СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 100
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 445

Момичета, така ще изглеждам аз след 2ро класиране...

# 2 446
  • София
Пропуснах да отговоря и за плажа на ММЦ - да, най - южната част на Южния плаж, това е стария път между Приморско и Китен. Има свободно паркиране и безплатни чадъри и шезлонги.

# 2 447
  • sofia
Момичета, понеже нямам претенция, че съм изчела всичко като разсъждения за предимствата на  изучаваните езици, но защо немският е толкова предпочитан - безплатно образование в Германия, немски фирми в България (английският език не е ли достатъчен), друго? Извинявайте, ако ви звуча смешно, не съм дълбала много...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 09:44 от googlish

# 2 448
  • София
Благодаря ти, Azzy, доста успокояващо ми подейства...ще спя с една идея по-спокойно тази нощ!!

Напълно спокойно спете, не само тази нощ. Прочетох, че имате и син, двете ви деца са се справили чудесно, даже повече от чудесно, дъщеря ви е с резултат, който не оставя никакво съмнение, че ще учи в едно от най-престижните училища, с абсолютна сигурност. Изчакайте понеделник, вижте си класирането, запишете си детето и се отдайте на заслужена почивка. Всичко ще е наред!

А по повод 133 то- това е моя слабост. Престижно, по онзи изискан, ненатраплив начин, с безспорна история и аристократизъм. Няма друго училище, което да харесвам повече. Ако трябваше аз да кандидатствам, определено щеше да ми бъде фаворит.

# 2 449
# 2 450
  • София
Да, googlish, това са основните причини за немския. Само че никой не си дава сметка как се следва в Германия, какво като образованието не е толкова скъпо, колкото в Англия например. Факт е, че немските инвестиции в България са с може би най - голям дял. Пазарът на труда е безобразно гладен за хора с немски. И не, отдавна един английски език не е достатъчен. И друг път съм го казвала пазарът стремглаво върви към 3 чужди езика, ама да ги знаеш, не само да си чувал, че съществуват на света. Та затова са тези балове за немски език. Някога аз влязох в ЕГ по неволя с немски, щото адската мода тогава беше с английски. Ами какво да ви кажа, Господ си знае работата. Така ми подреди живота с този немски, че.. и до ден днешен съм с него.

# 2 451
  • София
Момичета, понеже нямам претенция, че съм изчела всичко като разсъждения за изучаваните езици, но защо немският е толкова предпочитан - безплатно образование в Германия, немски фирми в България (английският език не е ли достатъчен), друго? Извинявайте, ако ви звуча смешно, не съм дълбала много...

Ние предпочитаме немския, защото английския е на достатъчно високо ниво, че да е чиста загуба  да му отдели толкова време в 8ми клас. Така ще има още един език на добро ниво и ако иска да учи в Германия (има такива идеи), ще му е по лесно.

Ако не искаше немски, бих му предложила френски. За мен сега е времето да се учат чужди езици.

# 2 452
  • sofia
Да, когато английският език е на достатъчно високо ниво, разбира се, че търсиш втори език. Чуденката ми е защо толкова усилено се избира немския, когато избираш кой втори език да научиш.

# 2 453
  • София
Да, googlish, това са основните причини за немския. Само че никой не си дава сметка как се следва в Германия, какво като образованието не е толкова скъпо, колкото в Англия например.
Е, чак пък никой да не си дава сметка.. И деца , и родители си дават в масовия случай  много ясна сметка всъщност, че в Германия лесно се влиза в университет (изключение са една-две-три специалности), но безобразно трудно се излиза, особено в инженерните специалности/информатиката/математиката и физиката... Затова и най-много прекъснали, върнали се, отказали се, сменили специалности, незавършли в срок има точно в Германия.. А не в Англия, Австрия, Холандия..

# 2 454
  • София
В делови план, Германия е с най-развитата икономика в Европа и дори да не се реализират планове за някаква форма на обучение там или в Австрия, при всички случаи пазарът на труда у нас оценява доста високо немския език в СВ-то и шансовете за добра реализация с немски са доста високи.

# 2 455
" ....а ако си останем в 133то....направо ще се гръмна....поне "...някой знае ли за това училище Пушкин добро ли е..като в езиковите ли се учи само език първата година...направо се поболях с това класиране вече...не съм очаквала изобщо да ни приемат там и още съм в шок..."
Не, че нещо ама снобарията с училищата почва да ми идва в повече... Чак пък да се гръмнете... все пак за гимназия става въпрос. Тепърва университет, работа, сватба.... Там какво ще правите?  А и колко да е зле тази гимназия? Просто не звучи така "престижно" като ФЕГ или АЕГ за пред хората.

# 2 456
  • София
Досега не се бях замисляла, но в езиковите гимназии в 9-ти клас по учебници от два класа ли учат (8-и и 9-ти) по предметите, които не се учат първата година?  Дали се разбра какво питам Simple Smile
Да, първият срок се взима материала за 8 кл, втория - за 9 клас.
Не знам къде е така, но в 2 АЕГ до 11 клас си учеха по учебниците за предния клас по предмети, които не се изучават в 8 клас. В 12 вече не знам, защото не съм му купувала учебници.

# 2 457
  • у дома
Досега не се бях замисляла, но в езиковите гимназии в 9-ти клас по учебници от два класа ли учат (8-и и 9-ти) по предметите, които не се учат първата година?  Дали се разбра какво питам Simple Smile
Да, първият срок се взима материала за 8 кл, втория - за 9 клас.
Не знам къде е така, но в 2 АЕГ до 11 клас си учеха по учебниците за предния клас по предмети, които не се изучават в 8 клас. В 12 вече не знам, защото не съм му купувала учебници.
Това по старата програма.Другото ми дете ще бъде 12 кл-последен випуск по старата прогпама и е точно,както пишеш.По новата не е така-в профилираниге гимназии в 9кл 1 срок се учат разказвателните за 8кл,а 2срок тези за 9ги.В 10ти приключнат с разказвателните.В 11 и 12 ще учат разказвателни,само ако са им профилиращи.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 00:26 от svetlaem

# 2 458
Учели са по старата програма. Вече не е така. В девети клас се изучава материалът от осми и девети по голяма част от общообразователните предмети. В десети клас се приключва с почти всички. Във втори гимназиален етап се изучават БЕЛ, математика, двата чужди езика, ФВС и гражданско образование плюс профилиращите предмети.

# 2 459
133—то е училище с традиции. Едва ли има някой в Сф да не го е чувал, особено когато се обяснява къде се намира. Нашите вълнения приключиха с първо класиране, продължавам да чета с интерес и съпричастност. Но защо ще пишеш училище, заради което ти иде да се гръмнеш?!

Общи условия

Активация на акаунт