На море в Гърция 2020 - V

• 64 725
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
Поздрави от Врахос! Пристигнахме вчера, днес има малко повече хора, но вчера беше дооста празно на плажа. Явно днес се поизсипаха и повечко гърци. Има и още едно българи в хотела, но основно са гърци. Има румънци, германци...На паркинга имаше и швейцарски номерации на коли плюс сръбска и македонска. Сърбите явно са пристигнали преди забраната да влизат. В таверната снощи имаше хора, но имаше и празни маси. Сервират ни закуската по стаите, което май не е само заради епидемията, защото го бях чела и по-рано в коментар за хотела. Просто няма зала за хранене. Ресторантът на хотела е на 100 м, при другия им хотел. Утре ще идем до Парга, никога не сме били тук на Йонийско, но съм чувала, че Парга през сезона е ад от хора...Сега ще видим как ще е.

# 91
Аз друго се сетих, че това изискване за 72часа по някакъв начин ни ползва нас българите. Примерно за един немец или францизун, тръгнал с кола /аз съм виждала доста в Гърция/ а не със самолет става трудноизпълнимо- докато му вземат проба, докато е готова не знам там как е ама все едни 24часа и кога ще мине  и граница и то гръцката. Целта е да пренасочат потока през летищата от далечните държави, само тук от близките да минават с тестове. Даже доста хитро.

# 92
  • София

1. За тестовете - дали ще може да ги показваме от телефона, че едва ли ще мога да тичам до лабораторията да си взема хартийката ..... пак в същите 72 часа Simple Smile
2. Плажът и дъното на Скала Фурка на Касандра какви са?
Стискайте палци да ги видя от първо око Wink
2 години ходим на Скала фурка-плажът ни меше тесен тогава, голяма компания бяхме и ходехме на околните плажове
но сега едва ли ще има много туристи
плажа е пясъчен, има и камъни на отделни места, но е поносимо
аква обувки не сме ползвали, навътре чак има таралежи,  но само по камъните

# 93
0.30ч. снощи никакви коли , ок де 3 пред нас ..автобус свален всички подредени за тест, 3 гишета работят, грък с ръкавици поглежда в колата пита"Бейби, бейби ..но?" Аз: но Wink и той махва с ръка...нито кодове , нито лични карти ни иска .
Днес поздрави от гръцкото море , определено е пусто ..за мен усещането е, като начало на Юни или края на Септември. Толкова празно!

# 94
Благодаря Параход за темата и труда, в очакване на почивка на Кефалония. Дано не затворят границата за нас до тогава.

# 95
А да питам тези кодове освен на телефона получават ли се и на имейл? Аз ще попълвам за мойте родители, а те нямат смарт телефони, а обикновени мобилни, и се притеснявам, че кодовете им няма да се покажат както трябва. Ако го получат и на имейл, аз мога да им го разпечатам преди тръгване.

# 96
Кодовете се получават на мейл, не на телефона като СМС, ако това имаш предвид.
Така, че няма проблем да им ги изпринтиш.

# 97
  • София
Някой с инфо за Бодимед и пул тестове дали правят на семейства? Позната е питала днес в Рамус и са и отказали - правили на фирми след сключен договор. 

# 98

2. Плажът и дъното на Скала Фурка на Касандра какви са?
Стискайте палци да ги видя от първо око Wink
Плажът е пясъчен с някой едър камък тук-там. Не лош, но и нищо особено, сравнително малък ..... тази година едва ли е от значение точно това. За сметка на това, двата рибни ресторанта в центъра на селото са от най-добрите, които сме посещавали. Мидите им с някакъв бял леко пикантен сос, са невероятно вкусни. И не само те  Relieved

# 99
  • София
Здравейте, има ли някой в момента в Олимпиада? Как е там, дали е пълно по плажа? Благодаря

# 100
  • София
Къде пък са тези тестове с часове? Тествали сме се вече, и аз, и детето, не за Гърция, а защото беше с Т преди няколко седмици. Не е с час, нито в Цибалаб, нито в Бодимед, отиваш и те тестват. Единствено трябва да се провери на сайта в кои приемни се взима PCR, не взимат във всички, но са обявени на сайтовете, резултатите излизат още на същия ден. Самото взимане на секрет не е нищо по-различно от нормалното взимане на носен и гърлен секрет за микробиология. За Гърция чак ме хвана яд, че не се уредихме с безплатни тестове Simple Smile не ни тестваха на отиване, кодовете ни бяха с 23.
Ние днес се заърнахме от Амуляни, определено е по-празно откъм туристи тази година. Напълни се само за уикенда, но тогава идват местните за по няколко дни. За сметка на това на Ставрос е някакво безумие от народ. Не знам по принцип как е там, а и само транзит минавахме и в двете посоки, но тези тълпи няма как да не направят впечатление, чак и задръстване имаше сега на прибиране и полиция организираше движението.

