Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 434
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Също и достъпът до центъра е много бърз, стигала съм за 3-4 мин. пеша до Семинарията при липса на трафик.
Hushed

# 406
Също и достъпът до центъра е много бърз, стигала съм за 3-4 мин. пеша до Семинарията при липса на трафик.
Hushed
Ох, обърках се, съжалявам хахах. Иначе пеша съм го взимала за 25 минути. Laughing

# 407
Семинарията хич не е в центъра.

# 408
Щом Изток съм го виждала в обяви като "широк център", смятайте колко разтегливо понятие е самият център...

# 409
Той центърът не е разтегливо понятие, а тук все пак преобладаващо не сме брокери, че да разтягаме лакърдии.

# 410
Ми зависи, от моята гледна точка си е почти център. Аз се придвижвам предимно с колело и зорът е да мина Симеоновско (по тъмно) или горичките през деня. Като стигна Семинарията и долен Лозенец считам, че съм си почти при работата, която е в района на НДК.
Пък виж Лъвов мост, който май е "по-център" , поне на картите, ми изглежда като нещо мноооого далечно.
Та явно всеки си има различно усещане за център Flowers Hibiscus

# 411
Прав/а си, картите да си гледат работата. Някакви там формалисти, дето нищо друго не могат да работят, ги правят. Важното е личното усещане.

# 412
Прав/а си, картите да си гледат работата. Някакви там формалисти, дето нищо друго не могат да работят, ги правят. Важното е личното усещане.

Нима не е така? Виж само споровете тук - за някои най-център е НДК, за други Попа, за трети Ректората, а по карта е по-скоро Дондуков (поне началото му) Simple Smile

# 413
Хахахах, принципно съм съгласна с това.
Иначе исках да кажа, че районът е хубав за мен и че времето за пътуване от моята локация, сравнено с това от улица във вътрешността на квартала (където кварталните задръствания са неизбежни) може да се удължи и с 1 час в пиково време. Просто сравнявам различни части на квартала, не твърдя, че живея на две крачки от центъра или че Семинарията е идеален център.
Личното усещане, разбира се, е по-важно от картите. За мен.

# 414
за Нико който живее на Патриарха и от кооперацията си гледа лицето на  НДК ,слагам една Карта на София от 1878 http://stara-sofia.com/sofiamap1878.jpg    където се вижда кое къде е ще това което е днешното НДК са били Пехотните казарми и те са били разположени на края на София.
Само за протокола :ето най долу на картата като скролнеш и се вижда в червено оградено Казармите който днес са НДК / края на София http://stara-sofia.com/sofiamap1902.jpg

Девиза на София е "Расте, но не старее" !
Така , че да към днешна дата там където е сега НДК влиза според разбиранията в централната част.

НО не съм съгласна с твърдението че едни Хали /баня Баши/ не са баш центъра , както той се изказва всеки път, напротив баш топ център са и винаги това се е смятало за център на Столицата, ето от 1928 по цветно пак може да се види че е , извън кръга на баш центъра , Wink http://stara-sofia.com/sofiamap1928.jpg
всеки с малко лична информираност, която е широко достъпна в мрежата може да провери.

# 415
Цитат
Но не съм съгласна с твърдението че едни Хали /баня Баши/ не са баш центъра
Център е,независимо кой,какво мисли,казва и чувства.На колко минути са от триъгълника на властта? 2-3мин.и си там.Подобни мнения за бул.Княз Ал.Дондуков също са ми смешни.Ама под него,ама над него какво било.Щом в района са институции,театри,хотели и твърде много заведения,само говори по себе си.Аз преди години в този форум научих,че бул.Константин Величков бил център,а ул."Кирил и Методий'' на ъгъла с Раковски,било в покрайнините на града.Да не си помисли някой,че живея там и съм се засегнала.Коментарите бяха по повод реалити ''Дом за всеки''.На мен ми беше мн.интересен този формат,жалко,че няма още сезони.Колкото до НДК,харесвам района.Спомням си,когато го построиха и беше модерно да се отиде и разгледа,възрастните в семейството коментираха,че това е било в края на града.Вярно,че бях мн.малка,но до този момент не бях ходила в тази част на града.И покрай този дворец на културата,всъщност освен,че се е разширил центъра,естествено са се повишили и цените на имотите.Нали и сега е мерило за близост до центъра.Така мин.год. бяхме поканени в р-т Феите (май беше) в ''престижният'' кв.Гърдова глава.Rolling EyesНито квартала бяхме чували,нито заведението.

# 416
Малко офтопик: "Феите" не бяха ли преди на Сребърна в близост до МОЛ Парадайз?

# 417
Да,ние от мола тръгнахме да ги търсим,но не ми се видя в близост.Може и заради инфраструктурата.Като ходиш в пущинак и чакаш да го намериш,хич не ни се видя близо.Ако си имаше нормални улици със сгради,със сигурност не  се чувстваш като в нищото.

# 418
А на Слънчев бряг въобще има ли център? Защото в х."Кубан" единична стая струва 113лв.,докато в х."Поморие",който е малко в страни от "центъра",стаята е 55лв. При това стаите в "Поморие" са по-луксозни.

# 419
Цитат на: [b
deaf link[/b]=topic=1234827.msg41270081#msg41270081 date=1598243814]
А на Слънчев бряг въобще има ли център? Защото в х."Кубан" единична стая струва 113лв.,докато в х."Поморие",който е малко в страни от "центъра",стаята е 55лв. При това стаите в "Поморие" са по-луксозни.

а това с хотелите къде се вписва в Центъра на София, и  темата Обсъждане на имотни обяви-16?!!

Общи условия

Активация на акаунт