Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Редно ли е да прередиш хора, защото мъжът ти е по-напред на опашката?

 • 11 608
 • 392
 •   1
Отговори
 • Мнения: 149
Днес за пореден път спорихме с ММ за следната ситуация:
Понеже той е нетърпелив и не обича много да чака, все бърза да се нареди на опашката в магазина, аз обаче още не съм приключила с покупките. И докато стигна до касата, вече няколко човека са се наредили зад него. Та той твърди, че било съвсем нормално да прередя тези хора  и да отида при него, понеже сме били заедно. На мен ми е адски неудобно и кофти да пререждам хората, но според ММ всички правели така и нямало от какво да ми е неудобно.
Вие как бихте реагирали в такава ситуация? Пререждате хората и отивате при мъжа (с покупки в ръце) или оставате там, където сте, и плащате отделна сметка?
Темата не е особено сериозна, интересно ми е съотношението на мненията.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 10:14 от mondchen

# 1
 • Мнения: 19 207
Малко е дразнещо, ама какво да се прави.
Сякаш света ще свърши ако изчака 5 минути.
Иначе ако има големи опашки е разбираемо.
Имам познат няма нерви да пазарува. Изчаква жена си да понапълни и отива да се реди на големите опашки. Примерно в Кауфланд. Тя е бясна, защото още не всичко е взела и почва да търчи като гламава из коридорите.
И накрая все нещо забравила. Вече рядко ходи с мъжа си. Всъщност си пазарува и само го вика да я прибере с покупките.

# 2
 • Мнения: 14 520
Принципно е общоприето да се прави така - единият пази ред, другият отива да остави количката, да вземе нещо забравено и т.н. И хората не възразяват, защото реално не губят. По-гадно е някоя баба да цъфне пред теб и да каже "Аз бях тука, ама отидох някъде си". Това вече е Flushed

Имаше един виц - бабе крета с бастунчето и някакъв младеж я задминава с бодра крачка. И бабата вика след него:
- Момче, ако си за хлебарницата да знаеш, че съм преди теб.

# 3
 • Мнения: 575
Ами ако не се върнеш с още една количка с пазар не виждам нищо нередно. Даже си е напълно в реда на нещата. Какво, да седиш да чакаш на опашката ли? Ние също като пазаруваме правим така. Мъжът ми си застава на касата с количката а аз си доразглеждам по щандовете и после отивам при него, но го има и това, че никога не съм с повече от 1-2-3 неща.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 17:36 от *Penny*

# 4
 • Мнения: 4 891
Това реално не е никакво пререждане. За пръв път чувам някой да го определя така. Ако забравиш нещо, отново ли ще се наредиш да опашката вместо да идеш при мъжът си?

# 5
 • Мнения: 2 262
И ние правим така, но нали не отивам да пълня цяла количка, докато той чака, а само ако съм забравила 1-2-3 неща, ги взимам и отивам при него. Не се дразня на други такива, нормално е за мен.

# 6
 • Мнения: 2 972
Не е пререждане това,и не бих имала нищо против ако съм зад вас.
Миналия 31 декември ще тръгваме с мъжа ми извън града ,и ние и още един куп хора пазаруваме в Кауфланд.Нареждаме се на касата ,а пред нас един младеж с препълнена количка и най-долу банани.Стигна до там касиерката,не бил ги теглил.Върна се да ги тегли,десет минути чакаме,дойде ред да плаща -пари няма.Тръгна да търси аверите си за пари,и на десетата минута ние и всички зад нас избухнахме.Касиерката върна всичко в количката му и сторнира.
Ей това е нагло и изнервящо,не вашия случай.

# 7
 • София
 • Мнения: 10 256
Прав е ТМ, не е пререждане, заедно сте. Никога не бих се нервирала на подобен случай.
Но не одобрявам някой да застане до касата и да иска само цигари. Пред мене не разрешавам да плати.
До началото на годината сутрин пазарувах в  Лидл, до ДАНС. Там пък лелките с друг номер - една е на опашката и постепенно до нея се залепват още 2 -3 колежки. Всяка с отделни покупки, на отделна сметка. Хилят се нагло - закъснявали били. Ами то и ние сме на работа, щом сме толкова рано там.

# 8
 • София
 • Мнения: 5 974
Ако сме забравили нещо и някой от двамата отиде да го вземе, не го намирам за нередно.
Но "запазването" на място на опашката, докато аз още пазарувам с количката, също би ме накарало да се наредя най-отзад.

# 9
 • Мнения: 1 354
За мен семейството е единица, така че и децата и свекървата могат да минат пред мен без проблем Smiley Дори съм пускала приятелки, които си говореха и ръкомахаха над главите на другите, да се съберат пред мен; никой не е реагирал зле. Ако бързам, така или иначе не отивам в голям магазин, където има опашки.

Скрит текст:
По световните атракции редовно се нарежда един и като му дойде редът, вика семейството си, за да не задръстват цялата лента, защото политиката им е "семейна атракция" и групата се води one party. Много хитро!

# 10
 • Мнения: 452
Ако количката е в него, няма лошо, добавяш. Ако той си стърчи на опашката, без покупки, ти тръгнеш да се буташ с количката в хората - не е красиво.

# 11
 • Мнения: 41 127
И за мен това не е пререждане, по-скоро ми се вижда абсурдно различните членове на семейството да се редят отделно. Ако ти е толкова неудобно, дай му нещата и излез.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 20 049
Естествено, че не е пререждане, що за дивотия? И ние правим така понякога, защото ММ бърза да се реди, че приключил с пазаруването, а аз до последно се сещам за нещо. Според теб трябва за едни бисквити примерно да не ида при него, а да изчакам опашката, която се е наредила след него ли? Тъпо ми звучи, да не говорим, че самият факт, че клиентите са 2, а не един забавя, защото всеки клиент е свързан с приключване на бон и изчакване за плащане. Та вместо хората да изчакат маркирането на още 2 неща на същата сметка (което ще ги забави с няколко секунди), ще чакат приключване на новата, пък плащане, пък вземане на ресто и т.н.

# 13
 • Мнения: 2 406
Не е редно според мен. Не е правилно такова запазване на реда, показва неуважение към другите чакащи. Впрочем като си помисля тук никой не го прави.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 108
Ако става въпрос за семейство, което пазарува заедно и не се появиш с пълна количка, не виждам проблем.
Вече ако е класическо присламчване например към колежка в обедната почивка - отделни сметки, плащане и ресто два пъти, е друга история.

Общи условия

Активация на акаунт