СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 283
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 010
  • София
Щеше да е добре и да "има пореден номер в опашката" като в СУ. Доста лесно бихме се ориентирали.

# 2 011
  • София
Дидиа,и аз я мисля моята щерка с пътуването. Неудобно ни е малко.Надявам се все да се намери някой в нашата посока.Вие откъде ще пътувате?

# 2 012
Който е писал заданието с параметри за информационността на системата не е минавал през седмокласната одисея.

# 2 013
Или обратното - мъчих се, нека се мъчат и другите сега. Joy

# 2 014
Подкрепям Judy, че щом на НВО не са ти нужни космически резултати, дори и да имаш потенциала да ги изкарал, няма никакъв смисъл да се пънеш месеци и години.
На моя син по 75 точки на двата изпита щяха да са му напълно достатъчни за всичко, което поиска в нашата област. По математика го юрках аз, доколкото можах, защото смятах, че щом иска математически профил, трябва да е сериозно подготвен. По БЕЛ се яви само със знанията от училище и едни уроци, на които ходеше бе толкова от необходимост, ами да му оползотворя смислено един следобед, а и на него му беше приятно. Вкъщи е направил сигурно общо 2-3 теста по БЕЛ и пак толкова преразказа. Ако ни трябваха 95+ по БЕЛ щеше да пише и пушек да се вдига, ама като не са му необходими тези точки защо да го тормозя.

И аз съм жадна за всякаква статистика. Не че ми е необходима, но ми доставя удоволствие. Май е трябвало да се занимавам със статистика. 😂

# 2 015
  • София
И аз си падам статистик. Но не бих се занимавала като професия.

# 2 016
Скрит текст:
Подкрепям Judy, че щом на НВО не са ти нужни космически резултати, дори и да имаш потенциала да ги изкарал, няма никакъв смисъл да се пънеш месеци и години.
На моя син по 75 точки на двата изпита щяха да са му напълно достатъчни за всичко, което поиска в нашата област. По математика го юрках аз, доколкото можах, защото смятах, че щом иска математически профил, трябва да е сериозно подготвен. По БЕЛ се яви само със знанията от училище и едни уроци, на които ходеше бе толкова от необходимост, ами да му оползотворя смислено един следобед, а и на него му беше приятно. Вкъщи е направил сигурно общо 2-3 теста по БЕЛ и пак толкова преразказа. Ако ни трябваха 95+ по БЕЛ щеше да пише и пушек да се вдига, ама като не са му необходими тези точки защо да го тормозя.

И аз съм жадна за всякаква статистика. Не че ми е необходима, но ми доставя удоволствие. Май е трябвало да се занимавам със статистика. 😂

И аз обичам статистика и сравнения. И професионални анализи, въз основа на статистиките, защото без тях статистиките са просто числа, каквито анализи ми липсват във всякакви сфери.

# 2 017
  • София
Green,  и от мен късмет! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Дано извадят някъде списъци с подобна информация и за другите специалности.

Впечатлих се колко места може да се разместят след 25 незаписали се в СМГ. Много се надявам на всички дечица да се изпълнят желанията!
Когато се записвахме ние вчера и онзи ден говорих с учителите в НПМГ и последно и при тях е същата информация - ще се почне евентуално присъствено и после ще се решава дали така да продължи. Но за смесен вариант (например класът се раздели) е доста сложно, трябва капацитет от учители, които да работят едва ли не двойно.

# 2 018
Между другото, гледам, че съм свалила една справка с брой свободни места в паралелките след първи етап на записване от едно РУО миналата година. Не е София. Simple Smile Тоест не е толкова трудно да се изготви и публикува. Даже вероятно е заложена като функционалност, където трябва.

# 2 019
Дидиа,и аз я мисля моята щерка с пътуването. Неудобно ни е малко.Надявам се все да се намери някой в нашата посока.Вие откъде ще пътувате?
                Видях,че живеете до НБУ и ние сме в тази посока,само ,че към Княжево.Ще пътува с 5-ца до Руски паметник и от там с тролей 5 - до у-щето.
                 За вас си мислех - не е ли по-удобно с 260 до Руски паметник и пак тролей 5 до у-щето.
                 Ако ги запознаем и се харесат могат и да пътуват заедно,като се чакат на Горнобански път.Ние живеем близо до спирката на 260 /Горнобански път/ и е все едно къде и на какво ще се качат.Сега внукът пътува с 5-ца до Македония и след това 10 минутки пеша,но си има компания едно момиче и 2-3 момчета.На него още не сме казали,че искаме да му сменим маршрута. Smirk

# 2 020
Нещо по-просто липсва - статистики с 3 МАТ+ 1 БЕЛ и 3 БЕЛ + 1 МАТ.

# 2 021
Здравейте,
един въпрос извън темата...
Децата вече ще могат да получават стипендии, та въпросът ми е трябва ли да им се отрие лична банкова сметка?

# 2 022
Сравнявате несравними величини. 22-ро училище няма квоти и по тази причина влиза в топ 10 по най-висок минимален бал. Ако имахме информация за средно аритметични бал на приетите по училища съм сигурна, че 35-то и вероятно 133-то ще изпреварят 22-ро.
По високият бал за Банково дело може да се дължи на факта, че там се утроявя математиката, а тази година изпита беше много лесен. Вижте какво стана с бала за СМГ.
Напълно си права, пропуснах квотите или липсата им, което изкривява донякъде картината с мин. входящ бал.  Това значи ли, че 35-то и 133-то са с квоти? За мен липсата на квоти е лошо решение, добр е в клас да има балансирано число момчета и момичета.
За Банково дело мисля, че по-скоро се е случило да е по-харесана от повече деца специалност . Фактори може да има много и случайни, не бих търсила закономерност там.
Нещо по-просто липсва - статистики с 3 МАТ+ 1 БЕЛ и 3 БЕЛ + 1 МАТ.
В класирането на топ 10 по мин входящ бал не е отчетено как е формиран той, с еднаква тежетст са резулатите и по трите формули. Но след като се знае къде как се формира балът, от общото класиране може лесно да се извади такава статистика.  Но каква нова информация ще донесе тя?

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 15:08 от Анонимен

# 2 023
Здравейте,
един въпрос извън темата...
Децата вече ще могат да получават стипендии, та въпросът ми е трябва ли да им се отрие лична банкова сметка?

При големия син с тази цел чрез училището се  откриха такива на децата, които получаваха стипендии, в една банка за всички. Синът ми завърши преди две години, но тази сметка още си я ползва.

# 2 024
Попеа, то може и да е добре в клас да има баланс между половете (не е ясно защо?), но...
Значи моето дете ще се пъне да изкара високи резултати и ще бъде изместено от някого от противоположния пол с по-нисък резултат? От къде на къде?! Точно за това безкрайно уважам училищата без квоти- училища, които избират най-добрите, а не ги дискриминират по полове.

Общи условия

Активация на акаунт