# 101
  • София
Къде пък са тези тестове с часове? Тествали сме се вече, и аз, и детето, не за Гърция, а защото беше с Т преди няколко седмици. Не е с час, нито в Цибалаб, нито в Бодимед, отиваш и те тестват. Единствено трябва да се провери на сайта в кои приемни се взима PCR, не взимат във всички, но са обявени на сайтовете, резултатите излизат още на същия ден. Самото взимане на секрет не е нищо по-различно от нормалното взимане на носен и гърлен секрет за микробиология. За Гърция чак ме хвана яд, че не се уредихме с безплатни тестове Simple Smile не ни тестваха на отиване, кодовете ни бяха с 23.
Ние днес се заърнахме от Амуляни, определено е по-празно откъм туристи тази година. Напълни се само за уикенда, но тогава идват местните за по няколко дни. За сметка на това на Ставрос е някакво безумие от народ. Не знам по принцип как е там, а и само транзит минавахме и в двете посоки, но тези тълпи няма как да не направят впечатление, чак и задръстване имаше сега на прибиране и полиция организираше движението.

Споделям напълно мнението за Ставрос. Може би предишни години се е пукал по шевовете, но за тази ситуация с ковид, Ставрос е много пълен. Отидохме там тази вечер за разходка, не можеш да се разминеш по улиците, заведенията са пълни, никой не пази дистанция, за маски- да не говорим. Гледахме по-бързо да се изнижем...
За сметка на това сме отседнали в Неа врасна. Тук обстановката е доста спокойна, плажът е празен. Хотелчето ни - Евгения Апратмънт е чисто ново, ремонтирано, също празно. Ако някой се чуди, препоръчвам го горещо.

# 102
Здравейте! Успях да се свържа с нашата лаборатория и получих  малко информация за този метод на пуловете, която реших да ви споделя. По принцип пробата се взима по същия начин, както при индивидуалния RT PCR, но ползват един тест за групата, която се изследва
( в нашия случай - 3 души).  При положителен резултат - всички сме наясно каква е процедурата...При отрицателен резултат не виждам защо може да има проблем на границата. Изписват се имената и данните на всеки, дал проба, при желание могат да бъдат написани на англ.език. Явно практикуват това, тъй като се налага изследванията да се ползват и в чужбина. При нас в Бургас за щастие няма запазени часове за такъв вид тест и т.н. Ако го направим днес, утре е готов... Всичко звучи чудесно!  Единствената, но много голяма въпросителна е дали на границата няма да ни върнат и да ни отправят кой от къде Bowtie
Съжалявам за КОВИД коментара, дано по- късно успея да се реванширам с възхитителни снимки.

# 103
  • софия
Здравейте! Успях да се свържа с нашата лаборатория и получих  малко информация за този метод на пуловете, която реших да ви споделя. По принцип пробата се взима по същия начин, както при индивидуалния RT PCR, но ползват един тест за групата, която се изследва
( в нашия случай - 3 души).  При положителен резултат - всички сме наясно каква е процедурата...При отрицателен резултат не виждам защо може да има проблем на границата. Изписват се имената и данните на всеки, дал проба, при желание могат да бъдат написани на англ.език. Явно практикуват това, тъй като се налага изследванията да се ползват и в чужбина. При нас в Бургас за щастие няма запазени часове за такъв вид тест и т.н. Ако го направим днес, утре е готов... Всичко звучи чудесно!  Единствената, но много голяма въпросителна е дали на границата няма да ни върнат и да ни отправят кой от къде Bowtie
Съжалявам за КОВИД коментара, дано по- късно успея да се реванширам с възхитителни снимки.
За мен това е полезна информация. каква е цената на пул тест?

# 104
При нас в Бургас цената е общо 130лв.
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт