СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 960
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 815
  • гр.София
Кофти,Бендива.   
Във вторник записах сама девойката.   
Тези дни прочетох от вас всевъзможни вариации при записване.

# 1 816
  • София
Айде де!?! Колко от вас записаха децата си сами?

# 1 817
  • София
Е, ама много ви личи на някои, че не четете редовно.
Какъв Хогуортс, там е тягостно.
Имаме си вече форумско наше, магьосническо, возим се на метли и пием аперол и лимончело на сладки приказки. Понякога вадим и вълшебна чанта, пълна с кюфтета. 😁
Горе-долу в резюме е това.
Гледаме много да не се рекламираме, че ще се пренасели.

Ще му се качи бала до минимален 498 Simple Smile

Ееее, стига де. Тогава само Ния ще може да учи там😄😄

# 1 818
  • Отвъд алеята зад шкафа

Аз бях и с двете деца, защото Ема сама изяви желание да дойде, беше невъзможно да не я взема, изгаряше от желание да си види училището. На място трябваше да се подпише под всички документи, но пред комисията за записване (комисия, защото бяха 3  записващи  Joy) влезнах само аз. Бяха разделили специалностите в различни стаи. Отделно в две стаи бяха направили магазини за летни и зимни униформи, с пробни, за да може децата да премерят и да си купят, каквото им трябва. Униформите ми харесаха, особено летните. Много ми стана смешно, че имат вратовръзки към зимните. И за момичета!

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 20:53 от gadamer

# 1 819
Русалка, и по двата обективни критерия (вход НВО и изход БЕЛ ДЗИ) НТБГ не е в първите 10 училища на София. Иначе си е прилично училище от втория ешелон, с акцент върху икономиката. Който смята, че пазара на труда в БГ (а и не само) има нужда от икономисти, и то от ПГ по икономика, и търсенето им е по-голямо от предлагането, е свободен да действа според това си разбиране. За езиците не виждам как ще се конкурира с ЕГ в подготовката само от училище, ако изнесеното от Дидева назад е вярно и в ПГ (НТБГ нали е ПГ) имат под 900 часа (800 и нещо) срещу 1500 в ЕГ. Обективно погледнато и средно взето. А индивидуални случаи има всякакви, затова и аз казах назад, че личният ми опит е субективен непредставителен. Както и твоят.
Дидева, резултатите са едни, но ако приемем, тази класация се

# 1 820
Детето има доста овъртолен подпис - буквата на името му и около нея някакви усукани неща, които нямам представа какво значат. Прилича малко на графит. Моят е скучен- първите букви на името и презимето.

# 1 821
Здравейте, мами! На първо класиране детето ми е прието в недотам желано училище, опасявам се, че и на второто класиране отново ще бъде прекласирано на същата позиция....Бихте ли ми казали какъв е риска на 3 класиране и как мога да участвам в него?

# 1 822
  • София
Ама чакай сега, Попея, смятам, че никой не вярва така наивно, че  дете, завършило само НТБГ, има някакви шансове за реализация... Ама нима от  езиковите има?  И в двата случая, учили-недоучили езици в училище, ходили-неходили на курсове навън, могат само в колцентрове да работят с едната гимназия.  Но решат ли да учат и нататък в същата посока,  имат някаква база по разните икономически предмети. Момчето, за което споделих нагоре, че не беше от най-ученолюбивите, в СУ позакъса сериозно с мат, търсиха родителите помощ от университетски преподавател. Но въпреки лежерно изкараните 5 години в НТБГ и не особено високата диплома твърди, че ученото по икономическите дисциплини му е дало някаква прилична база, тези изпити си ги взе от раз и ще се дипломра съвсем навреме. Някое по-съвестно, редовно учило дете със сигурност е имало доста повече знания.
А и  какво сравняваме ябълки с круши... Да, в НТБГ няма да научи език като в ЕГ ( су говорката, че в последната се падне при качествен учител, понеже знаем колко недоразумения има и там). Ама и дете в ЕГ няма никога да знае колкото семегеец по мат, ала това няма му попречи да учи примерно във ФМИ или ТУ. Избира профил с мат, понапъва се при нужда я с курсове, я с уроци в 12 клас , я със самостоятелна работа у дома и  се справя съответно с математиката. Така и с НТБГ. Езика, научен донякъде, ще го доучи навън.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 21:27 от пенсионирана русалка

# 1 823
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте, мами! На първо класиране детето ми е прието в недотам желано училище, опасявам се, че и на второто класиране отново ще бъде прекласирано на същата позиция....Бихте ли ми казали какъв е риска на 3 класиране и как мога да участвам в него?

Записвате се след 2-ро красиране и чакате свободните места за 3-то. Ако има нещо подходящо за вас, се отписвате от училището, в което сте се записали след 2-ро, през системата заявявате желание за 3-то класиране и подреждате желания. Губите си мястото от 2-ро класиране и чакате новото класиране.

# 1 824
Аз вчера, но във вторник се обадих за всеки случай в училището да попитам трябва ли и детето да присъства. От там ми казаха, че не е задължително.

# 1 825
Ако не си се записал нито на първо, нито на второ/напр. детето е било в ЧУ/, може ли да участва направо на трето?

# 1 826
# 1 827
Дидева, може ли утре да пуснеш класирането Kissing Smiling Eyes

# 1 828
Напълно споделям мнението на русалката.
Благодаря още веднъж за оказания съппорт мин. год. ако си спомня.
Уважаеми, нека не делим училищата на първи и втори ешелон, а на това конкретноти дете, какво би могло да получи. А за да получиш, трябва да поискаш или за да поискаш трябва да знаеш какво . Истината е всички училища следват стандартна система на МОН. Истината е, че всички ВУЗове в страната и чужбина ти поглеждат оценките от дипломата и на никого извън БГ не пука за ешелон, които ние тук на местно ниво сме си изфабрикували.Истината е, че освен ТУЕС едва ли ще имаш вълнуваща реализация преди висше. Колкото и статистика да предоставя Дидева за СХН в Нпмг. Подготовката в ТУЕС е нещо друго за птофесия програмист. И  те грабват като топъл хляб. Щот няма добре обучени кадри. И се знае , че ТУЕС снабдява търсенето с програмисти.
Дайте да не ставаме сноби.
Има прекрасни деца от провинцията, с постижения мотивация и успехи. И тяхната примерно диплома от ПМГ има същата стойност пред чуждите унита, както и тази от СМГ. Това разбира се ако дипломите са еднакви.
Наистина не се сдържах, извинете.

# 1 829
  • София
Как е било за второ класиране предходни години?
Точно на деня ли си излиза или понякога и по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт