СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 245
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 080
Здравейте, днес подадохме заявление за второ класиране, но не ми дадоха никакъв документ. На всякъде ли е така?

# 1 081
Ох...да тръпна още малко ,казвате заради статуса Stuck Out Tongue Winking Eye
                Ние се записахме около 12.30 ,защото взехме малката да види у-щето и да реши ...продължава ли или спира до тук.Нашият статус също не е променен и мисля,че в края на деня ще е променен,най-късно утре сутринта.Аз не се притеснявам,защото видях ,че във всички бумажки я отбелязаха ,като приета,а и нашите бумажки прибраха! Yum
                 Когато записвахме брат и миналата година в стаята имаше компютър и веднага се предаваха документите за промяна на статуса.Тук не видях подобно нещо и мисля,че ще го направят по-късно.

# 1 082
Не знам каква слава се носи (въпреки че то и бала го показва), но девойката иска Руската заради едносменния режим. На мен пък ми се иска в Английската, заради немския, който е втори. Една съфорумка по-рано днес ми писа, че Руската обмислят тази година всички паралелки да са иновативни. Основната разлика (в общи линии) с нормалните паралелки била, че ползват ел. учебници. Което даже и на девойката не се хареса, защото тя си препочита хартията.
Нали ти казах с ДО всичко става иновативно Simple Smile А входния бал нищо не показва - само леки наклонности в модата за годината Simple Smile Гледай изходния...

Не ги слушай хлапетата какво искат. Освен ако няма някое гадже / приятелка / заради които се тръшка да е някъде си Simple Smile
В руската бих учила единствено испански или италиански. Ако е АЕ или НЕ - Английската е училището...
Туй ми е мнението и за щерката, след няколко години живот и здраве Simple Smile

# 1 083
  • Пловдив
Руската в Пловдив може да са на едносменен режим, но бях гледала в сайта им разписание с 8 и 9 час - свършваха някъде към 16 часа. Дали е за всички степени и за всички дни - не знам. Днес се опитах да го намеря отново това разписание, но или са го махнали, или аз не можах да се оправя.

# 1 084
  • София
Аз се притеснявам какво става при варианта нов език по 18 часа седмично дистанционно.
Ако започнат годината по този начин и се проточи с месеци, дали ще успеят да усвоят нещо като хората?

# 1 085
Цитат
А входния бал нищо не показва - само леки наклонности в модата за годината
От години си го мисля това, с модата.

Аз така и до тук не разбрах какво точно се има предвид и под "иновативно училище".
Електронните учебници не ми влизат в тази категория. Това е вече норма, нищо кой знае какво иновативно не е.

Аз се притеснявам какво става при варианта нов език по 18 часа седмично дистанционно.
Ако започнат годината по този начин и се проточи с месеци, дали ще успеят да усвоят нещо като хората?
Зависи как се провеждат часовете.
Има онлайн езикови курсове, които не са лоши никак. А може и присъствена форма да е, при която нищо ново да не се усвоява или усвояването да е незадоволително.
Но не вярвам, тази сутрин говорихме с учители и идеята е осми клас поне да не почват с ДО.

# 1 086
Подадохме предиобяд - ВТГ-Варна, опашка нямаше, но много бумащина. На няколко места трябваше да се подписва и тя. Малко й се стъжни, като разбра, че ще имат 18 часа ЧЕ седмично, но поне няма да има ФУЧ и др. подобни. По физическо записа фитнес, че недолюбва груповите спортове.
Всички бяха много приветливи. Тези, които приеха документите са учителки по специалните предмети - по Счетоводство и по Право, но с тях ще се срещнат в горните класове, сега ще учат само Предприемачество.
Другата паралелка - "Икономика и мениджмънт с руски език" са избрали като първо желание 20 деца, значи не е единствената с осъзнато предпочитание за професионална паралелка. Тя е с най-висок бал от целия випуск приети деца.
Интересно, че снощи до полунощ се търсеха в мрежите, а днес на живо дори "Здрасти" не си казват със съучениците.

КАРТА ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ се издава срещу представена лична ученическа карта, т.е. за септември със старата от предишното училище, а за октомври и нататък с издадената от съответната гимназия.

# 1 087
  • о`майна лунна нощ е
Не знам каква слава се носи (въпреки че то и бала го показва), но девойката иска Руската заради едносменния режим. ...

Като наше желание в избора ни на Руската пред Английката надделя с едносменния режим. Живеем ужасно далеч и нямаме пряк обществен транпорт до там. Превид близостта на двете езикови гимназии като местоположение, определено предпочитам да се прибира в нормално време, а не след 20-20,30 часа, в зимните месеци. За да пресече целия град, сменя два автобуса и губи много време.

