На море в Гърция 2020 - V

• 64 733
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
  • Bristol
127,900 теста са направени общо и само 295 положителни. Това е по-малко от половин процент, ако не греша 🤔
Благодаря за линка, Параход.

# 436
  • Sofia
127,900 теста са направени общо и само 295 положителни. Това е по-малко от половин процент, ако не греша 🤔
Общо в какъв смисъл?

# 437
  • София
Общо от всички чужди туристи, които са влезли в Гърция за периода.
И положителните са точно  0,23% от всички тестове, което е много малко. Не знам какви са им били очакванията.
Ще видим следващия вторник - пак трябва да има брифинг.

# 438
  • Bristol
Общо от всички чужди туристи, които са влезли в Гърция за периода.
И положителните са точно  0,23% от всички тестове, което е много малко. Не знам какви са им били очакванията.
Ще видим следващия вторник - пак трябва да има брифинг.
Чакам да видя новите резултати, след като пуснаха директните полети от Англия. Реално повечето полети от Острова не тръгнаха веднага на 15, а едва уикенда, 18ти-19ти. Чета и други места и ето какво пишат там, че трябвало да се направи, ако те тестват. Не знам до колко е правилно това тълкувание, но не пишат за карантина, а само социална дистанция да пазиш. Ами то не трябва ли винаги тази социална дистанция да се пази?!
Цитат
Regarding the process of entering the country, kindly note the following:
-a Passenger Locator Form (PLF) must be completed and submitted at least 24 hours prior to entering the country (to download the form, copy and paste into browser: https://travel.gov.gr/#/form). You will receive a confirmation email upon submission.
-one day before your arrival, you will receive a QR code, to be scanned upon entrance to the country. This will define whether a screening test will take place or not. If tested, you are advised to practise social distancing and self-monitor for Covid-19 symptoms at the PLF designated address. The test result becomes available within 24 hours.
For the latest information, I would recommend checking out these websites from the Greek government and Health Authorities (copy & paste into browser):
greecehealthfirst.gr
travel.gov.gr
eody.gov.gr/en/covid-19/
civilprotection.gr/en

# 439
  • София
Тези цифри за същия период - (1.07. - 19.07.) ли са? Ако е така, то от това излиза, че от летищата са 70 положителни от 100 000 теста, а от Промахон 225 положителни, вкл. 60 българи от 27 900 теста.  Не си спомням  кога  спряха сърбите да влизат в Гърция.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 19:35 от dechy

# 440
Сърбите ги спряха на 5 или 6 юли.

# 441
Maya_76 , усети ли се много земетресението днес?

# 442
  • София
Здравейте. От хотела в Кара Нера ми казаха, че от днес било забранено да влизат туристи от България и Румъния с кола, само със самолет. Да съм си проверила, това той знаел от гости, които висяли на границата и му се обадили, че се отказват и се връщат. Нищо подобно не откривам като информация. Вие нещо такова знаете ли? Тъкмо нагласих датите според ангажиментите ни...

# 443
  • София
Тези цифри за същия период - (1.07. - 19.07.) ли са? Ако е така, то от това излиза, че от летищата са 70 положителни от 100 000 теста, а от Промахон 225 положителни, вкл. 60 българи от 27 900 теста.  Не си спомням  кога  спряха сърбите да влизат в Гърция.

По-точно данните са:
"Специално за граничния контрол г-н Хардалиас обяви, че през първите 19 дни след отварянето им в страната ни са пристигнали 918 032 души. От тях 620 652 са пристигнали по въздух, 48 720 с лодка и 248 660 по шосе. В същото време той информира, че са извършени 127 900 тестове, което означава, че 13,9% от идващите са били проверени. По-специално 98 284 проверки са извършени на летища, 6199 на пристанища и 23 497 на сухопътни граници. Броят на потвърдените случаи на влизащи в страната възлиза на 295 към 1 юли, 53 са все още активни, 35 са неактивни, а останалите са се върнали в своите страни. От 295 случая 105 са открити на летища, 4 на пристанища и 186 на сухопътни граници.
Г-н Хардалиас заяви, че 78% от внесените случаи идват от балкански страни (225 от 295). По-специално повечето вносни случаи идват от Сърбия (78), следвани от България (63), Румъния (61), Албания (23) и САЩ (6)."
т.е. само 186 са от сухопътните граници, останалите явно са от летищата.

# 444
Изобщо не съм учудена от изнесените данни и не се съмнявам ни най малко. На 17-ти, когато пак почти чукнахме 300 случая във Великобритания е имало 687. Само че тяхното население е почти 10 пъти повече. Надявам се да не ни баннат, но ще имат пълното право, както и доста държави направиха.

# 445
  • Bristol
Тези цифри за същия период - (1.07. - 19.07.) ли са? Ако е така, то от това излиза, че от летищата са 70 положителни от 100 000 теста, а от Промахон 225 положителни, вкл. 60 българи от 27 900 теста.  Не си спомням  кога  спряха сърбите да влизат в Гърция.
Да, от линка на Параход, а Миленка е превела статията 🤗

# 446
Здравейте. От хотела в Кара Нера ми казаха, че от днес било забранено да влизат туристи от България и Румъния с кола, само със самолет. Да съм си проверила, това той знаел от гости, които висяли на границата и му се обадили, че се отказват и се връщат. Нищо подобно не откривам като информация. Вие нещо такова знаете ли? Тъкмо нагласих датите според ангажиментите ни...

Да не би да са върнали някой на границата, който няма резултати от тест? И от там да идва объркването...

# 447
  • София
За съжаление не съм я превела аз, не съм толкова добре с гръцкия. Заслугата е на Google.

# 448
И на мен ми изглежда съмнителна тази информация - как ни изкараха повече от румънците и почти колкото сърбите. При първите 2 случая на Тасос се вдигна врява, а за следващите 61 - нищо. Аз мисля, че статистиката след 15.07 ще е различна и дано не налагат забрани. Може и съвестните да изгорим, заради тези сънародници, които считат, че са над правилата.
И на мен ми изглеждаше невероятно да са повече българи от румънци. Обаче може и така да е. В групата на влизащи не са само туристи. Да не забравяме, че много българи са сезонни работници там, докато от Румъния едва ли има такива. Те са само туристи и не ходят обслужващ персонал по хотели и др. места да работят в Гърция. А на Кулата тестват не само туристи.

# 449
  • София
Може и да си права за сезонните работници, вчера имаше някакво ново ограничение за тях.

Общи условия

Активация на акаунт