(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 270
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Моята също я купих от пазара тук и я така я захванах. В България пускат вносна земна ябълка и в Лидл, но може и да е облъчена с нещо, за да не прокарва.

# 706
Благодаря ти, аз бях купувала био от Лидъл. И някак си, си мислех, че има пак есента. Явно съм уцелил случайно.

Ще потърся и ако не намеря, ще съм ти благодарна ❤

# 707
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В Лидл не ходя и незнам какво предлагат.
Една година си отядах на евтини и вкусни кестени от Алди. Никога повече не ги намерих.
Ако нещо не върви добре и го махат от сортимента. Особено дискаунтърите.

# 708
Аз съм си захванала джинджифил и куркума от Лидл. Имат листа вече и ми е интересно ще направят ли грудки.

# 709
Кестените са ми болна тема. Редовно купувам на 10€ за килограм гадни кестени. И при турците пробвах, пак същото.
Ася, благодаря за съвета. В Ибей има доста обяви, ще си поръчам. Не се бях сетила там да търся

# 710
Много обичам кестени. Тази година вече, двете ни дървета са вързали достатъчно да си приготвим за едно, две яденета. Направо ме е яд, че не сме сложили повече, а само две.
Поръчах си семена на кейл, лилав, червен и зелен различен от моя, който е с доста по-твърди листа.
Вече имам марули от тези в оранжерията.
Имам да слагам арпаджик.
Този кейл цветен ми изглежда толкова атрактивен, че вероятно ще махам цветя от градината и ще ги заменя с него и други неща за хапване.
При нас водата вече е кът, ужасно сухо е въпреки, че сме към края на октомври.

# 711
Тази първата рецепта без варене ли е?

А какво ще рече ?
Цитат
на 3-4 "цедка" саламурата ми се разваля

# 712
  • София
Ползвам една и съща саламура, като сменям 3-4-5 пъти зеленчуците Simple Smile Понякога и допълвам.
Сурово всичко,  готово за консумация след няколко дни.
Ползвам голям буркан, сутрин и вечер го обръщам. Добавям сол и оцет като се обезвкуси.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 09:16 от ЗаСлон

# 713
  • София
Получи се, лютото на репите изчезна при накисване в някаква саламура Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 09:18 от ЗаСлон

# 714
  • на пъпа на Златията
Получи се, лютото на репите изчезна при накисване в някаква саламура Simple Smile

Аз ряпата я ям на салата .
Настъргвам на рендето ,  щипка сол, щипка захар ,  оцет / или по вкусно лимон/  малко олио и разбърквам , изчаквам малко  и няма люто няма нищо , Що трябва да се кисне в някаква саламура ??

# 715
  • София
И аз по принцип я слагам в салата, но тази е особено люта.

# 716
  • на пъпа на Златията
И аз по принцип я слагам в салата, но тази е особено люта.
Тя полезността  е в лютото. Японците сигурно нямат люти чушки.
Така че е добре да се натамъни  хем да е люто , хем да е вкусно .

# 717
За София:
На 1 ноември в 11:00 часа на паркинг ниво +3 в Сердика Център ще стартира съвместната кампания с Гората.бг, като през целия ден организаторите ще подарят 10 000 дръвчета на всички желаещи да се "събудят за природата". Тази есен Гората.бг празнува 1 милион засадени дървета и в духа на празника ще зарадват дошлите на място с различни фиданки – лесни за засаждане плодни дървета, сред които ябълки, череши, дюли, орехи, както и явори, борове, дъбове, липи и др. Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще получи своята фиданка и инструкции за съхранение, засаждане и грижа.
Скрит текст:
В Сердика Център е и кампанията "Събирай капачки, прави добро" – партньорство с фондация "Капачки за бъдеще". На ниво -1 (до Голяма ротонда) още през месец август отвори постоянен официален пункт, където всеки желаещ може да остави своите събрани пластмасови капачки и да допринесе за набирането на средства за закупуване на медицинско оборудване.

# 718
Сироп от бъз за подсилване на имунитета, за първи път правя:

И една снимка на мушмулата, ей тъй за красота в темата, много ме радва Grinning

# 719
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мушмулата бяхме засадили за красота.
много красиво червени ставаха листата след първите студове. Simple Smile
дора, благодаря. сердика е до нас, но ми е много некомфортно да се натискам с тълпата за едната фиданка.
ако измисля как да отида когато няма народ бих могла да почерпя хората за идеята. Simple Smile фиданки не ми трябват.

Общи условия

Активация на акаунт