СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 076
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Отвъд алеята зад шкафа
Страшно харесвам италианския, няма по-мелодичен език от него. Даже ми се иска на стари години да се запиша на курс, за собствен кеф.

# 2 701
Само в Париж съм ходила от Франция, като цели 2 дни бяхме в Дисни. Един не ни стигна и така денят за Версай остана за следващо посещение. Редно е Ния да ми върне жеста, а и да ми направи един тур на френската ривиера Simple Smile.

А на италианците всичко им е страхотно: държавата, езикът, начинът на живот, начинът на мислене, храната... всичко.

Nata, не зная колко ще е бала за 1 аег. Мислех, че ще е 447, а сега го изкарвам 449. Но няма смисъл да се тормозим вече, нищо не можем да променим. Чакаме утре. И 447,50 им върши работа. Дано успеят! Успех и на Вас!

# 2 702
  • София
Това е положението, хора. Южняци сме, харесваме Италия. 😁
Помните ли, че преди 7-8 години излезе някакво международно генетично изследване, според което се оказахме най-близо до северните италианци?
Колко е вярно, не знам, но пък хубаво звучи. 🤣

# 2 703
А помните ли , как точно преди началото на пандемията се канехме дружно да забегнем към Италия?😀

# 2 704
Бисе, Хогоуртс има ли филиал в Тоскана?

# 2 705
Ох, Тоскана....❤
Мария, право в сърцето ме прободе!
И да няма, пак отиваме❤

# 2 706
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, аз помня това генетично изследване Grinning

Мога да препоръчам страхотни места по Лоара, Прованс и Тоскана. След месец, живот и здраве, ще съм там (в третото). Имаме и 2 нощувки в Рим, ще ми е интересно да го видя по-празен.

# 2 707
Момичета, спокойно, и да искате, архитектурата в Холандия е само на холандски, от моя опит няма програма за пълноправен архитект на английски, има някакви около-архитектурни, но без право да проектират. И в Германия няма, ама немски у нас се учи много и познавам българчета, които това завършиха, а за холандския не е съвсем така. И в двете държави архитектурата  и инженерните специалности са на местния език.

Така че  да учат децата ви италиански и после кеф ти архитектура в Милано, кеф ти в Болоня, кеф ти в Рим, кеф ти във Венеция Simple Smile  - това в рамките на шегата, да не го вземе някой за чиста монета, не съм проучвала въпроса за Италия.

# 2 708
Ред ще каже, но според мен Политехнико е най-добре за архитектура.

# 2 709
  • София
Какво се има предвид под "пълноправен архитект"? Във всяка държава общо взето има камара, няма как да си пълноправен по принцип. Има стъпки, които следва да се извървят на местно ниво.
Иначе в Италия малко трудно се намира работа за архитекти за жалост.
Delft е страхотно място да се учи архитектура иначе. Имат програми на английски. Не съм проверявала, но може да се окаже, че следва да клониш към гениалност, за да те приемат там. 😁

# 2 710
Bella Italia, ама за туризъм и на младини, така че — по- бързичко.  След пенсия са на второ  място по самоубийства горките ... явно тежко се живее - уж държава с много ресурси и потенциал да е сред абсолютните  първенци в световен мащаб, ама политиците и корупцията са им разказали играта... Иначе — към страната, климата, култура и език — без забележка!

# 2 711
Защо за старини да не е ОК?. Аз завидях на "бабичките " там - фризирани, лек грим, облечени с вкус и седнали на по питие и се смеят. Искам да съм бабичка в Италия.

# 2 712
Какво се има предвид под "пълноправен архитект"? Във всяка държава общо взето има камара, няма как да си пълноправен по принцип. Има стъпки, които следва да се извървят на местно ниво.
Иначе в Италия малко трудно се намира работа за архитекти за жалост.
Нямаш право да практикуваш като архитект-проектант под надзора на пълноправен член, за да натрупаш 3-те години стаж, за да кандидатстваш за член на Камарата. А също и не можеш да сложиш арх. пред името си. У нас като завършиш и ако си намериш работа, разбира се, но имаш право да почнеш да проектираш под надзор, за да натрупаш стажа за приемане в Камарата (мисля 3 години беше). То е малко теоретично, защото с намиране на работа за проектиране ситуацията е меко казано зле, но поне на теория го имаш. Програмите в Холандия, с които имаш право да работиш като проектант-стажант, са само на холандски. Поне когато  аз ги проверявах.

То никъде за архитекти не се намира лесно работа, не само в Италия. Имах предвид да учи архитектура в Италия. То и в Холандия може, ама трябва да знае холандски. .

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:13 от Анонимен

# 2 713
  • София
Azzy, как знаеш само...още от сутринта мета и премитам  и чакам успокояващи думи от теб за утре.....😍😛
Натали, още вчера ти казах, без никаква ирония, че вие вече сте успели.
И Руската с френски и ФЕГ, много, много ще и отиват и ще те удовлетворят, защото прочетох критериите и очакванията ти и те са много близко до моите. Руската е аристократична, Френската - бохемска и космополитна.
И двете са в листата на безапелационно престижните гимназии от дълги години. И между другото, френската и италианската Ривиера и Капри са пълни с руснаци, руски се говори навсякъде и жените изглеждат като богини. Мисълта ми е, че ако би желала да реабилитираш руския, можеш да помислиш за едно пътуване натам Simple Smile
Така или иначе, с този резултат, макар, че тази година е доста наситена с високобалови деца, почти съм убедена, че  сте във ФЕГ. Само, после да не решиш, че Руската с френски е вашата, че и това го очаквам Simple Smile

# 2 714
  • София
Poppea, сега ясно е, че това изобщо няма как да е точно така. Университетът е в топ 5 на всички класации.
Но няма да споря, към момента не съм и нямам намерение да проверявам. 😊

Общи условия

Активация на акаунт