СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 207
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 145
Защо не пишете? Пиете аперол докато refresh-вате сайта на МОН?Cocktail

# 2 146
Пийте днес е бала на ФЕГ Heart

# 2 147
Пиенето е ясно, да са отворени широко вратите за Фсички ФЕГ-чета. А има ли смисъл да се рефрешва? Някоя с познати от РУО да даде малко инфо!

# 2 148
  • гр.София
vesi 1,
Скрит текст:
ти май имаш нещо общо с въпросния ф-т... Видях те на една снимка покрай сина -)

Хепи, успех и късмет на порасналото ти момиче!   С бална рокля ли ще е?  Или покрай грипа са по-неглиже?

Честито и на рожденичката в темата!

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 22:17 от blanc

# 2 149
Аз не рефрешвам, вие ще кажете
Да, с рокля Kissing Heart

# 2 150
А аз пък чак днес научих, че в ТУ в София имало инженерни специалности с преподаване на френски език и получаване на френско призната диплома. Не знаех за такива екстри у нас, мислех, че само евентуално на английски имаме специалности някакви. А чак в ТУ...
В ТУ имат и на немски, с ТУ в Карлсруе беше, мисля, спец. Компютърни технологии. И за други специалности имат, електротехнически и машинни. С немски имат и в УАСГ, с австрийски университет (май от Виена), транспортно и хидротехическо (може и да бъркам специалностите, но сътрудничество  имат). Сега го намерих от сайта на УАСГ, тези са, с ТУ Виена,  
"....провежда обучение на немски език съвместно с Техническия университет – Виена по две инженерни специалности – Хидростроителство и Транспортно строителство и осигурява две равностойни дипломи – българска и австрийска"

А, Русалката е написала по-точно за ТУ, аз съм забравила вече.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 20:26 от Анонимен

# 2 151
  • София
Аз от мнения във форума бях разбрала, че във 9 ФЕГ първата година учат по български учебници по френски, а в 35то и 18то по френски. Не гарантирам достоверност. Иначе и на трите места си сътрудничат с Френски културен институт.

# 2 152
Хепи, успех и късмет на девойката❤
Днес е специален ден за вас!🥂

# 2 153
Аз от мнения във форума бях разбрала, че във 9 ФЕГ първата година учат по български учебници по френски, а в 35то и 18то по френски. Не гарантирам достоверност. Иначе и на трите места си сътрудничат с Френски културен институт.
За фег не е така. Всеки учител си избира по коя система да преподава. Има и от едните и от другите.

# 2 154
То не се знае кое е по- добре - наши учебници или френски.

# 2 155
В темата на фег ги коментираха. Но аз нищо не разбирам. Нямам идея в какво е разликата.

Първо лято без домашно от 3 години. Да не кажа, че и преди 4-ти клас я започнах с математиката преди 15.09. Неестествено лежерно ни е. Днес не работих. Цял ден сантасе, табла, волейбол, дарц, Слънце, месец и луна. Разбих се от игри и сега лежа гроги. Утре ще поработя, че втори ден на този режим ще каталясам съвсем.

# 2 156
  • София
Аз си имам собствена теория за старите бг учебници за ЕГ.
Като човек учил по тях, имам чувството, че са били много тясно разработени за изучаване на съответния чужд език конкретно от българи. Всичко беше логично подредено и ставаше кристално ясно.
Новите учебници от международен тип хич не са ми на сърцето. Лошото е, че и новите такива, родно производство, карат по техния модел.
А има концептуална разлика дали учиш АЕ или НЕ и си от Нидерландия примерно с родеещ се с чуждия майчин език, или си от държава със славянски език.
Та някои неща не се подобряват с времето. Но така е, модерни времена. Живеем в тях все пак.

# 2 157
Това с различните учебници ми припомни, как беше преди много години в 35-то , но когато беше ЕСПУРЕ.По някои предмети : четем от бг.учебник, учителя-руснак( говори на руско/български), изпитва ни на руски.По други (история) трябваше да се абонираме за руска преса , от която да се информираме и обсъждаме различни теми.(по спомен- " Огоньок", "Комсомолская правда", " За рубежом"). Ех, спомени...

# 2 158
О, помня една зелена тухла по АЕ, която се минавала първи срок в АЕГ. Бях си я купила да уча АЕ успоредно с персийския. Ама нещо не ми се получи самообучението.

# 2 159
О, помня една зелена тухла по АЕ, която се минавала първи срок в АЕГ.
По този зелен учих аз... https://knizhen-pazar.net/books/150/15010/1501025.jpg

Общи условия

Активация на акаунт