Има ли вече бъдещи майки за МАЙ 2007г?

• 18 101
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте всички бъдещи майчета!С всеки изминал ден броят ни се увеличава,което много ме радва.  Joy Аз съм в седма-осма седмица на бременността си и знам,че пиенето на всякакви лекарства трябва да се извършва под изключително внимание и само с консултация от личния лекар. И все пак искам да ви попитам какво би било най-безопасно да пия при главоболие(понеже при мен е доста често явление) Cry. Досега ми минаваше само от седалгин-нео, ацефин, течен аналгин и в краен случай аулин. Дали знаете за някакви лекарства на билкова основа или може би някакъв подходящ чай?

# 226
Момичета , добро утро, как сме днес? Hug

Аз днес учудващо не се събудих с   Sick...само след около половин час леко ми напомня за себе си...ама е доста поносимо Heart Eyes

Снощи както не бях гладна към 20-20.30 мъжО спретна едни пържени картофки и като ги нападнах, че не можах да се спра...ям, ям , ям и после едни болки в корема и търчане до  Toilet, последвано от тържествено обещание повече никога да не ям пържени картофи Mr. Green

Dilirium, аз имам страхотна мигрена....направо съсипваща...откакто съм бременна само 1 път се опита да ме хване ( от следобяд до следващия предиобяд), но удържах и не пих нищо само се опитвах да спя....и ми мина...в никакъв случай не пий седалгини, аналгини...камо ли аулина - толкова е вреден, въпреки, че само той ми помага при нормални обстоятелства Rolling Eyes

# 227
  • София
Здравейте май-ки!

Аз преди малко се върнах от лекар и хич не ми е розово положението. Вчера леко прокървих (тъмно-кафяво течение) и днес лекарката ми каза, че доста рискова бременност карам  smile3518
Сега трябва само да лежа вкъщи, да пия разни хапчета и да не ходя на работа, никакъв стрес, нищо... Ох, дано само всичко да се оправи...
Majche, на теб спря ли ти течението?
Извинявайте, че ви занимавам с неприятни неща...

# 228
... ще ни занимаваш!
Радвам се, че си отишла на лекар, въпреки че резултатът не е приятен!
Но пък ще се постарая да ти правя малко компания! - няма да се стресираме, в никакъв случай! Simple Smile И всичко ще се оправи! Praynig

Вкъщи имаш ли интернет?

Като за начало можем да си разкажем по някоя смешна история! И без това мисля, че не е много полезно през 100% от времето да мислим за бременността и бебетата. Може би съм в прекалено ранна фаза и затова ми се ще нещата да си текат както винаги... не зная.

Иначе и мен днес ме боли малко глава... може и да е от времето. Дори леката болчица в единия яйчник може да е от ставащото в офиса течение. Гади ми се слабо.

# 229
  • София
Благодаря за подкрепата Simple Smile
Иначе аз си имам нет вкъщи, пък и доста време няма да съм на работа, така че време колкото искаш. Затова гласувам с две ръце за забавните истории. В момента обаче не ми хрумва нищо лично, затова ето ви малко забавни линкчета:

http://www.graphicbeat.com/etiket.jpg
http://www.vbox7.com/play:edb284c7
http://georgi.unixsol.org/pics/dontwork.html

# 230
Да, и на мен, веднага след като предложих, ми изчезнаха всички идеи за смешни лични неща...
Все пак... ако някой се сети - добре дошъл е да започва, пък аз ще се присъединя по-късно!

Забавни донякъде са хубавите поверия (за лоши изобщо не искам и да чувам!!!) на бабите. Нашата бъдеща прабаба например каза, че новината за бебето не трябва да се държи в тайна, а трябва да се съобщи веднага, за да ти проговори рано детенцето. Симпатично поверие! Simple Smile

С майка като мен обаче няма никаква вероятност дечко да се забави с проговарянето... голямо съм плямпало. Надговарят ме само двете ми най-близки приятелки.

# 231
Eiphnh , почивай си и не мисли за неприятни неща. Пази се много Hug

# 232
Majche, на теб спря ли ти течението?

елфче -  спря, но чак на 3-я-4-я ден след като започнах инжекциите. които и сега продължавам, между впрочем. не се шашкай. мен доки и в болница предложи да ме вземат, и инжекции бая понесох, и болки си имах. а ти си само на хапове, което ще рече, че положението не е супер драматично. щом аз се стабилизирах (пу-пу), и ти ще се оправиш. повече спокойствое и почивка му е майката. ще видиш - като на куче ще ти мине. сега ще те друснат едни нерви, но ти пък гледай да го караш по-философски. правиш каквото трябва, а да става каквото ще. нали така?  Hug

# 233
  • София
Лежа, не мърдам, само цъкам от време на време  Whistling
Хора, много сте мили и честно казано доста по весело ми стана с вас.
Иначе като се отвори темата за поверията се сетих нещо.
Ние с каката се гледахме в Македония първата година. Не можете да си представите там какъв ужас е - имат си поверия (и то все едни такива странни) за абсолютно всичко. Та веднъж, Йоанна още нямаше 40 дни и ние с баща й решихме да слезем за малко до долния етаж, където живееха свекър ми и свекърва ми. Точно тогава на гости ни беше една комшийка и като видя, че оставяме бебето само в легълцето и вика: "Сложете метлата върху него!" Ние и двамата шокирани я попитахме защо и тя отговори "Абе как защо, да го пази!" Леле, тогава изпопадахме от смях! То само като си представиш тая мръсна метла върху бебешока... Не знам тия хора как нямат грам здрав разум...

# 234
А червени конци вързали ли сте си? Laughing
Свекърва ми ме преследваше онзи ден с едни пълнени чушки, щото като съм била чула думата "чушка" да се споменава... задължително трябвало да си хапна!

На 2ри септември се оженихме и ритах менче... първият път падна настрани и ритах втори път - изпадна червеното цвете, та казаха "Момченце!". Питам се... като съм ритала два пъти, близнаци ли ще са?!  #Crazy

Трябва още да те издебнат да те поръсят тайно със сол и да следят дали ще се пипнеш първо за носа или за брадичката - дали ще е момченце или момиче... логика няма! Simple Smile

Сега ще тръгвам. Хубава вечер! Сладки мисли и приятни сънища!
Утре ще се видим пак!

А! Записах си час за четвъртък сутрин, но... чудя се, тогава едва ще съм започнала 6-та седмица, ще се чуе ли изобщо нещо?!

# 235
  • София
А червени конци вързали ли сте си? Laughing

Е, не ти е блио лесно  Joy

# 236
Eiphnh, да се пазиш много...само да лежиш и за хубави неща да си мислиш...аз като ми дойдат черни мисли пред очите и веднага си представям един безкраен плаж  с палми и аз под една си гушкам коремчето Crazy

Eiphnh, majceto, от вас искаме подробни отчети коя, какво и как го прави smile3534  Joy
И от тоз момент нататък само хубави новини да се чуват - сърдечни тонове, размери и тн и тн Hug Hug Hug

tihabjala
,
тук само за едно поверие съм чула и то е да не се казва името на детето преди да се роди Thinking
 Joy

# 237
Eiphnh, majceto, от вас искаме подробни отчети коя, какво и как го прави
какво правя - бия кучето и се изнервям, защото не си подавам носа от нас вече втора седмица. но има подобрение, което е добре.
тихабяла - съмнявам се, мила, да се чуе, но не пречи да отидеш.

# 238
Eiphnh, majceto, от вас искаме подробни отчети коя, какво и как го прави
какво правя - бия кучето и се изнервям, защото не си подавам носа от нас вече втора седмица. но има подобрение, което е добре.

ха! ти имаш само едно куче...а аз какво да кажа с две newsm53... как си запълваш времето...?ако трябва давай да помагаме ICQ  и тн Hug Hug

tihabjala, доколкото знам тонове се чуват в края на 6-та седмица newsm78

# 239
как си запълваш времето...?ако трябва давай да помагаме ICQ  и тн Hug Hug
тенкю пийпъле  bouquet имам дъщеря на 10 месеца, която не ми дава много да скучая и обезсмисля в известан степен престоя у дома ха-ха-ха а освен това работя у дома - редактор съм и, когато се наложи, преводач сегиз-тогиз. а icq имам - в профила ми се вижда. проблемът е само, че откак петра (дъщеря ми) започна да пълзи, изпитва неистов интерес към всички кабели и техните производни, и се наложи да качим компа в необитаемата стая на втория етаж. което означава, че не съм много редовна в кю-то. но явно пак ще смъкваме машината, защото така не се трае - не мога да чета книги заради детето, не мога да се ровя в интернет, защото машината е горе, сапунките не ми понасят и т.н. добре, че таткото е свободна професия и когато може се прибира у дома по-рано. като днес - дойде в 3 и половина и аз се заринах в разни статийки в нета, ходих за поредното дупчене до поликлиниката до нас, пазарувах отново кремата сирене, което вчера платих, но продавачът "забравил" да ми сложи. такива ми ти неща...
а междувременно ми е лошо и ми се повръща.
малее, как спамя днес, не е истина.

Общи условия

Активация на акаунт