СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 664
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Поради липса на БГ Татко (или поне аз не знам да има), да питам тук, а и гледам всичко ви е ясно (може би повече, отколкото на повечето в МОН).
1. Синковеца е приет в 9 ФЕГ - френски и немски бал 413, но 25-то желание. Та питам, трябва ли да подавам някъде документи, за да се пази това място в тази паралелка, понеже иска да чака второ класиране, защото други неща са му приоритет.
2. Ще излиза ли някаква статистика с мимимални балове за другите паралелки (до ден-два), за да прециним дали изобщо да чакаме второто класиране.
Благодаря!
Подаваш в 9 ФЕГ заявление за 2ро класиране.
Може да се класира на 25то или 1-24то желание. Назад не може да отиде. Мястото не се пази, но може да се подобри или да се класира на същото.
Статистики би трябвало още днес. Подавайте си спокойно, нищо не губите.

# 406
  • София и там където не се пуши
Здравейте! Поради липса на БГ Татко (или поне аз не знам да има), да питам тук, а и гледам всичко ви е ясно (може би повече, отколкото на повечето в МОН).
1. Синковеца е приет в 9 ФЕГ - френски и немски бал 413, но 25-то желание. Та питам, трябва ли да подавам някъде документи, за да се пази това място в тази паралелка, понеже иска да чака второ класиране, защото други неща са му приоритет.
2. Ще излиза ли някаква статистика с мимимални балове за другите паралелки (до ден-два), за да прециним дали изобщо да чакаме второто класиране.
Благодаря!

Отивате в самото училище, където е приет и подавате за второ класиране, ако мине на по-предно желание, естествено това място не му се пази, но ако не мине, това място се пази

# 407
  • Пловдив
Има възможност още сега да има свободни места - да са приети 24 деца, а са заявени 26 места.

# 408
Деца, приети в повече области. Деца, приети и избрали в крайна сметка частни училища или такива към МК и ей на в София специално се освобождават места за второ класиране.

# 409
  • София
Неофициално от споделено между децата за момента се разбра ,че минимален бал за АЕ е 487.750, а за СМГ с НЕ е 492.750
Олеее, СМГ много високи балове.....

Аз очаквах по-високи на първо класиране.

На второ класиране се освобождават места от деца, които ще се запишат в АК или други частни училища или които са кандидатствали от други области, но все пак ще изберат своята си. Така че изобщо не е нереално да се освободят места. Всяка година се случва.

# 410
Към въпроса на таткото -
отивате в уч-щето, където сте приети и подавате заявление за участие във второ класиране, нищо не губите - ако не мръднете нагоре, оставате в същото училище.
Статистиките за някои градове вече излязоха, за Сф може би малко по-късно (след дългоочакваната пресконференция.)

# 411
Има възможност още сега да има свободни места - да са приети 24 деца, а са заявени 26 места.
Да, в паралелките с бал около 100 ...

# 412
  • София, Лагера
Не се побирам в кожата си. Значи, ще се учи дистанционно в училищата и университетите, но се отварят барове и дискотеки пак. Дъщеря ми няма да си види съучениците в новото училище, но може да ходи да метнат по един кюбек заедно, ако се изнамерят в социалните мрежи.
Или целия клас ще се събере в някое заведение и там ще се провеждат учебните занятия...

Брех, много високи балове, бе! Astonished

# 413
  • София
Никой още не е казал категорично, че ще се учи дистанционно.
Или бъркам?
Бъркаш. Работя във ВУЗ. Нещата се подготвят.

Аз от сега я виждам работата, че ще опитат да стартират ДО от септември, което ще отпуши ефективни протести и ще повлече много фатални проблеми за управляващите. Дано анализират добре ситуацията предварително и да не свършат тази грешка, зашото ДО от септември ще е финална грешка. Барове и дискотеки - може! Ученици в класните стаи - не може! Защо?

# 414
  • Пловдив
Духи, в интерес на истината миналата година в Пловдив в най-желаните гимназии имаше по 1-2 свободни места и за трео класиране

# 415
Няма да посмеят с ДО от септември.

Най-малкото при начален курс, родителите ще скочим, защото няма кой да стои с децата вкъщи и да ги обучава. А ако пуснат на училище само начален курс, няма логика другите да си седят у дома. Може да се подготвят (няма лошо), но няма да го направят.
А подготовката е хубаво нещо, все пак всяка година има грипни ваканции.

# 416
Духи, в интерес на истината миналата година в Пловдив в най-желаните гимназии имаше по 1-2 свободни места и за трео класиране
За 3то да, винаги има някакви странни места и ентусиасти за руски рулетки Simple Smile ама сега нали 1во тече?! затова се учудих...

# 417
Aila, за теб специално го написах Simple Smile Знам, че сме на един хал.
Аз съм доволна, дори и да на мръдне напред.

# 418
Не се побирам в кожата си. Значи, ще се учи дистанционно в училищата и университетите, но се отварят барове и дискотеки пак. Дъщеря ми няма да си види съучениците в новото училище, но може да ходи да метнат по един кюбек заедно, ако се изнамерят в социалните мрежи.
Аз предлагам отсега да ги почваме с писмата, че искаме реално присъствено обучение за децата си.

# 419
  • София
Ще видим за ДО. Не знам какво да мисля. Нас си ни предупредиха в прав текст да се готвим. Какво правим с практическите занятия, м? Не всички сме филолози и финансисти.

Общи условия

Активация на акаунт