Ноемврийчета напети весело растат :)

• 13 951
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Цитат на: Мери
Привет и от нас! Laughing
Искам да питам мамите които все още само кърмят по колко пъти в денонощие  акат бебоците Confused: , дали е нормално на всеки 3 часа пампито да е оцапано Rolling Eyes ? Давате ли вода защото Ива за сега отказва всичко друго освен кърмата Rolling Eyes .

Абсолютно нормално е Simple Smile
И също е нормално да не иска вода, в кърмата има достатъчно и бебета често не искат водичка Simple Smile

# 181
Цитат на: 2 в 1
Ползвате ли лигавници?

Аз ползвам малки парчета тензух. Попиват веднагически. Но след време сигурно ще и слагам лигавници Simple Smile Като започне да шава прекалено.

# 182
Искам да питам мамите които все още само кърмят по колко пъти в денонощие  акат бебоците Confused: , дали е нормално на всеки 3 часа пампито да е оцапано Rolling Eyes ? Давате ли вода защото Ива за сега отказва всичко друго освен кърмата Rolling Eyes .
А иначе и ние от скоро гукаме, а като й говоря милата така зяпа и върти езиче  все едно всеки момент ще ми проговори Laughing

Нормално е, както е нормално и да ака веднъж на няколко дни като стане по-голяма. Не се притеснявай за водата, не е нужно да пие, щом е на кърма, само изплаквай устичката след ядене да не направите млечница като нас.
Ние не само гукаме, ами и пееме, след къпане започна вечерната програма, която трае доста дълго вече  Laughing  Laughing

# 183
  • тук-там
И Рая гука, постоянно издава нечленоразделни звуци  Mr. Green . И много се заглежда, особенно в елхата, на които има лампички, които мигат. Прочетох в темата на октомврийките, че дечицата им се смеят с глас, нямам търпение и мойта бебка да започне да се смее. Опитах се да я разсмея като я гаделичкам, но явно тя няма гъдел, както и аз, така че не се учудвам. А относно кърменето, през деня се кърмим на 3 часа, но през нощта мързеланка спи по 7-8 часа и това не се отразява добре на гърдите ми. Вероятно кърмата ще намалее, ама сърце не ми дава да я будя, пък и тя си е бузанка, няма нужда да я тъпча.

# 184
Цитат на: evpraksia
Ние не само гукаме, ами и пееме, след къпане започна вечерната програма, която трае доста дълго вече  Laughing  Laughing

Мрън Sad Искам и аз така да ми гукат и пеят Sad

# 185
  • София
Тони и нашите ще започнат скоро да гукат, спокойно Wink
Лори още не гука, но определено започна да си отваря устичката все едно след малко ще ми проговори. Също така започна да се усмихва все повече и е голяма сладурана Grinning Иначе лигавници ползваме най-усилено, а като я храня си имам и сгънат лигнин от белия, за да мога да попивам, защото почти винаги връща по малко.

# 186
А иначе и ние от скоро гукаме, а като й говоря милата така зяпа и върти езиче  все едно всеки момент ще ми проговори Laughing
2 в 1 и ние все още ядем на 3 часа, макар че забелязвам че  това е така само през деня, нощем си прави една почивка от 5 и една от 4 часа.

Аз продължавам да си го кърмя през 2.5 - 3 часа и като сменяме памперса почти винаги има ако Mr. Green .Беше се случило да няма нищо два пъти подред и аз се уплаших, макар, че е нормално вече да не цапат всеки път памперса Tada
През нощта до сега ми е правил само 2 почивки от по 5 часа Grinning ,  но по принцип си яде в 3 часа (през нощта)около 5 мин. и отново заспива.За сега не мисля да му давам водичка....нека си хапва.След всяко ядене гледам да давам чайчето на HIPP или водичка да му се промива устичката.Всичко е наред.....
...само дето от 2 дни след всяко ядене връща...на няколко пъти дори направо си повръща на фонтан Cry .Не знам дали защото бърза да яде или не винаги се оригва?!

Иначе и Бобончо вече си гука и то от близо две седмици и едни хубави усмивки като прави...имаме си вече и снаха даже.... Laughing
Надявам се вече скоро и на песнички Wink
Пожелавам това на всички мами да изпитат удоволствието и радоста на техните слънчица Stuck Out Tongue

# 187
Да ви се оплача: моето дребосъче вече три дни се напъва зверски и не може да се изака (аз първия ден и помогнах, дадах и чаена лъжичка сок от ябълка и ........ помогна, но се притесних дали не и е много рано за сок и не повторих, обаче напъните започнаха веднага след поредното хранене, вечерта в 3 не издържах да се мъчи така детето и помогнах с термометъра. Обаче от тогава минаха още два дни в които реших да не помагам, че знам че не е хубаво и я оставих сама да се справя. Не е акало горкото и ръмжи като мече, вчера пак реших да и помогна с термометъра и нищо на стана  Sad .Обадих се на педиатърката и тя каза да правя млякото с вода от преварени овесени ядки и да и давам Дуфалак, прочетах брошурата и на нея пише, че можело да даде резултат след два дни. Горкото днес вече отказва да се храни. Ще се поболея от мъка и безпомощност.

# 188
освен това да прибавим и коликите, и гадна хрема лекуваме в момента ....

# 189
  • Germany
Да ви се оплача: моето дребосъче вече три дни се напъва зверски и не може да се изака (аз първия ден и помогнах, дадах и чаена лъжичка сок от ябълка и ........ помогна, но се притесних дали не и е много рано за сок и не повторих, обаче напъните започнаха веднага след поредното хранене, вечерта в 3 не издържах да се мъчи така детето и помогнах с термометъра. Обаче от тогава минаха още два дни в които реших да не помагам, че знам че не е хубаво и я оставих сама да се справя. Не е акало горкото и ръмжи като мече, вчера пак реших да и помогна с термометъра и нищо на стана  Sad .Обадих се на педиатърката и тя каза да правя млякото с вода от преварени овесени ядки и да и давам Дуфалак, прочетах брошурата и на нея пише, че можело да даде резултат след два дни. Горкото днес вече отказва да се храни. Ще се поболея от мъка и безпомощност.

Дай му преварена водичка с малко захар и ще има ефект. Аз така правя като се запече малкия и мисля че това е най безвредния начин. Чувала съм / а и педито ме предупреди/ че помощта с термометър е нож с две остриета и не се препоръчва. Освен това на нас много ни помага масажа на коремчето по посока на часовниковата стрелка и след това свиваш крачетата към корема / но трябва да са разкрачени /.
Успех:)
А и не прави опражненията след ядене, че ще върне половината!

# 190
освен това да прибавим и коликите, и гадна хрема лекуваме в момента ....

Ох, абе я да те питам за хремата. Моята сладуранка има хрема от както сме си в къщи, но тази нощ започна и леко да кашля. Естествено веднага се обадих на докторката, но ще ходим на преглед чак към 1.30. На всичкото отгоре сутринта имаше лека температура 37,2... и съм много притеснена. За хремата на твоето бебче правиха ли изследвания? Ние ще правим изследване на секрет от носа да видим дали не са стрептококи, които както каза докторката, са много чест подарък от болницата...

Горките ни бебчета. Не стига че трябва да свикнат с този толкова нов свят, ами трябва да се борят с гадни бактерии, колики и какво ли още не... Sad

# 191
  • Germany
Аз пак имам питане, което може да ви се стори малко налудничаво. Каква е формата на главата на вашите бебоци? На нашия е продълговата / като на египтянин:) / и въпреки че педиатъра ме успокои че не било проблем, се притеснявам. Ние нали сме и с малка фонтанела, та се чудя дали не е от това.
Ох, постояно си измислям нещо за което да се шашкам и това се отразява яко на нервите ми:(

# 192
Цитат на: Si Key
Цитат на: mtz
Ама кога трябва да се посети ортопед? На нас педито нищо не ни е казал. Вие с направление ли ходихте? Какво представлява прегледа?

Непременно говори с вашия педиатър да ви даде направление - прегледа при ортопед е безплатен.
На нас също ще ни дадат направление за д-р Драганов във Военна поликлиника, но след Нова година, защото той сега бил в болничен.

Вече не е болничен, аз вчера му се обадих и записах час за преглед за 3 януари, така че ако искаш веднага след нова година да ви приеме най-добре му се обади още сега.

# 193
Moni, и нашата главичка е такава, надявам се да се промени ама и да не ......... голяма работа
albenadi, ами ние нямаме температура и не са ни правили изследвания, първо започнах да "лекувам" със Стеримар, но не помогна и после взехме едни капки от аптеката Мукосептонекс, голям зор докато ги сложа, и ................. май и те не помагат много ама вече знам ли

# 194
Здравейте и от мене!
Снощи след като го окъпахме,забелязах че има дребни пъпчици по гърдичките,всъщност малко по нагоре от гърдичките.Дали може да е от сокчето  и от адаптираното мляко.Мисля,че не е от сокчето,защото досега не бях забелязала.Може ли да е от НАН?

Общи условия

Активация на акаунт