всичко,което се случва в къщи,както посъветвах по горе
2.Запитай се и в предишните му връзки какво се е случвало,някога разказвал ли ти е с детайли?
3.Вероятно там се крият доста неща,на които преди не си обръщала внимание?
4.Съответно по какъв начин са завършвали и как е приемал нещата?
5.Имаш ли сигурност,ако се прибереш при родителите ти,биха ли те подкрепили,както и помогнали?
6.Имаш ли стабилни доходи и сигурна работа?
7.Наличие на собствен имот също е голямо предимство при такива ситуации с род.права./а не жилище под наем/

Пътища има,просто започни да ги търсиш стъпка по стъпка.

При тормоз върху децата,трябва много добър адвокат.
При моето бракоразводно дело,когато бившият ми съпруг отказваше да подпише документи по взаимно съгласие,адвокатката каза,че така могат да го *притиснат*,че да подпише и да се радва дори ,че е по взаимно съгласие!
Закона винаги е на страната на децата и защитават техните права,още повече ако са изложени на риск-психически и физически тормоз от единият родител.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 21:56 от Black Amarilis

# 44
Nikolova,
ако съм те разбрала, ти стоиш с насилника, защото те заплашва, че ще ти вземе малкото дете?
Има и друга опасност да ти вземат голямото дете, ако бащата му разбере, че го държиш в отровна среда с пастрока-психопат.
Ей жена, събуди се - трябва да спасиш себе си и 2 деца. Бягай. А дано скоро да се похвалиш.

И последно - как не ги надушвате тези патологичн ревнивници. Имам опит. Първото ми гадже беше такова - направо ад. Едвам го разкарах. Ей, не иска и не иска да се маха.

Общи условия

Активация на акаунт