Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 446
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Айде стига глупости. Никой заможен човек няма да отиде да живее в квартал Витоша.

# 376
  • София
То зависи в коя част. Аз съм в тази за по-незаможните Joy

# 377
Не знам коя е заможната част, ама тоя квартал е трагедия.

# 378
Аз само съм минавала от там, ама да е чак пък толкова зле... От другата страна на Симеоновско шосе има сума ти дипломатически резиденции. Със сигурност на шведския посланик е там, защото съм ходила на закуска с него. Но и други има.

# 379
Тва не е Витоша, но дори и да беше тва няма връзка с това колко затънал е квартала.

# 380
  • София
Абе не е чак толкова затънал. И да - където са посолствата пак е квартал Витоша.

# 381
  • София
Абе не е чак толкова затънал. И да - където са посолствата пак е квартал Витоша.
Посолствата са в Студентски. При това, не най-добрата му част! Simple Smile
Студентски се простира от Симеоновско, до ГМ Димитров и чак до Кл Охридски.

отиваш на Гугъл мапса, кликаш върху посолството, и си пише "1700 Студентски комплекс"
Но по-добре посолствата, отколкото Витоша.

# 382
Всъщност посолствата са в кв. Витоша, но в район Студентски. Както и всички сгради вляво от Симеоновско шосе, пътувайки от центъра към Симеоново. Тези отдясно са към район Лозенец.

# 383
  • София
Коя е по-добрата част на Студентски? И да, посолствата се водят в квартал Витоша. Пак 1700 като пощенски код. Ние от другата страна сме район Лозенец.

# 384
  • София
Гугъл ги чертае през Симеоновско Шосе. А и не е ли типично кварталите да са оградени от по-големи булеварди?
В повечето градове е така.
По-добрата част на студентски е до парка и до ГМ Димитров.
А и не само аз си мисля така. Не е лесно да се купи точно в тези райони. Просто няма оферти. Всичко що се продава е в близост до Зимния Дворец, след НСА, до Кауфланд, до Симеоновско шосе или в Малинова Долина. Или пък до посолствата.
Скрит текст:
Район студентски

Квартал студентски град

Витоша

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 22:39 от Танграта

# 385
Здравейте, какво мислите за тази обява?
Сравнявайки с други обяви във квартала, тази изглежда доста примамлива като квадрати:цена. Имам едно на ум обаче за агенцията, която го продава.
Ако реша да направя оглед, виждате ли нещо съмнително, за което да си отварям очите?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159791150822384
Ами най-напред скосяванията в спалните. Ако това е наистина сграда от преди 1990-та, то въпросният имот е преустроен таван, най-вероятно собствен и изкупени тавани  на съседи. Това би обяснило и големия хол без колони (не носи нищо отгоре освен олекотена покривна конструкция), и липсата на тераси, и миниатюрните спалнички. Банята на чертежа е между двете спални, а не е скосена, докато те и двете са, което е  странно. И не видях душ.

Снимките на помещенията са разтеглени и деформирани. На живо най-вероятно е клаусторофобично, най-вече спалните, но вероятно и холът не изглежда така, както е на снимките.

Някой спомена, че познава сградата - тя на колко етажа е? Не че не могат да излъжат за ет 4/4, който всъщност да е 5/5, ама първият не го броят, защото е партер, а не е 1-ви Simple Smile Но тези скосявания в стара сграда са на тавански етаж.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 23:41 от Анонимен

# 386
Здравейте Simple Smile Нова съм в сайта, моля да ми извинете за евентуални грешки. От скоро със семейството търсим апартамент в южните райони. Харесахме един приличен такъв в район Витоша, ново строителство, с акт 16, затворен комплекс. Това което нй притеснява с мъжа ми, е че квадратурата застроена площ която агенцията за недвижими имоти обявява е по-голяма от сумата на квадратурата на всички помещения в апартамента. Допълвам, че тук не говорим за общите части, които са 21кв м. плюс. Според вас, нормална ли е разлика от 20кв м да са стени (защото за друго не се сещаме), както и също толкова общи части? Ще съм благодарна да чуя вашите мнения.

# 387
Ако на живо сте видели апартамента и ви е харесал като големина и разпределение, няма значение какво е обявила агенцията. Вие ще купите толкова квадрати, колкото са по документи за апартамента, а не колкото пише в обявата. Гледайте за съответствие между описанието в документите и реалния апартамент. Че наскоро обсъждахме случай на 2 апартамента, които се продаваха заедно, можели да се обединят, според брокера, но това можело да се случи, ако се завземе част от външния коридор, който си е обща част. Това е много частен случай, разбира се, 99,99% от обявите не са такива.
Щом апартаментът и цената са ви ОК, проверете добре документите (примерно с адвокат или поне познат добър юрист) и това е.
Брокерите правят номера с обявената квадратура, за да смъкнат цената на квадратен метър и да прихванат клиенти, които търсят по този критерий.

# 388
Здравейте, изчитам всичко по темата, но рядко се включвам да пиша, сега се престраших.😃
Със семейството ми търсим да закупим малък едностаен или двустаен апартамент в град Троян до 60 кв м,макар че сме от другия край на България. Та, ако случайно някой има нещичко подходящо за продаване, ще се радвам да ми сподели. Нищо не мога да си харесам из порталите за имоти. Благодаря предварително 😃

# 389
Всъщност посолствата са в кв. Витоша, но в район Студентски. Както и всички сгради вляво от Симеоновско шосе, пътувайки от центъра към Симеоново. Тези отдясно са към район Лозенец.
Гугъл показва, че въпросните посолства са в кв. Студентски комплекс, т.е. не са в кв. Витоша, който е от другата страна на Симеоновско шосе.

Общи условия

Активация на акаунт