# 1 088
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох...да тръпна още малко ,казвате заради статуса Stuck Out Tongue Winking Eye
                Ние се записахме около 12.30 ,защото взехме малката да види у-щето и да реши ...продължава ли или спира до тук.Нашият статус също не е променен и мисля,че в края на деня ще е променен,най-късно утре сутринта.Аз не се притеснявам,защото видях ,че във всички бумажки я отбелязаха ,като приета,а и нашите бумажки прибраха! Yum
                 Когато записвахме брат и миналата година в стаята имаше компютър и веднага се предаваха документите за промяна на статуса.Тук не видях подобно нещо и мисля,че ще го направят по-късно.

Нали брат й искаше 18-то миналата година, заради японския? Какво стана, той записа ли да го учи допълнително?

# 1 089
Руската в Пловдив може да са на едносменен режим, но бях гледала в сайта им разписание с 8 и 9 час - свършваха някъде към 16 часа. Дали е за всички степени и за всички дни - не знам. Днес се опитах да го намеря отново това разписание, но или са го махнали, или аз не можах да се оправя.
8 почват и са до към 15...
Ето подробно намерих - дам с допълнителните часове отива до 16..
http://egiv-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2018/09/dnevenrejim.pdf
http://egiv-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2020/02/%D0%9F%D1%80%D … 0%D0%BE%D0%BA.pdf

Точно, както писах - иновативните щуротии са ми като монтесорито за бебетата - звучи гръмко, ама реално нищо чак толкоз различно не се получава нито като преподаване, нито като научаване. 
Обучават учителите сума време как да работят с пощи и файлове в гугъл?!? и това е повод за гордост? Нещо не ме кефи като привличане на вниманието...

# 1 090

Аз така и до тук не разбрах какво точно се има предвид и под "иновативно училище".
Електронните учебници не ми влизат в тази категория. Това е вече норма, нищо кой знае какво иновативно не е.

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците ще подобрят образователните си резултати и ще повишат критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси,
методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

За да бъде определено като иновативно, училището трябва да докаже, че чрез въвеждане на иновативни елементи, чрез разработване по нов начин на учебното съдържание, учебните планове и програми повишава качеството на образованието т.е. иновативните училища имат по-голяма свобода при прилагането на нови, съвременни, иновативни методи на преподаване на учебния материал. Smirk

# 1 091
Здравейте, днес подадохме заявление за второ класиране, но не ми дадоха никакъв документ. На всякъде ли е така?
В 1АЕГ ми дадоха входящ номер.

# 1 092
В интерес на истината иновативни са ми дуалните паралелки в ПГ - защото ги вкарват в реална среда и не учат само суха материя, а практикуват. Това в идеалния вариант, разбира се.
Такива разни вкарали социални мрежи и виртуални пощи за обучение.. ми това си е ежедневие, какво иновативно има да пратиш мейл на г-жата или да си качиш домашната на платформа?

# 1 093

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците ще подобрят образователните си резултати и ще повишат критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси,
методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

За да бъде определено като иновативно, училището трябва да докаже, че чрез въвеждане на иновативни елементи, чрез разработване по нов начин на учебното съдържание, учебните планове и програми повишава качеството на образованието т.е. иновативните училища имат по-голяма свобода при прилагането на нови, съвременни, иновативни методи на преподаване на учебния материал. Smirk

Ще ми се да видя едно конкретно иновативно училище как конкретно постига тези цели. Много ми е интересно. Наистина. Понеже до тук където съм чела все ми е напудрено като партиен лозунг /не е към теб, Дидия/.
А що се отнася до свободата - мисля, че всяко училище следва да я има.

В интерес на истината иновативни са ми дуалните паралелки в ПГ - защото ги вкарват в реална среда и не учат само суха материя, а практикуват. Това в идеалния вариант, разбира се.
Такива разни вкарали социални мрежи и виртуални пощи за обучение.. ми това си е ежедневие, какво иновативно има да пратиш мейл на г-жата или да си качиш домашната на платформа?
Да, второто за мен не е нищо иновативно, а е просто ежедневие, което, ако в 21-ви век не е налице, просто не отговаря на елементарните съвременни изисквания и нужди от комуникация.

# 1 094
Да попитам за лично мнение - НТБГ банково с английски или Втора АЕГ бихте предпочели?
Не познавам добре плановете, ясно, че ще е субективно...

Общи условия

Активация на акаунт