Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 424
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
за Нико който живее на Патриарха и от кооперацията си гледа лицето на  НДК ,слагам една Карта на София от 1878 http://stara-sofia.com/sofiamap1878.jpg    където се вижда кое къде е ще това което е днешното НДК са били Пехотните казарми и те са били разположени на края на София.
Само за протокола :ето най долу на картата като скролнеш и се вижда в червено оградено Казармите който днес са НДК / края на София http://stara-sofia.com/sofiamap1902.jpg

Девиза на София е "Расте, но не старее"
Така , че да към днешна дата там където е сега НДК влиза според разбиранията в централната част.

НО не съм съгласна с твърдението че едни Хали /баня Баши/ не са баш центъра , както той се изказва всеки път, напротив баш топ център са и винаги това се е смятало за център на Столицата, ето от 1928 по цветно пак може да се види че е , извън кръга на баш центъра , Wink http://stara-sofia.com/sofiamap1928.jpg
всеки с малко лична информираност, която е широко достъпна в мрежата може да провери.
Аз живея в настоящето и в това настояще НДК влиза в синята зона и Витошка е централната пешеходна улица. В това настояще има по-хубави и съответно желани райони на центъра и  по-кофти и съответно не толкова желани такива.

# 421
Цитат на: [b
deaf link[/b]=topic=1234827.msg41270081#msg41270081 date=1598243814]
А на Слънчев бряг въобще има ли център? Защото в х."Кубан" единична стая струва 113лв.,докато в х."Поморие",който е малко в страни от "центъра",стаята е 55лв. При това стаите в "Поморие" са по-луксозни.

а това с хотелите къде се вписва в Центъра на София, и  темата Обсъждане на имотни обяви-16?!!
Няма логика стаята в "Кубан" да е два пъти по-скъпа от тази в "Поморие",само защото някой е решил,че Слънчака има център и той е при "Кубан".

# 422
Тази тема е за обсъждане на обяви за продажба на жилища, а не за цените за настаняване в хотел. Има раздел за пътуване в България и чужбина, там се обсъждат цените по хотели, къщи за гости и т.н.

Нико, синя зона не е плюс за даден имот, а минус, поне аз така си мисля. Най-малкото цената на винетката за паркиране е по-висока и вероятността да си намериш място за паркиране е по-малка.

# 423
Тази тема е за обсъждане на обяви за продажба на жилища, а не за цените за настаняване в хотел. Има раздел за пътуване в България и чужбина, там се обсъждат цените по хотели, къщи за гости и т.н.

Нико, синя зона не е плюс за даден имот, а минус, поне аз така си мисля. Най-малкото цената на винетката за паркиране е по-висока и вероятността да си намериш място за паркиране е по-малка.
Не се ли сещаш защо някои райони са синя зона, други зелена, а в трети въобще няма зона?

# 424
Нико, не е въпросът защо е синя зона, а дали това е плюс или минус за жилището.
Ето, в пресечки на Витошка покрай офиса ми места за паркиране за живеещите в района се освобождавали вечер след 19-20 ч., през деня, заради многото офиси и търговски обекти по Витошка, местен живущ трудно можел да си намери място за паркиране през деня, ако се наложи. Колеги пък са споделяли, че ако искат да паркират наоколо в уличките, трябва да дойдат най-късно до 8,30 ч. А почваме работа от 9 ч.

# 425
И според мен е минус да си в синя или зелена зона, освен ако нямаш лично паркомясто или гараж към апартамента. Grinning

# 426
Нико, не е въпросът защо е синя зона, а дали това е плюс или минус за жилището.
Ето, в пресечки на Витошка покрай офиса ми места за паркиране за живеещите в района се освобождавали вечер след 19-20 ч., през деня, заради многото офиси и търговски обекти по Витошка, местен живущ трудно можел да си намери място за паркиране през деня, ако се наложи. Колеги пък са споделяли, че ако искат да паркират наоколо в уличките, трябва да дойдат най-късно до 8,30 ч. А почваме работа от 9 ч.
Синята зона е в топ център и НДК влиза в нея.

# 427
Достатъчно е да се отвори гугъл мапс, за да се види ясно, че НДК е на около 2 км от топ центъра Simple Smile

# 428
Нико, знаем, че НДК е синя зона и около Витошка също.
Въпросът е жилище, около което не можеш да паркираш цял ден почти до 20 ч., дали му е плюс това или му е минус. Защото като чета повечето потенциални купувачи, на 2-3 място слагат като изискване - да може да се паркира, т.е. да има свободни места около търсения дом. Е, в синя зона, независимо дали е на Московска и пресечките на Московска, до Докторския или около Витошка и НДК, дори със зона паркирането е почти невъзможно. А гаражи и платени паркинги няма достатъчно, за цената им - да не говорим.

