СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 218
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 130
  • София, Лагера
В ТУ има и специалности, в които не се учи нищо на български. Там са предимно чуждестранни студенти, но познавам и българи (за френски говоря). Още в далечната 1995 мой приятел записа такава специалност. Сега е някакъв шеф в Сетроен.

# 2 131
  • Пловдив
Да, аз точно за френски и точно днес разбрах, за единия син на мой познат, че учил там с Френски, преди това е завършил ФЕГ Пловдив. В България работи момчето, и доста добра работа.

# 2 132
Ауууу, ние се спряхме на ФЕ и защото масово се учи ИЕ и че ще има глад за френскоговорящи, а вие ме убихте що народ дори следва на ФЕ.

# 2 133
Аз сто пъти писах за ТУ
Организираха изпити и всъщност набират деца от ФЕГ
Аз обаче не познавам дете, което да се спря на това, за съжаление, а е страхотна специалност

# 2 134
  • София, Лагера
А, следват на ФЕ предимно чужденци. Затова в студ град е пълно с негърчета от френските колонии.

# 2 135
  • София
И в УНСС има специалност на английски. МИО мисля беше.

Всяко СУ с ИИЧЕ ФЕ има същия брой часове френски като ФЕГ.

# 2 136
Хепи, ти писа за ТУ, но не знаех, че е на ФЕ. Повече ме впечатли, че съм чела, че щерката не е мат ориентирана, а кандидатства за инж. с математика.

# 2 137
  • София
За френския факултет нямам идея дали е  така, немският обаче си е пълен с българчета от немските гимназии в страната (независимо за коя от специалностите става дума).

Базел,  аз поне нямах предвид просто специалност на езика, а такава, която след завършаването ти дава и бг диплома, и чужда такава от университета-партньор. А в УНСС не съм чувала за подобна опция.

# 2 138
  • София
Ясно. В УНСС нямам представа,  дали дават чужда диплома. А в ТУ каква немска диплома дават?

# 2 139
  • София
Ясно. В УНСС нямам представа,  дали дават чужда диплома. А в ТУ каква немска диплома дават?

Компютърни системи и технологии -  TU Magdeburg
Общо машиностроене - Кarlsruher Institut für Technologie
Мехатроника - май не се предлага паралелна диплома

Изброеното е за бакалаврите. Има и за магистрите - пак Карлсруе, Магдебург+ още Есен и Брауншвайг. Не помня точното наименование на магистърските програми.

# 2 140
Кандидатства като резервен вариант. Не е мат ориентирана, трябва да решава за да е добра

# 2 141
Френско обучение имаше в ТУ отпреди много години, когато аз учех там. Специалността беше електроинженерство. Караха си семестри там и дипломнитв работи там писаха. Поне момичето, което познавах беше така.

# 2 142
  • София
Аз съм завършила Стопанския на СУ с английски.  Реално само микро и макро учехме на английски. Френските и немските групи имаха много повече дисциплини на съответния език.
Имам приятелка и друга позната, които завършиха френския факултет на ТУ. Едната после заминава да прави доктурантура във Франция. И двете са много добре реализирани.

# 2 143
  • Пловдив
Аз разгледах сайта и специалностите и се впечатлих, честно казано. Смятам, че е вариант за деца, които искат чужда диплома, а не искат да учат в чужбина. Разбира се, инженерните специалности са много търсени по целия свят, вече и у нас, но тук повече от 20 години никой не искаше да става инженер и все още е трудно да се върне имиджа на професията, за да привлече децата. А за мен това е истината и това са умните хора. Но, има време за нашите деца, въпроса е да учат с желание и да имат избор. Та, хубаво се разсеяхме, поне стана ясно, че днес няма да има резултат. ОоОо, понеделник. 🤣🤣🤣

# 2 144
  • sofia
Френската диплома в Стопанския е Лисанс и е от университета в Лил. Сътрудничеството е повече от 15 години. Държат повече изпити, ако я искат.
С немската още не бяха съвсем "изчистили" нещата и не съм сигурна дали има випуск с немска диплома.
От миналата година има и програма в областна на финансите и счетоводството на англйиски, която е в сътрудничество с британски университет, но има още две години до завършването на първия випуск.

Общи условия

Активация на акаунт