СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 202
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
Бяха две тухли, Мария. 😁
Втората беше оранжева.
Караха ни да учим наизуст текстове - The Competition I, The Competition II... (абе нищо интересно в тях, ученици обикаляха на екскурзия из БГ).
За жалост още помня наизуст текста за другаря Георги Димитров. "Alone Among Wolves". Беше за лайпцигския процес и започваше с цитат от Хемингуей.
Ма ето на, 30 години по-късно не се забравя. 🤣

# 2 161
  • София
О, помня една зелена тухла по АЕ, която се минавала първи срок в АЕГ.
По този зелен учих аз... https://knizhen-pazar.net/books/150/15010/1501025.jpg

Еха, колко мило ми стана да го видя това. И аз съм учила по него.

# 2 162
Точно този. След него имаше и оранжев. Купих и него, ентусиазирано. Но дори зеления не минах сама и така си и остана. На дърти години учих АЕ в ичс, но не помня по какви учебници бяха.

# 2 163
  • София
Втората част в оранжева Simple Smile Имам ги

# 2 164
  • София
Дали се намират някъде да си ги купи човек? Бих ги прочела пак.

# 2 165
  • София
Ми не знам.
Аз още си ги имам. 😁

# 2 166
И аз ги имам, също учехме наизуст. Ама нищо тогава не научихме, защото ни смениха 20 учители.

# 2 167
Мх.. Таз година точно 20 години от завършването. Тамън двете тухлички като подготве и после 8-11 бяха едни модерни Лонгмани, Кембриджи.. Едни цветни уау 😎
И аз си пазя всичко 🙄

# 2 168
Подкрепям Red. Не съм учила в ЕГ, но имах (още ги имам някъде) техните учебници от подгответе. Хубави бяха. Имах и една друга поредица за някакви курсове, пак страхотна. Сега като гледам учебниците на синковците по АЕ и ми се изправят косите. Нещо ми се губи. Струват ми се хаотични и объркани. Може и шаренията да дава своя принос, не знам.

# 2 169
  • Пловдив
Мисля, че тези учебници май за набора на сестра ми започнаха да отстъпват мястото си на модерните издания. С Духи май сме горе-долу набори, аз завърших преди 21 години. Завършила съм Хуманитарна гимназия, но в 8-11 клас продължихме по учебниците на Английската гимназия - пазя си ги още, но скоро не ми се е налагало да ги отварям.

# 2 170
  • София
Ston, точно - шаренията!
Ние сме явно друго поколение и не сме научени да възприемаме информация по този начин.
Мене лично това ме обърква.
Сякаш правя асоциация, че чета списание - значи не е особено важно. Да не говорим, че редовно пропускам да регистрирам нещо съществено, оформено там някъде в някакво правоъгълниче...

# 2 171
  • София
Аз и учебници и речници по френски пазя.Ше има за наборката.Аз много харесвам старите издания и ги
ценя. Междувременно  в 18-о разбрах че учат по някакви учебници echo(каквито и да са те Wink )

# 2 172
  • София
Еййй, спомени, спомени  Simple Smile И аз съм учила навремето по тях Simple Smile По 100 пъти ни караха да преписваме всяка нова дума, следобяд , на занималнята. Още имам мазоли на десния среден пръст от химикалката:) 100 думи, по 100 пъти, яко беше...

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 21:54 от Mimi75

# 2 173
  • София
Учила съм в икономически техникум, един от първите випуски след 7 клас, с усилено изучаване на език. Първата година беше ... подготве. Няма да казвам с какъв език. Joy
От 9 клас започнахме да учим и АЕ. Две години, в 9 и 10 клас учихме по двете тухли, зелената и оранжевата.
От първия език нищо не научих. Учебниците ни бяха някакви апокрифни, преснимани. Не знам какви са били. След това учих и бизнес кореспонденция на този език. Там вече беше с купени учебници и специализирани речници имаше. Пак нищо  не научих. Сега ако ми се наложи, сигурно ще мога да сглобя някое писмо, но за ... над 20 години, не ми се е налагало. Използвам английски. На работно ниво, но ми е достатъчен, за да си свърша работата и да загледам някое филмче в Netflix с детето. Това по двете тухли...

# 2 174
  • София
Хе хе. И аз съм учила по тези учебници Hug .
Стана ми мило.

Общи условия

Активация на акаунт