Път без изход ли е това?

• 9 976
  • 158
  •   1
Отговори
# 15
Revoker, дадох коледното парти за пример,далеч не излизам веднъж в годината.
Казвам ми че излиза, дори не питам кога ще се прибере. Така процедираме ние. И така е нормално. Наистина не виждам връзката с мъжа на авторката, който очевидно е психически насилник.

# 16
Тъкмо се зарадвах, че покупката на апартамента вече не е на дневен ред, но не мога да подмина това, че в предишната тема ставаше въпрос само за обиди, а сега се оказва, че нещата отдавна са ескалирали – посягане, следене, тормоз...
Ако ще залагаш на домашно насилие, тези неща ги разказвай на адвоката си. И прави, каквото те посъветва специалистът. Тук освен „ох, миличка, ах, миличка“ друго явно не търсиш, а това изобщо няма да ти помогне да се измъкнеш от батака, в който доброволно си затънала.

# 17
Тъкмо се зарадвах, че покупката на апартамента вече не е на дневен ред, но не мога да подмина това, че в предишната тема ставаше въпрос само за обиди, а сега се оказва, че нещата отдавна са ескалирали – посягане, следене, тормоз...
Ако ще залагаш на домашно насилие, тези неща ги разказвай на адвоката си. И прави, каквото те посъветва специалистът. Тук освен „ох, миличка, ах, миличка“ друго явно не търсиш, а това изобщо няма да ти помогне да се измъкнеш от батака, в който доброволно си затънала.
Ако мига да върна времето…но не мога.
Не, не търся тези думи, а съвети. Почти никой не знае историята с истинското ѝ лице, а аз не знам тези неща как да ги докажа. И дали парите не играят важна роля относно въпроса с попечителството. Дали е възможно да подкупва съдии, адвокати. Знам за няколко такива случаи- майките са напълно нормални, имат работа (престижна), в добро психично здраве са и въпреки това им взеха децата. Как става това?

# 18
  • София
Ох, отиди при адвокат и говори и хубаво си отваряй ушите!
Стига си си прожектирала измислени филми!

# 19
Освен раздяла няма полезен ход в ситуацията дори само заради сина ти.

Разни неандерталци като Ривоукър просто подминавай, както е написала и Мартина човешките взаимоотношения са еволюирали отдавна и не, поведението на мъжа ти не е нормално.
Вербалната и физическата агресия се отразява на децата, колкото и да смяташ, че са малки и не разбират. Синът ти не заслужава такова отношение, а дъщеря ти  заслужава спокойна среда.
Адвокат, изнасяне и развод е моят съвет преди да те е наранил сериозно или някое от  децата с психопатското си поведение.
На хората - много им здраве.

# 20
  • София
Никой няма да ти вземе детето. Класическо изнудване от озлобен мъж.
Събирай багажа, взимай децата и беж в къщата при майка ти.
После адвокат и стъпка по стъпка ще се нареди всичко.
Колкото до двете деца от двама различни мъже - живеем в 21 век. Никой няма да те жигоса или замеря с камъни, че си спали с цели двама.

# 21
Никой няма да ти вземе детето. Класическо изнудване от озлобен мъж.
Събирай багажа, взимай децата и беж в къщата при майка ти.
После адвокат и стъпка по стъпка ще се нареди всичко.
Колкото до двете деца от двама различни мъже - живеем в 21 век. Никой няма да те жигоса или замеря с камъни, че си спали с цели двама.
Знам за случаи, в които точно това се е случило и това са майки с добри професии и супер адекватни. Не знам как става.

# 22
  • Сф
Наистина ли тава е жената от темата с апартамента? Ако е така , това е много различна история , поднесената сега. Не знаем ,поне аз ,кое от безбройните твърдения е вярно. Не знам и какво се очаква от форума.  Едно е сигурно,  има ли насилие трябва да се разведеш,  да се махнеш. Всички други мнения какво ще стане с дуца и имоти тук са пожелателни! Трябва ти добър адвокат! Чак не разбирам защо ти е втора тема.
Допълвам * да има всякакви случаи къде са децата. Последният ми скри шапката. Бащата направи страшна постановка и останаха децата при него ..но като гледам сега всички са ок и няма драми и тн. И децата са много добре. Те са и по- големи де и тн.

