СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 109
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 400
Любопитно ми е, до какъв процент стигат отстъпките в АК. И с какво ги плашат, до сега не съм чула някой да си коментира финансовите условия, сякаш 👅 изтръгват от АК, ако споделиш😁
С нищо не са ме плашили, нито имаше нещо обвързващо в предложението им, нито някой ми е казвал "между нас да си остане". Но просто не намирам за нужно да казвам какво точно ми предлагат като цена, защото то е за моя конкретен случай и няма как да послужи за сверка на часовника. Нито някой има точно моето семейно положение, със същия доход и със същото движимо и недвижимо имущество. Т.е. ако си кажа колко ми е отстъпката трябва да дам и другите данни, за да можете да си направите справката колко биха дали на Вас. А се чуват и мнения, че зависи и от представянето на детето, та съвсем е различно. Далеч по-лесно е просто да кандидатствате за отстъпка. А те според брошурите им са между 10% и 95%.

# 2 401
  • София
Досега не се бях замисляла, но в езиковите гимназии в 9-ти клас по учебници от два класа ли учат (8-и и 9-ти) по предметите, които не се учат първата година?  Дали се разбра какво питам Simple Smile

# 2 402
И аз съм такa, винаги на тестове се оправям, но изпитвам срам да говоря и неувереност да пиша. Само с руския се чувствам свободна.
Helene, много жалко за ветеринарния в Стара Загора..
 Направих някаква жестока алергична реакция от ухапване от нещо, цялата ми лява ръка е подута и ме сърби. Но дори не знам какво ме е ухапaло,явно оня ден нещо на реката. Просто си се оплаквам...

# 2 403
  • Варна
Досега не се бях замисляла, но в езиковите гимназии в 9-ти клас по учебници от два класа ли учат (8-и и 9-ти) по предметите, които не се учат първата година?  Дали се разбра какво питам Simple Smile
Да, първият срок се взима материала за 8 кл, втория - за 9 клас.

# 2 404
Аманда, приятелско дете беше ухапано и също адски подуто. Водиха го на лекар, защото Фенистил и антиалергични таблетки не помагаха особено. Лекарят им казал, че тази година тежките реакции на ухапвания са масово явление.
Мен миналата неделя ме нахапаха комари. Пет дни отне да мине сърбежа, въпреки Фенистил. А пъпките си седят.

# 2 405
zigzagi, при мен също Фенистил не помогна, изписаха ми преди малко Медрол, утре ще си взема, че сега съм пила чаша вино. Дано да е ухапване от комар...

# 2 406
  • София
Оф, много е гадно това с алергичните реакции при ухапване. При мъжа ми е имало случаи на много неприятни реакции. И при дъщеря ми, особено като беше по-малка.
Но пък странно, до мене комар не смее да припари. Случвало се е да стоим 10 души, всички ръкомахат и се вайкат, а до мене няма ни една гадинка. Ми не смеят горките. 😁 Но за сметка на това редовно го играя бърза помощ. Зиртек винаги взима мъжа ми, това е лекарството, което му помага за всичко.

# 2 407
За трето класиране има два подхода за действие:
Четвърто класиране се провежда по училища.

Интересно е, по каква процедура тук там паралелките набъбват до 32 души Simple Smile
Процедурата е четене с разбиране на Наредба 10 и прилагането й на практика.
Миналата година, по времето когато се осъществяваше допълването на паралелките до максималния брой ученици ( това, което обикновено се нарича четвърто или директорско класиране) някои текстове, които сега са налични, не присъстваха в нея. Това доведе до редица интересни ситуации. Предполагам, че тази година ще е далеч по-спокойно.

# 2 408
Миналата година, във ФЕГ за 7 паралелки мисля са приети 7 деца общо надпланово, някои от децата са учили в чужбина до 7 клас, не зная какъв е случая на другите.

# 2 409
Наредбата беше изменена на 13. септември 2019. Преди това действаха изключително строги правила за надплановия прием. Видяхме какво се случи през миналогодишната кампания до началото на учебната година.

# 2 410
Мен комар не ме доближава, но ММ и детето правят такива алергии, че никъде не тръгва без медрол( по схема се пие и постепенно се намалява), Ксизал и псилогел.
От ухапване на комар глезенът на девойката беше станал троен.
И понеже една приятелка развиваше теорията, че мен не ме хапят насекомите, защото съм с отрицателен резус фактор, ми не. Моника също е с отрицателен и все и налитат.

# 2 411
  • София
Ми как ще ни хапят комари, ние яздим коне! 😁
Не, не е от кръвната група.
Нямам идея каква е причината.
Като дете ме нападаха редовно.
Може би пък не хапят пушачи. 🤣

# 2 412
Ред, сигурно мухите , които се навъртат около конете разгонват комарите😀
Хаха, от цигарите ще да е. В мъглата трудно се ориентират.

# 2 413
  • София
Вярно - мъглата!
🤣🤣🤣

# 2 414
Около мен все мъгла се стеле, кълби и носи:grinning: Никакъв ефект, хапят си ме. За първи път обаче правя реакция

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 22:28 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт