СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 291
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 035
  • у дома
Добро утро! За езиковите гимназии в Бургас  с колко мислите че ще падне бала на второ класиране ? По специално за руска  и френска ег.За  руска ег не ни достигат 13 точки от минималния бал. Има ли смисъл да подаваме за второ класиране?
Ако си си подредил както искаш желанията винаги има смисъл.

# 1 036
Хмммм що не са го взели предвид, тъпо. Защо не си го напишете, дори в мейл да е само
 На нашия клас ( с испански) навремето една госпожа се беше изцепила, че са най-тъпи, щото са приети с най-нисък бал...при положение, че някои деца бяха с много висок бал и единствено желание тази ПАРАЛЕЛКА, подобно на Мария...здраве да е. В никое училище няма само свестен персонал Simple Smile
Много са ми смешни тези твърдения. Ти да видиш каква разлика е 5 единици в минималния бал, това са около 2,5 точки на матурите. Ако това е критерий за интелект.... За мен децата в диапазон поне +- 50 точки са положили сериозни усилия , показали знания и са с равни възможности, а за интелекта им НВО изобщо не е мерило като цяло.

# 1 037
  • София
Писала съм с години... няма изчитане Joy
Другото дете ми е в 138мо, също хит Joy
Така ли? И моята най-малката е там. Поддадох се на молбите и я оставих и в 5 клас в същото училище. Твоите наблюдения за горен курс ли са?

# 1 038
На опашката се засякохме със съседи от другия вход. Децата ни бяха заедно в ДГ и после все в различни училища. И той е приет във ФЕГ с АЕ и го записваха. Много ми се ще да са в един клас, най-малкото за да се прибират заедно вечерите, пък и детето е много готино. Но каквото-такова.
Rady, точно така е! Голяма смешка е квалификация по този бал на някаквото нво.

# 1 039
Не ,и двамата са ми били там начален и прогимназия, в гимназия не. Но отчитам сериозен напредък,който надявам се се отразява и нагоре.

# 1 040
  • о`майна лунна нощ е
При подаване на заявлението за второ класиране мястото, на което детето е прието, се запазва. На второ класиране то или ще дръпне нагоре в желанията или ще остане на същата позиция и трябва да реши - записва ли се или играе ролетката за трето/четвърто.
....
И аз така си мислех, ама се оказа друго...
.... Приемащата ми обяснява след като питам, че Нищо не се запазва, ако в класирането мръдне нагоре! Отива автомотично на по-горното място и това на което е приет в момента се освобождава...
Ако не мръднат точките, то тогава си остава на същото  - приет на първо.

Мистик, съжалявам, ако съм се изразила неправилно и съм станала причина да се подведеш по това "запазване". То реално е задържане на позицията, но само ако детето не се качи нагоре. Нали подаването на заявление за второ класиране е именно, защото не си съвсем доволен от позиция 5, а искаш да пробваш да се качиш на местата от 1 до 4 и детето да отиде максимално близо до първото си желание. Предполага се, че желанията са редени така от най-силно исканото на 1 място и след него в поредност надолу. Респ. при класиране катериш нагоре стълбицата и не падаш. Всяко по-желано измества по-малко исканото.

# 1 041
Предполага се, но вчера ми се наложи да обяснявам 4-5 пъти на един и същи човек, че след като детето е прието по първо желание, няма как да отидат и да подадат заявление за второ класиране, щото решили, че четвъртото желание е за предпочитане.

# 1 042
мда... ама с тая фраза "мястото се пази" доста хора го разбират, че е далавера да си подадеш документите за 2ро класиране - хем си имаш желание от 1вото, хем можеш да получиш ново от 2рото Simple Smile И после си избираш...
Да, ама не Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 043
Почти, като да те класират във всички паралелки от заявлението, а ти после да си избираш къде искаш Simple Smile

# 1 044
Почти, като да те класират във всички паралелки от заявлението, а ти после да си избираш къде искаш Simple Smile
Да бе. Да станеш разноглед от толкоз избор Simple Smile Simple Smile 
1 на 1во.. и още 1 на 2ро... и все ще се решиш какво да учиш Simple Smile Simple Smile
Мале, отсега ми се стъжва за след 6 години с дребната, кой знае колко пъти ще променят формата на НВО, а защо не и алгоритъма на класирането... муф...

# 1 045
В София е ясно откъде падат баловете - има доста неМОНски училища, в които се записват децата и освобождават места. Но във Варна, в Пловдив и в останалите по-малки градове откъде идва разликата между първо и второ класиране?

# 1 046
  • София и там където не се пуши
В София е ясно откъде падат баловете - има доста неМОНски училища, в които се записват децата и освобождават места. Но във Варна, в Пловдив и в останалите по-малки градове откъде идва разликата между първо и второ класиране?

Приемат ги в София например или други градове

# 1 047
Аз имам познати деца, които заминават директно за чужбина също.

# 1 048

От Музикалното, от частни училища и от пробвалите се за МГ или ЕГ от други области, без реално да мислят да учат във Варна, единични бройки, които заминават за Американски колеж или други училища в София и тн
Музикалното и ЧУ разбутват обикновено в средния сегмент балове

# 1 049
  • София
Здравейте,
Има ли някой записал се вече в НфСГ ? Не откривам на сайта информация относно документите необходими за записване. Записала съм си, че е задължително медицинско, но това излезе при кандидатстването. Пробвах да се свържа по телефон и мейл, за сега неуспешно...

Общи условия

Активация на акаунт