Модни тенденции в прическите. Тема 15

• 66 635
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • София
С Preference се боядисах миналата седмица. За сега се държи добре и цвета се получи. Покри белите коси, нещо което Lakme не успяваше. Но страшно ми изсуши дължините Sad.  Никоя боя до сега не го е правила.

# 646
Лореалските бои са най-щадящи на пазара и с най-прилично качество сред масовите,в смисъл такъв,че докарват хубав цвят и много блясък,косата не се изтощава. За мен са най-добрите от масовките. Но са от най-нетрайните наистина. При мен това не е проблем,защото имам 2 -3 бели косъма и те не се виждат. Затова и съм с Кастинга.
Но за дамите,които имат повече бели коси и търсят трайност не со вариант. Е няма да се боядисват два пъти в месеца я. ?! Аз честно казано също май ще минавач на трайна. И ще се боядисвам на 2 месеца. То така е в пъти по-добре. Не може за няма и две седмици да ми се измие цвят.
Фризьорката ми обясни,че боите без амоняк са така всичките. Е да,обаче преди избщо го нямах този проблем. Освен това олиосета е също без амоняк,обаче откъм трайност е супер. И цвета й е един път. Така,че явно си има разлика от боя до боя. Олиата е трагедия.
Но пък Гарнието с розата-Колор сенсейшън за невероятните няма и 5 лв,е прекрасна боя-щадяща и покривна.Аз съм впечатлена от нея.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 16:10 от Мис Каролин Бингли

# 647
  • В полите на Пирин планина
Аз харесвам Екселенс-а много, но съм руса. Ползвам някоя 8-ца и се получава много добре - нищо по-различно от Permesse, примерно, която е профи боя. Но моята коса си е светла по принцип и имам 20-тина % бели коси. Нямам забележки.

# 648
първо се боядисва, после се подстригва.
За боядисването трябва да е суха, ако първо те намокрят за подстрижката, после трябва да те изсушат напълно за боядисването, след боядисването  да те измият  и още веднъж да те сушат...

# 649
Добре, а как е добре да се процедира по-подробно?  Първо слагам колорплекс, после се боядисвам с пермесе 5, след това плакна само с вода, подстригвам, мия с ш и след това само втората доза колорплекс ли да сложа или и някаква маска и/или балсам? И кое по-напред колорплекса или другите неща?

# 650
първо се боядисва, после се подстригва.
За боядисването трябва да е суха, ако първо те намокрят за подстрижката, после трябва да те изсушат напълно за боядисването, след боядисването  да те измият  и още веднъж да те сушат...

Не винаги. Моята фризьорка например ми намокря леко косата и тогава ме боядисва. Твърди,че така процедурата е по-щадяща за косъма. А и в опътването на някои бои(тази,с която се правя) пише боядисването да се прави на мокра,дори измита коса.
Но масовата практика разбира се е точно обратната.

# 651
  • Somewhere far away
Мда. Когато аз се боядисвах, винаги мокрех косата. Не много , но трябва да е навлажнена. Освен че щади, помага и да се разнесе по -добре сместа.

# 652
Преди фризьорката ме боядисваше с някаква силно маслена боя и ми навлажняваше косата, иначе нямаше разнасяне, не мисля, че влияе на резултатите.
Аз си взех Маяндра 6.1. За първи път ще се правя с тази боя и не знам какво да очаквам, но продавачката каза, че има доста клиентки, които я купуват от години.

# 653
  • BG-DE
При боядисването няма проблем да е леко влажна косата но е хубаво подстригването да е след това за да се види по-добре кое е за махане 😊 Маяндра съм ползвала преди години в русата гама и бях много доволна, дано не са я развалили, хубава боя е 👍

# 654
Видях намаленията в рибката, аххх ще се разоря 😁
Чудя се да пробвам ли боя Lakme collage... По принцип съм с чувствителен скалп и много бои ми дразнят, нямам проблем само с Compagnia del colore... Но това не ме спира да експериментирам Grinning
Нямам бели коси, просто поддържам цвят /ниво 9/.
Да я пробвам ли Lakme-то?

# 655
Маяндра съм ползвала преди години в русата гама и бях много доволна, дано не са я развалили, хубава боя е 👍
Успокои ме, благодаря ти! Ползвах едни кристали на фирмата и не останах впечатлена. Тази вечер ще намажа боята и ще дам отзиви.

# 656
  • В полите на Пирин планина
Видях намаленията в рибката, аххх ще се разоря 😁
Чудя се да пробвам ли боя Lakme collage... По принцип съм с чувствителен скалп и много бои ми дразнят, нямам проблем само с Compagnia del colore... Но това не ме спира да експериментирам Grinning
Нямам бели коси, просто поддържам цвят /ниво 9/.
Да я пробвам ли Lakme-то?

Ползвала съм 9-ки на Лакмето - хубави са.

# 657
Благодаря ви момичета, вдигнахте ми настроението Simple Smile
Ако нанасяте боя на мокро разреждате оксиданта с водата и става по-слаб, за това се нанася на суха коса. На мокра правят мат в салоните, защото не е нужно да се оваря толкова косъма, за да влизат пигментите (за това е и по-нетраен).
Лакмето на мен не ми дразни, а съм с чуствителен скалп, правя сташни обриви от алфапарф, макадамия и още едни, но не помня кои бяха..

# 658
[bКолаж ][/b] е хубава боя. И аз съм с много чунствителен скалп и себореен дерматит. От Алфапарфа и на мен ми излиза алергия. Жалко,защото е трайна и хубава боя.

# 659
Идвам с отзиви за Маяндра - та. На първо четене съм доволна от резултата. Като недостатък мога да посоча, че е адски гъста и маслена, нанася се трудно, за малко да не успея да се боядисам с една боя от 250 мл. Не усетих щипане, не чувствам косата пресушена, но на моменри миризмата на амоняк ми насълзяваше очите. Ясно ми беше, че на моята основа ще червенее много, така че не мога да дам отзив дали цветовете се получават.
Преди
Скрит текст:
След
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт