СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 980
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 755
  • София
...После загуби интерес към ученето.
Същото наблюдавам и аз при няколко приятелски деца и всъщност за мене това е много по-притеснителен момент отколкото точно в кое училище е прието детето сега. Confused

# 1 756
  • софия
Може би ще ви се стори странен въпроса, но кои училища включвате в първи и кои във втори ешелон?
Най-общо без претенции за пълнота:
- първи - езиковите гимназии, ТУЕС, СМГ, НПМГ, НТБГ, АК.
- втори - гимназии с разширено изучаване на език, които са до около 25 (може би и по-високо) място като резултати от ДЗИ.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 17:50 от zvаnchе

# 1 757
Според мен просто ги наляга пубертет и други неща са им в главата, а не учене.

# 1 758
Скрит текст:
Може би ще ви се стори странен въпроса, но кои училища включвате в първи и кои във втори ешелон?
Най-общо без претенци за пълнота:
- втори - гимназии с разширено изучаване на език, които са до около 25 (може би и по-високо) място като резултати от ДЗИ.
Не знам някога НТБГ да е била в първи ешелон, пък следя темата от около 2000-та година. По какъв критерий? Нито по входящ минимален бал, нито по резултати от ДЗИ не е сред първите 10 в София.

По критерий  входящ мин бал от НВО топ  10 от 2019 в низходящ ред са:
СМГ, НЕГ, 73-то, 164 (Испанската), ТУЕС, 1АЕГ, 2 АЕГ, ФЕГ, 22-ро и 35-то

По критерий ДЗИ БЕЛ топ 10 са горе-долу същите, но малко разместени, назад ги дадох.

От тези топ 10, 22-ро и 35-то понякога ги броят от втори ешелон, останалите традиционно за първи. Разделението за мен е доста условно, но е възприето.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:01 от Анонимен

# 1 759
НТБГ с успех от ДЗИ под 5 от последните години за мен не е в първите училища.

# 1 760
Винаги съм смятала за проява на лош вкус сравняването на несравними неща. Ще дам конкретен пример. Ако от НПМГ вземем само паралелките, в който се влиза единствено с НВО, картинката ще изглежда по друг начин.

# 1 761
.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:19 от Алиена

# 1 762
Винаги съм смятала за проява на лош вкус сравняването на несравними неща. Ще дам конкретен пример. Ако от НПМГ вземем само паралелките, в който се влиза единствено с НВО, картинката ще изглежда по друг начин.
И аз така смятам. Сравняват се сравними неща, иначе води до погрешни изводи.  Все едно да питаш крокодилът повече зелен ли е, отколкото дълъг Simple Smile Те и ТУЕС бяха извън класацията, но от м.г. или по-м.г. са с НВО и веднага отидоха в топ 5.
Това не значи, че НПМГ са лошо училище, напротив, просто е със собствени изпити и начин на прием, и затова не може да се съпоставя с останалите.
НТБГ с успех от ДЗИ под 5 от последните години за мен не е в първите училища.

Не само за теб, и обективно не е. Нито по входящ бал, нито по изходящ ДЗИ БЕЛ

АК е в първи ешелон по изходящ бал на ДЗИ БЕЛ, но по входящ си има свои изпити и своя класация, и не може да се съпоставя по този критерий с останалите.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 17:59 от Анонимен

# 1 763
Много точно, от години обяснявам, че бал примерно 380 за НПМГ природни науки няма нищо общо със стандартното формиране на бал, за да редят паралелките в обща класация.

# 1 764
Моят син сам сравнен със себе си е с 41,5 разлика в бала при различното балообразуване. Bowtie

# 1 765
  • София
Аз мога да говоря за състезанието по физика. Като започнем от точкуването, което е съвършено различно (последните 2 задачи носят 40%) , та стигнем до типа задачи.

# 1 766
  • софия
Скрит текст:
Не знам някога НТБГ да е била в първи ешелон, пък следя темата от около 2000-та година. По какъв критерий? Нито по входящ минимален бал, нито по резултати от ДЗИ не е сред първите 10 в София.
Като даваща най-добра гимназиална финансова и добра езикова подготовка, т. е. критерий специализирано обучение в определена сфера.
Естествено, че групирането е условно, няма строго определени критерии и всеки, който се интересува знае това.

# 1 767
  • София
Не знам за другите паралелки, но математическите в НПМГ са с дооста висок бал. Определено си е в първия ешелон, доколкото изобщо е редно да има такова деление.

# 1 768
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, че за какво им е на Туес или НПМГ да се пънат за матура по Бел?

А НГДЕК къде я слагате по ешелони, че ми стана интересно?

Аз не виждам 22 в топ 10 през 2019 г. На 10 позиция е 133, на 11 е 35, на 12 е НТБГ.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:18 от gadamer

# 1 769
Скрит текст:
Като даваща най-добра гимназиална финансова и добра езикова подготовка, т. е. критерий специализирано обучение в определена сфера.
Естествено, че групирането е условно, няма строго определени критерии и всеки, който се интересува знае това.
И как се измери това? Това, което си дала, е слаба скала за измерване, качествена, и няма как да е обектвина.  Освен другото, те колко гимназии дават финансова подготовка, че да е най-добра Simple Smile Долкото знам, са две - НТБГ и НСФГ. По тази логика аз мога да кажа, че Строителният техникум е в първи ешелон като гимназия, даваща най-добра гимназиална подготовка по стрителство и архитектура. Макар че е само една Simple Smile Или Електротехникумът като гимназия, даваща най-добра специализирна подготовка по електротехника.
За най-добра езикова подготвка пък изобщо няма как да я измериш, за да го твърдиш обективно.
Ранкирането става по количествена скала, най-често по входящ мин. бал, може да е по ДЗИ БЕЛ.  На теб може гимназията много да ти допада, но никога не е била в първи ешелон, нито по соц.-а, нито след 1990-та.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт