Трудова борса и обезщетения - 5

• 37 721
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
Освен това, ако нещо в новата работа не ти харесва и преди да са изтекли 12 месеца напуснеш или пък те освободят, без значение от причината, ще можеш да ползваш остатъка от борсата със същото обезщетение, което ти е определено към момента.

# 241
Здравейте,
четох, че 7 дневния срок за регистрация в Бюрото по труда отпада заради извънредното положение, но не разбирам все още ли е така?
Моят договор изтича на 30.09 и все още не са ми приключили документите и се притеснявам да не изтърва сроковете.

# 242
  • Пеликания
За всеки случай звънни в БТ, все пак още сме в извънредната епидемична обстановка. А нямаш ли заповед за освобождаване? Аз само с нея и с личната карта се регистрирах.

# 243
От 1 октомври звъня... Вдигна ми една женичка, която каза, че не разбира и ми даде телефон, на който никой не вдига.. Нямам нищо. Договорът е срочен, изчита края на септември. От счетоводството казаха, че чакат НАП и нищо не могат да направят. Днес пак ще звъня на работа, защото много се изнервям вече.

А 7-те дни, които бяха преди ИП,  календарни ли са или работни?

# 244
А защо не отидеш на място?

# 245
От сума месеци пред БТ е все огромна опашка от хора, няма как да чакам цял ден, за да питам. Освен да питам някой отвън на опашката.

# 246
Отиваш и се регистрираш направо, няма да питаш.
Те могат да видят в сайта, че ти е прекратен ТД.

# 247
Ами така ще направя накрая. Ей, на! От въпросния телефон, който ми даде служителката, ми казват, че те не отговарят за тези въпроси. Да съм звъннела на първия телефон, на който звънях... И ми се подсмихва по телефона... Ама хич не е смешно!

# 248
Здравейте, от 02.10 съм на срочен договор за 1 месец пробно. Трябва ли да ходя до бюрото по труда да се отпиша от борсата или не?

# 249
  • София
Да, трябва да се отпишеш.

# 250
Аз си взех въпросните документи, най-накрая. Ще ми искат ли някакви копия в БТ? По тези институции все искат копие, минимум на лична карта.

# 251
  • София
Не искат, само ги поглеждат и връщат.
Но за да си спокойна, че може да попаднеш на луда служителка мини и направи по 1 ксерокопие.

# 252
Аз идвам да се похваля, че се записах на БТ. Искаха ми заповед, лична карта и банкова сметка - оригинали, копия не са нужни.
Почаках 1 час, но пък вътре стана за няма 10 минути. Доволна съм от обслужването.

# 253
Здр,Ако си прекъсна борсата по мое желание, и започна работа и след 4 месеца напусна работа по мое желание. И има още месеци оставащи ще мога ли да ги използвам с 60 процента обещетение или минималното.

# 254
  • София
Ако не изменят закона - ще може да си доизползваш 60% борса.

Общи условия

Активация на акаунт