Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 343
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря ви, Черна станция, Додо.
О, ако сложим стени и тавани ще е доста. Едва ли стените също ще са по 100 евро??
Да, наистина, имаме време, ще искам повече информация. Уикенда ще обсъждаме на семеен съвет покупката 😁 Ще трябва добре да го обмислим и да посмятаме, защото мъжът ми иска да вземем две паркоместа и склад, а така излизаме доста от бюджета си 🤭

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 15:25 от Ева на третия етаж

# 601
  • София
Не мисля че цената от 100 евро се смята и върху стените.
Те трябва да се довършат, но не и да се смятат в тия 100 евро.

# 602
  • София
Не мисля че цената от 100 евро се смята и върху стените.
Те трябва да се довършат, но не и да се смятат в тия 100 евро.
Т.е. вие как разбирате 100 евро на квадрат? Какво включва- врати, настилки и бани? И стени и тавани се плащат отделно по друга цена?

# 603
И какъв "под ключ" е това, ако не влизат? Трябва да се уточнят в конкретен разговор иначе да го дъвчем е безпредметно.

# 604
  • София
Не, както казах, бани, настилки, врати, шпакловка на таван и стени и боя.
Без окачени тавани, без лукс гърнета, без скрито осветление.
Душове и батерии би трябвало да включва.

Силно препоръчвам, обаче сами да разучите кое, колко, как.
Трябва да се мине някакъв образователен процес.
Кои са ви предпочитани плочки, батерии, гърнета.
За да доплащате за предпочитаното.
Тъпо е за едни 20% разлика да се набутвате с не по вкус материали.
Ако го довършвате сами с бригади, със сигурност ще е по-евтино и за 100Е на кв може доста прилични материали да докарате.
Но губите нерви и време

# 605
Когато строителите предлагат "до ключ" обикновено имат предвид един списък с плочки, врати, аксесоари и т.н. и си избирате от тях.  Самите строители не са евтини, но пък имат отстъпки в магазините, та не е зле. Ако може и да ви дадат цена без ДДС е съвсем добре, защото няма да си прехвърлят топката, както ще стане с различни майстори.
Ако обаче на харесате нищо от техния списък ще можете да си доплатите за по-добро. Но дяволът е в детайлите, заслужава си да ги обсъдите, така наизуст мога само да кажа, че по принцип си заслужава да се провери. И време ще спечелите.
Съгласен съм, че имат отстъпки, но пък вероятно какато правят майсторите (и на автомобили и не само), ти ги таксуват както са си по каталог, пък те си прибират разликата от отстъпката.

# 606
Съгласен съм, че имат отстъпки, но пък вероятно какато правят майсторите (и на автомобили и не само), ти ги таксуват както са си по каталог, пък те си прибират разликата от отстъпката.

Може и така, всякакви ги има. Но някои не го правят. А и то се вижда, не може да се скрие. Моят строител например ми предлагаше да ползвам неговата отстъпка ей така, защото съм му клиентка. Даде ни списък с магазини и само трябваше да кажем, че сме хора на.... и щяхме да получим отстъпка пазарувайки си сами.

# 607
  • София
Благодаря ви, Черна станция, Додо.
О, ако сложим стени и тавани ще е доста. Едва ли стените също ще са по 100 евро??
Да, наистина, имаме време, ще искам повече информация. Уикенда ще обсъждаме на семеен съвет покупката 😁 Ще трябва добре да го обмислим и да посмятаме, защото мъжът ми иска да вземем две паркоместа и склад, а така излизаме доста от бюджета си 🤭
Хаха явно на всякъде е еднакво 😁🤣 мм искаше 2 паркоместа, а аз склад. В крайна сметка взехме 1 паркомясто и склад, защото и ние много се отдалечихме от първоначалното планирано 😁

# 608
Ева, малко грубичко, но Вие защо директно не попитате строителя, ами тук да се нищи въпроса и едва ли не да гадаем по фигурите на кафяна чашка какво се включва в тези 100 евро. Искайте си подробно какви дейности и материали ще се полагат. В интернет има цени обявени от фирми и частни лица за строително-ремонтни  дейности и тогава решавайте. Но от собствен опи да кажа, че е голямо удобство самата фирма да извърши тази дейност вместо да попаднете на някои "баш" майстори дето може да ви размотават не три дни както са обещали, а три месеца/че скоро ми се случи и това/

# 609
  • София
Kriakla, да, така е, извинявам се, че се нищи тук въпроса ми. Гледах и четох в интернет пространството, но знам, че тук в темата има много компетентни и отзивчиви хора. Все пак никого не съм насилила да ми отговаря. Попитах защото съм в лека еуфория ☺️
Мъжът ми е в командировка, бебето спи, баткото е на тренировка, а аз с трепет очаквам мейл с подробности от брокера ни.
Благодаря на всички за мненията и на теб също, Kriakla. Определено наклонихте везните в полза на довършване до ключ.

# 610
Като довършвахме сегашния ни апартамент имахме невероятен късмет да попаднем на страхотни майстори. Единият обаче замина за чужбина, а другият е занижил качеството, защото поема повече работа отколкото може да насмогне.
Сега с другия апартамент, ако строителят ми предложи довършване със сигурност ще преосмисля офертата, защото като слушам скорошни преживявания на приятели с майстори ми настръхват косите. Страшно удобно би било  да не трябва да търсим майстори. Нямам никакво време да се занимавам да търча и да вися на главите. Мъжът ми каза да не го търся хахахахах

За банята на едни приятели, един плочкаджия искаше да реди плочки метро не хоризонтално, а вертикално! Scream

Ева, само мога да си представя, какво вълннение ти е в момента. Собствен дом не се купува всеки ден! Продължавай да разказваш, какво сте решили.

# 611
  • София
Kölsches Mädel, много благодаря, ще пиша.

# 612
Ева, явно вълнението ти е МНОГО силно. Аз преди мноооого години, когато заживяхме  в първия си дом ако искате ми вярвайте, но бях като на пухено облаче и трите първи нощи едва ли ми се събра и три часа сън общо. Толкова свръх преживяване ми беше. А ти си питай тук за всичко след като получите подробна оферта.

# 613
Eва, Няма никакво значение как мислят съфорумките и какво си представят под "до ключ", а още по-малко има значение какво си представя брокера.
Единственото важно е какво ще договорите със строителя (с инвеститора по-точно казано), какво ще опишете подробно + каквъ алгоритъм за изчисления + какви срокове + какви гаранции за изпълнението + алгоритъм за достъп и следене на етапите/процеса .
Мисленето е тежко, но по-добре сега да ви е тежко, а не после да сте неприятно изненадани.

# 614
За банята на едни приятели, един плочкаджия искаше да реди плочки метро не хоризонтално, а вертикално!

в една серия на онези, които ремонтират къщи - точно така ги баха наредили тези белите метро плочки. Аха, и аз си мислех, че нещо са се объркали, обаче крайният ефект беше поразителен. Ама ги бяха съчетали и с още някакви плочки, тези мисля, че бяха на стената зад душа, или зад тоалетната чиния.
не помня, но бяха наопаки спрямо стандарта

Общи условия

Активация на акаунт