# 429
  • София
Малко с чувство за хумор -

Цитат
Но не съм съгласна с твърдението че едни Хали /баня Баши/ не са баш центъра
Център е,независимо кой,какво мисли,казва и чувства.На колко минути са от триъгълника на властта? 2-3мин.и си там.Подобни мнения за бул.Княз Ал.Дондуков също са ми смешни.Ама под него,ама над него какво било.Щом в района са институции,театри,хотели и твърде много заведения,само говори по себе си.Аз преди години в този форум научих,че бул.Константин Величков бил център,а ул."Кирил и Методий'' на ъгъла с Раковски,било в покрайнините на града.Да не си помисли някой,че живея там и съм се засегнала.Коментарите бяха по повод реалити ''Дом за всеки''.На мен ми беше мн.интересен този формат,жалко,че няма още сезони.Колкото до НДК,харесвам района.Спомням си,когато го построиха и беше модерно да се отиде и разгледа,възрастните в семейството коментираха,че това е било в края на града.Вярно,че бях мн.малка,но до този момент не бях ходила в тази част на града.И покрай този дворец на културата,всъщност освен,че се е разширил центъра,естествено са се повишили и цените на имотите.Нали и сега е мерило за близост до центъра.Така мин.год. бяхме поканени в р-т Феите (май беше) в ''престижният'' кв.Гърдова глава.Rolling EyesНито квартала бяхме чували,нито заведението.
Незнам къде е центъра, но в Банишора всичко им е централно - централна гара, централен затвор и т.н. ......

# 430
  • София
Малко с чувство за хумор -

Цитат
Но не съм съгласна с твърдението че едни Хали /баня Баши/ не са баш центъра
Център е,независимо кой,какво мисли,казва и чувства.На колко минути са от триъгълника на властта? 2-3мин.и си там.Подобни мнения за бул.Княз Ал.Дондуков също са ми смешни.Ама под него,ама над него какво било.Щом в района са институции,театри,хотели и твърде много заведения,само говори по себе си.Аз преди години в този форум научих,че бул.Константин Величков бил център,а ул."Кирил и Методий'' на ъгъла с Раковски,било в покрайнините на града.Да не си помисли някой,че живея там и съм се засегнала.Коментарите бяха по повод реалити ''Дом за всеки''.На мен ми беше мн.интересен този формат,жалко,че няма още сезони.Колкото до НДК,харесвам района.Спомням си,когато го построиха и беше модерно да се отиде и разгледа,възрастните в семейството коментираха,че това е било в края на града.Вярно,че бях мн.малка,но до този момент не бях ходила в тази част на града.И покрай този дворец на културата,всъщност освен,че се е разширил центъра,естествено са се повишили и цените на имотите.Нали и сега е мерило за близост до центъра.Така мин.год. бяхме поканени в р-т Феите (май беше) в ''престижният'' кв.Гърдова глава.Rolling EyesНито квартала бяхме чували,нито заведението.
Незнам къде е центъра, но в Банишора всичко им е централно - централна гара, централен затвор и т.н. ......
Ами широк център е и всичко е централно 😁 това в кръга на шегата естествено. Но аз живея в Банишора вече 7 години и не съм чула някой да са му разбили апартамента или да да му откраднали нещо. 2 години си държа количката на детето, а сега колелото му и нито нашите, нито тези на съседите са пипнати. Оставяла съм си чанти и какво ли не да преспива в коридора, спали сме на отворено многократно и нямаме никакви проблеми. Така, че явно е на късмет на какви съседи ще попаднеш и съкварталци.

# 431
Нико, знаем, че НДК е синя зона и около Витошка също.
Въпросът е жилище, около което не можеш да паркираш цял ден почти до 20 ч., дали му е плюс това или му е минус. Защото като чета повечето потенциални купувачи, на 2-3 място слагат като изискване - да може да се паркира, т.е. да има свободни места около търсения дом. Е, в синя зона, независимо дали е на Московска и пресечките на Московска, до Докторския или около Витошка и НДК, дори със зона паркирането е почти невъзможно. А гаражи и платени паркинги няма достатъчно, за цената им - да не говорим.
Да, дори годишен винетен стикер за 150 лева не гарантира свободно място пред входа. Паркирането в идеален център си проблем. Аз лично съм го решил с годишен абонамент в платен паркинг. Ще припомня обаче, че е сериозен плюс да се живее на място, където всичко ти е буквално на една ръка разстояние. Много пъти съм казвал, че ползвахме кола максимум веднъж седмично, а ГТ никога.

# 432
  • София
Да, дори годишен винетен стикер за 150 лева не гарантира свободно място пред входа. Паркирането в идеален център си проблем. Аз лично съм го решил с годишен абонамент в платен паркинг. Ще припомня обаче, че е сериозен плюс да се живее на място, където всичко ти е буквално на една ръка разстояние. Много пъти съм казвал, че ползвахме кола максимум веднъж седмично, а ГТ никога.
Значи плащаш годишен паркинг на автомобил, който ползваш веднъж седмично? За мен това е негатив.

# 433
И защо да ползва кола, като всичко, което му трябва, е на пеша разстояние или с удобен ГТ?

Нико, виждаш ли младите, без кола не искат.

# 434
  • София
Ох, хубаво е някой да те нарече млада, пък било и непознат! Наистина благодаря Simple Smile
Но май не ме разбра правилно. Не казвам нищо за употребата на колата. Казвам, че ако човек така или иначе няма да се размине без автомобил, по-добре би било да не му плаща годишен паркинг абонамент. Явно все пак Нико е преценил, че му трябва кола, въпреки че живее в центъра. На мен това да се прави такъв разход за колата обаче не ми звучи като плюс на квартала. Пълно щастие няма, както знаем; ясно е, че локацията си има други позитиви.

Общи условия

Активация на акаунт