Ноемврийчета напети весело растат :)

• 13 958
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Цитат на: mtz
Ама кога трябва да се посети ортопед? На нас педито нищо не ни е казал. Вие с направление ли ходихте? Какво представлява прегледа?

Нашата педиатърка каза, че момиченцата задължително се изпращат, а момченцата, ако има някакви съмнения.
Иначе ние сутринта както ви казах бяхме - гледаха и ставите на таза на ехограф и после и прави разни като упражнения Simple Smile Извива крачетата и ръчичките и цялото тяло на всякакви посоки, гледа гръбчето, фонтанела, каза, че колкото повече я държим в жабешка поза, толкова по-добре за ставите. В общи линии това е. Не ги боли Simple Smile Освен, ако няма някакъв проблем предполагам. Таня помрънка малко, но то повече защото мрази да я пипат, отколкото нещо друго. Но ако са ви по чувствителни бебетата може да се въоръжите с биберони и водичка за всеки случай Simple Smile

# 166
Цитат на: Aurora
айде да се похвалим и ние от месечната консултация Simple Smile
педиатърът ни похвали, че имаме отличен 6 като родители с таткото Embarassed само на кърма сме и Ники е качил 1530 гр и 4 см за месец Simple Smile вече тежи 4550 гр и сме много щастливи, че така хубаво папка и наддава Simple Smile
имаме и направление за ортопед в Горна Баня и утре ще отидем Wink

поздрави на всички бебоци Grinning

Браво на вас Simple Smile Давайте все така Simple Smile!

# 167
Ей мами, бях писала в една тема по въпроса с ортопедите, та се надявам да не отегчавам някой, но за всеки случай... Та така ви пускам линк, специално за ортопедичните прегледи за мамите, които се интересуват. Съжалявам, че много от личните лекари не следят новостите и се налага да се ограмотяваме сами...

http://yan.contact.bg/luxatio.htm

# 168
  • Germany
И ние сега се върнахме от чичо доктор и бързаме да се похвалим:))) За 1 месец сме качили 1400 и доктора каза че това е супер! Каза че му е малка фонтанелата но не е проблем засега. Показа ми и как да му правя масажи, но честно казано аз неможах да запомня и половината от движенията. След Нова година ще идем и на ортопед и дано вси1ко да е ок. Предписа ни и някакво лекарство за зъбките /Зимафлуор/ с което ужасно ме изненада, но аз тъкмо успокоявах бебчо след ваксината и той говори на мъжа ми, които нищо не разбрал. На вас предписали ли са ви? Не е ли още много рано? Аз ще му звъна да ми обясни, но ми се иска да чуя и вашето мнение.

# 169
Да и на нас ни изписаха освен Вигантола Зимафлуор. А иначе пиех флуор и през бременноста след 5-ия месец. Дано бебко има най-хубавите и здрави зъбки Laughing  Mr. Green
Наш бебан е много любопитен и като смени обстановката е много послушен...няма колики, няма рев - само сладко спи. Резултата - никой не вярва, че вкъщи реве  Rolling Eyes  и сега ще гледаме по-често да ходим на гости  Stuck Out Tongue
Ей, да ви питам от кога започват да гукат бебетата?
С нетърпение чакам тези мили звуци...

# 170
  • тук-там
Цитат на: misha_plpvdiv
Ей мами, бях писала в една тема по въпроса с ортопедите, та се надявам да не отегчавам някой, но за всеки случай... Та така ви пускам линк, специално за ортопедичните прегледи за мамите, които се интересуват. Съжалявам, че много от личните лекари не следят новостите и се налага да се ограмотяваме сами...

http://yan.contact.bg/luxatio.htm

А каккви са тези профилактични гащи (от статията). Аз май този урок съм го пропуснала  Embarassed

# 171
  • София
Цитат на: Sim
Интересно ми е как протичат дните ви с бебоците? Какво правят те? Мишето спи през повечето време, но през деня не признава креватчето - само върху корема на мама, по цял ден е едно друсане, едно носене, иначе плаче. Трудно успявам да свърша каквото и да било. Вие как се справяте?

