На море в Гърция 2020 - V

• 64 710
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Срещата на върха на ЕС, която всички очакваха, мина. Парите са разпределени, вече всяка държава ще си направи сметката, от какво и до каква степен може да се откаже. В това число и Гърция, нищо чудно да баннат още държави, вкл. България, за да приключат рано сезона. Според мен, идните дни ще се взимат нови решения. Никой не смееше да бъде драстичен преди срещата.

# 451
  • София
Прекрасно видео за Лефкада - https://www.youtube.com/watch?v=2Hs6Eb3X7jw&list=WL&index=26&t=2247s - красиво и полезно! От същия автор има видеопътеводители и за още много други гръцки дестинации - за утеха на тези, които ще пропуснат Беломорието тази година, поне да изплакнем очи.

# 452
за фериботите трябва ли да има записване предварително и дали искат и те някакви тестове?
интересува ме Керамоти-Тасос

# 453
  • София
Здравейте. От хотела в Кара Нера ми казаха, че от днес било забранено да влизат туристи от България и Румъния с кола, само със самолет. Да съм си проверила, това той знаел от гости, които висяли на границата и му се обадили, че се отказват и се връщат. Нищо подобно не откривам като информация. Вие нещо такова знаете ли? Тъкмо нагласих датите според ангажиментите ни...
Това сериозно ли е?

Сега попадам на този материал за затворена граница:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gyrciia-zatvaria-izcialo-i … -ormenion-2234092

Здравейте. От хотела в Кара Нера ми казаха, че от днес било забранено да влизат туристи от България и Румъния с кола, само със самолет. Да съм си проверила, това той знаел от гости, които висяли на границата и му се обадили, че се отказват и се връщат. Нищо подобно не откривам като информация. Вие нещо такова знаете ли? Тъкмо нагласих датите според ангажиментите ни...

Това сериозно ли е?

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 18:27 от AnMary

# 454
Сега попадам на този материал за затворена граница:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gyrciia-zatvaria-izcialo-i … -ormenion-2234092

Това сериозно ли е?

😱 Просто нямам думи .,. Как е възможно да вярвате на подобни тъпотии?! Започвам да мисля, че онзи мазен тип Ричард с ресторантите и министър Н. А.  с особения фейс , са си пуснали тролове в темата. Някой не искал да “виси” на границата и се върнал, ерго границата недостъпна с коли. Просто оставят само Промахон за вход , както за туристи, така и за работници и собственици на имоти. А и незнам кой е този курорт КаРа Нера? Къде точно в Гърция е? 🤨

# 455
  • София
Ох, телефонът ми е писал, каквото той е решил - Кала Нера е селището на Пелион. Извинявам се. Довечера пак ще му звъня на този човек и ще му кажа, че няма такова нещо. Преди две години много ни хареса студиото и решихме да сме там отново. А и тогава не успяхме да обиколим всички плажове за пет дни. Дано сега да имаме спокойна почивка. Планирам и обиколка с корабче около Скиатос, дано да се получи.
Отказваме да ходим на нашето море, да им гледаме киселите физиономии и да ядем гадна храна.

# 456
Ох, телефонът ми е писал, каквото той е решил - Кала Нера е селището на Пелион. Извинявам се. Довечера пак ще му звъня на този човек и ще му кажа, че няма такова нещо. Преди две години много ни хареса студиото и решихме да сме там отново. А и тогава не успяхме да обиколим всички плажове за пет дни. Дано сега да имаме спокойна почивка. Планирам и обиколка с корабче около Скиатос, дано да се получи.
Отказваме да ходим на нашето море, да им гледаме киселите физиономии и да ядем гадна храна.
Е, това вече е друго😁 Ние в момента с сме в Кала Нера. В кое студио ще бъдете?

# 457
  • София
ellis, Marianthi Hotel, на втора линия е.

# 458
ellis, Marianthi Hotel, на втора линия е.
Ще се опитам да го видя тази вечер, като се приберем... иначе селцето е пълно с гърци от цяла Гърция, ако съдя по колите, ние единствени от БГ, две румънски коли и две семейства от Финландия или подобна скандинавска страна. А и задължителната двойка немски пенсионери....Много е чисто , дезинфекцират , сервотьорите са с маски, но хората , особено гърците са купон- няма разстояние, маски - нищо!
 Нашият хотел е на първа линия
наслаждаваме се на това:

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 10:53 от ellis

# 459
  • Варна
пиши/снимай  още , кой е хотела  , по каква оферта ?

# 460
Май не мога да правя реклама , като споменавам име или пускам снимка на хотела ни😁Не сме по оферти и с агенции, сами си търсим хотелите в нета , като си държим на определени неща като това

И това

Собствениците ни познават, тази година дискаунта беше страхотен. За гости на хотела сме на минус 10% от цените в менюто, закуска с домашна храна - включена в цената на прохладната стая с най- високия таван, който съм виждала. Плажът е пред хотела, имаме си шатри и чадъри с шезлонги, едър пясък,  но няма камъни в морето- чисто и топло е.Има много по- хубави места, сигурна съм, но за нас на Пелион това е Мястото.
За тези, обичащи изгревите- това е западен склон и тук на почит са залезите в морето😀

# 461
Здравейте!
Къде и колко време преди пътуването си направихте тестовете?Трябва ли да се запази час или не е нужно?

# 462
Ellis,
даже е препоръчително да се прави "реклама" и да се споделят лични впечатления Simple Smile

# 463
Чудех се дали следният опит за cheating е резултат от намалените печалби заради Ковид, дали е нещо типично за Санторини или е принципно валидно за цяла Гърция. Вчера в 2 различни магазина се опитаха да ни продадат неща на по-висока цена от обявената. Първият път успяха щото не ни се разпаравяше. Купуваме нещо под което стои една една. Когато го плащаме ни се съобщава по-висока. Става дума за дреха. Обяснението за по-високата цена беше, че точно въпросната дреха била по-нов модел. В последствие решихме да си купим още една такава дреха от друг магазин. Обявената цена беше абсолютно същата като обявената в предния магазин. Но вече имахме опит и преди да купя изрично попитах момичето дали написаната цена е тази на избраната от мен дреха. Тя потвърди. Когато плащах обаче с карта и трябваше да си въведа пин кода изведнъж виждам друга по-висока цена. На касата беше друга продавачка. Попитах я защо е друга цената при положение, че току що колежката и ми е потвърдила, че струва цената от табелката. Отговорът беше Ами защото това е с цип. Обявената цена била за тия без цип. Преди беше заради по-новия модел да припомня. Ядосах се, но понеже беше студено и дрехата ми трябваше на момента и бързах просто бях принудена да взема нещо и си избрах друга, но без цип, която висеше на витрината. При което продавачката ми носи моят размер, но цветът беше малко по-тъмен от този на витрината. Казах, че искам цвета от витрината и тя се опита да ме убеди, че просто оня бил избледнял от слънцето, иначе оригиналния бил по-тъмен. Аз казах че не искам по-тъмния, при което тя отиде и извади изпод щанда друга блуза с желания от мен цвят, явно неразопакована и неповлияна от слънцето. Та нея вече си я взех на обявената цена, но останах в много горчив привкус заради лъжите им. Иначе много любезни, ама на - пробват се много нагло да чиитват.

# 464
Ееее, това счупи тъпомера на въпросите, зададавани в темата.

Общи условия

Активация на акаунт