# 23
Сетих се коя е предната тема на авторката..... Тогава беше спестила подробностите от тази тема и ако не беше го направила,щеше да получи много различни съвети.
Уточни точно какво искаш-да купиш апартамент за децата,да се разведеш с насилника или друго? Той реално може да има претенции само към общото ви дете. Шанса съда да го даде на бащата е много малък, но трябва да си готова за жестока битка. Насилника просто иска да страдаш,а не толкова че иска детето. Просто знае,че по този начин ще те уязви и ще те заболи,ако го вземе. Нека юристите във форума те постветват по-добре,но при всички случай аз бих се махнала. Живота е твърде кратък.

# 24
Авторке, разбирам, че искаш да се разделите мирно, както се случи с първия ти съпруг, но тази ситуация е съвсем различна. Човекът е агресивен, психически нестабилен, параноичен. Сега той психически ти тормози, а утре ще започне да използва сила. И не дай Боже това по някакъв начин да се отрази на твоите деца.

Намери си добър адвокат и се консултирай с него. Обсъдете как можете да използвате правилно материалите, които си успяла да събереш. Кажи на най-близките си хора за вашата ситуация, така че ако нещо се случи, те да знаят и могат да ти помогнат и да бъдат до теб.

И да, относно коментарите по-горе - няма нужда да се обвиняваш. Психически нездравословната реакция е дело на самия агресор. Нестабилен човек ще покаже своята токсичност във всяка ситуация, така че не може да става дума, че някой провокира някого. Не. Това е избягване от отговорността за действията.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 11:00 от unserwahnsin

# 25
  • София
Намираш си оправдания, какво ще кажат хората, какво той ще си помисли. Ами стой да те бие като магаре тогава и почни да се показваш пред хората насинена, изтормозена, подпухнала от плач и тормоз. Имаш образование, работа, здрава си, имаш и къде да живееш. За какво стоиш?? Не сте близки, не се понасяте, защо стоиш? Какъв пример даваш на сина си? Помисли си, през деня синът ти си говори с приятелчета какво правят с мама и тати, и той какво да каже - тате бие и обижда мама и тя мълчи. А на какво ще научиш дъщеря си? Че щом е мъж, може да я мачка, както си иска ли? Не знам изобщо какъв ти е довода да стоиш там.

# 26
Интересно ми е как хора с "престижни" професии, "интелигентни", образовани, вярват на тъпите заплахи на един застаряващ никога не бил щастлив, в живота си комплексар. Заради децата било, хората какво щели да кажат. Еми, оправданието ви е малоумно.

# 27
Бебе, което още няма две години ще дадат на бащата, айде бе.

Намери си адвокат, ако ще се развеждаш, ако не - и десет теми да пуснеш във форума, нещата зависят от теб, не от нас.
 Тука една няма да те посъветва да стоиш да те бият. Имаш професия, имаш къде да отидеш, няма никаква причина да си подлагаш децата на тормоз, аз една едничка не виждам, да продължаваш по този начин, пък ти си знаеш.

# 28
  • София
Така. Нещо основно. Гражданското право не е наказателно право. Нещата не вървят обвинение - доказателства - присъда.
Нещата са - сключили сте един договор, разваляте го и предоговаряте нови условия на нов договор.
Доказателства не са нужни.
Няма нищо страшно и фатално.

# 29
Ако темата е истинска, мога да кажа само - горките деца. Ако си мислиш, че те не разбират, жестоко се лъжеш. Ще им съсипеш детството и психиката. Отивай на консултация с адвокат и действай.

Общи условия

Активация на акаунт