И Лори не спи в креватчето си. През нощта само между 2 хранения спинка там, т.е. след последното преди да си легнем ние. След това спинка при мен, аз си ягушкам и тя си спинка много спокойно. На мен си ми е приятно да я гушкам, а и докато я храня нощно време ми е по-удобно.
Иначе през деня спи в хола в порт бебето на количката, а от вчера в шезлонга, който й купихме. Известна част от деня го прекарва и в кокорене, но през по-голямата част спинка Grinning

# 172
Да се похваля..ние гукаме Grinning , толкова е сладък.. Grinning
А да поптам за миенето на главичката ....аз я мия всяка вечер и то по 2 пъти...редно ли е ?

# 173
  • София
Цитат на: mtz
Ама кога трябва да се посети ортопед? На нас педито нищо не ни е казал. Вие с направление ли ходихте? Какво представлява прегледа?

Непременно говори с вашия педиатър да ви даде направление - прегледа при ортопед е безплатен.
На нас също ще ни дадат направление за д-р Драганов във Военна поликлиника, но след Нова година, защото той сега бил в болничен.

# 174
  • София
Цитат на: Aurora
айде да се похвалим и ние от месечната консултация Simple Smile
педиатърът ни похвали, че имаме отличен 6 като родители с таткото Embarassed само на кърма сме и Ники е качил 1530 гр и 4 см за месец Simple Smile вече тежи 4550 гр и сме много щастливи, че така хубаво папка и наддава Simple Smile
имаме и направление за ортопед в Горна Баня и утре ще отидем Wink

поздрави на всички бебоци Grinning

Ауу, вие сте шампиони, браво Grinning Все така добре да се развивате и за напред, а дано и ние прихванем от вас Wink  Stuck Out Tongue

# 175
  • София
Цитат на: Moni
И ние сега се върнахме от чичо доктор и бързаме да се похвалим:))) За 1 месец сме качили 1400 и доктора каза че това е супер! Каза че му е малка фонтанелата но не е проблем засега. Показа ми и как да му правя масажи, но честно казано аз неможах да запомня и половината от движенията. След Нова година ще идем и на ортопед и дано вси1ко да е ок. Предписа ни и някакво лекарство за зъбките /Зимафлуор/ с което ужасно ме изненада, но аз тъкмо успокоявах бебчо след ваксината и той говори на мъжа ми, които нищо не разбрал. На вас предписали ли са ви? Не е ли още много рано? Аз ще му звъна да ми обясни, но ми се иска да чуя и вашето мнение.

Браво бе  Grinning всички се развивате супер, пу пу Wink
А зимафлуора на бебчо ли трябва да го даваш или ти ще го приемаш? Ще взема да попитам нашата педиатърка за това като идем следващия път.

# 176
И Тони гука вече от няколко дена. Направо ме разтопи първия път като го чух. People Angel  People Angel

# 177
Привет и от нас! Laughing
Искам да питам мамите които все още само кърмят по колко пъти в денонощие  акат бебоците Confused: , дали е нормално на всеки 3 часа пампито да е оцапано Rolling Eyes ? Давате ли вода защото Ива за сега отказва всичко друго освен кърмата Rolling Eyes .
А иначе и ние от скоро гукаме, а като й говоря милата така зяпа и върти езиче  все едно всеки момент ще ми проговори Laughing
2 в 1 и ние все още ядем на 3 часа, макар че забелязвам че  това е така само през деня, нощем си прави една почивка от 5 и една от 4 часа.

# 178
Искам и аз бебето да гукааааа Sad Sad Sad
Заради тъпите колики само пъшка ! Sad Вече обмислям да я наричам пъш-пъш SadSad

За главичката - аз я мия вечер на банята по веднъж с шампоанчето на Бюбхем и мисля, че и е добре кожата Simple Smile

Бравос на всички пораснали бебета Simple Smile Само така Simple Smile

# 179
Дали защото е най-мъничка и не е дорасла за вашия режим, ама вечер се храним понякога по два пъти. А за такива паузи от 4 часа само мога да мечтая (всъщност случи се 2 пъти). И Жужка гука понякога, но не е израз на радост, а е по-скоро неосъзнато (тя и "баба" каза миналата седмица ама нали знаете, че е било просто случайно съчетание на звуци.
Пъпките по вратлето и бузките стават все повече мамка му, но съм 90% сигурна, че е от вечно мокрите от мляко якички. Ползвате ли лигавници?

Общи условия

Активация на акаунт