(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 354
  • 787
  •   1
Отговори
# 390
Аз суша чушки по няколко начина.
1. Нанизани на връв, чушките да не се опират една до друга. Слагам на проветриво място, не на директно слънце.
2. Нарязани на ивици или парчета в сушилня.
3. Нарязани на парчета на слънце (така сушяхме на село за червен пипер, сега и свекърва ми има сушилня и суши там).
Цели чушки (пипер) за пълнене не съм сушила. Веднъж преди доста години пробвахме на село, но не ми хареса резултата.

# 391

Сорт селски пипер за низане,"обесен"под навес на сянка.И покрит с мрежа против насекоми.Така го суша аз.

# 392
За водата - вероятно са имали предвид попарване след първоначалното сушене и след това второ сушене. С такова попарване навремето са премахвали риска от това насекоми да са снесли ларви и т.н. Но сега с мрежичките показани горе, с дехидрататори и т.н. почти не се налага да се прави.

# 393
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Краставиците след десет дена почивка

Броколите се изживяват като палми Simple Smile

Червеното цвекло е великанско

И чушки се намират и три прасковки

Черитата не знам дали да покажа... Има жълти, оранжеви, розови, червени и черни.

# 394
Опитай се да открия в коя от групите четох, но неуспешно. Чичко Гугъл ми помогна повечето коментари бяха такива : "селски пипер го суша от години. Когато съм ги нанизала,като има разтояние м-ду чушките поне 3-4 см. В един леген слагам 10л хладка вода и слагам половин пакетче сода за хляб. Внимателно потапям низата изваждам я и леко я изтърсвам и я закачвам на сянка на проветриво място (под дърво) Вечер ги прибирам в къщи И така докато се изсушат"
st.Dobri палми казваш Simple Smile , моите тази година са се разклонили досега не ми се е случвало, ще опитам утре да снима.

# 395
  • София
Пъпешите получават изгаряне от слънцето (светло петно) преди да узреят. Ако ги затрупам с лек пласт суха трева ще зреят ли? Примерно само 30% слънце да ги огрява. Може и по една щайга отгоре.

# 396
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз покривах с големите листа от зелето, захлупват добре.
Или им направи да имат сянка по обед, сутрин и надвечер да ги огрява, когато слънцето не е толкова силно.

# 397
Тук за последните три месеца е валяло точно два пъти. Нямам идея за първа година даде плод всичко на всичко 7 броя. И днес тези цветове ме изненадаха. Не е хубаво .

Здравейте!Чета ви от години,но не списвам Yum Сега обаче реших да се включа относно лешника.Това е мъжкият цвят,който си се залага сега,а ще цъфне когато му дойде времето.Hands Ok Hand

# 398
  • Добрич
По-назад говорихме за прогонването на къртици и слепи кучета със отрязани пластмасови шишета, които се въртят от вятъра и придават трептене по пръта в земята. Някой искаше снимки. Качвам.
Съжалявам, че  чак сега, но не можах да снимам по-рано.

# 399
Някой разпознава ли този сорт?
Здраво растение, не много високо, 150см, тънка ципа, твърди домати.
Моите са колкото яйце, възможно е да стават и по-големи, при мен е в саксия.
Баща ми ги е купил от пазара, не е хибрид.

# 400
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някой разпознава ли този сорт?
Здраво растение, не много високо, 150см, тънка ципа, твърди домати.
Моите са колкото яйце, възможно е да стават и по-големи, при мен е в саксия.
Баща ми ги е купил от пазара, не е хибрид.

Скрит текст:

прилича ми на  пакет семена, който имам .
нямам спомен да сме брали от него. Simple Smile

# 401
Благодаря, пасва на снимката и описанието!

Този има поне малко аромат. Днес оскубах биволското сърце, всичките домати са течни!

Какво да сложа на тяхно място?
Кейл и мицуна ( салата, подобна на руколата) вече сложих.
За манголд късно ли е?

# 402
Спанак, някаква салата?

# 403
спанак не искам, малко става.
салатите също не растат.

сега ще погледна дали семето на манголда е станало и ще сложа няколко.

# 404
Асялейн, дали в Германия може да се намери оцетна гъба? Как е на немски?

Общи условия

Активация на акаунт