СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 092
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 715
  • у дома
Ох, Тоскана....❤
Мария, право в сърцето ме прободе!
И да няма, пак отиваме❤
Споко, и да няма,ще открием ние❤❤❤

# 2 716
Има ли възможност при записване на детето в СМГ и Първа немска да се посочи с кое дете иска да бъде в един клас?

# 2 717
Poppea, сега ясно е, че това изобщо няма как да е точно така. Университетът е в топ 5 на всички класации.
Но няма да споря, към момента не съм и нямам намерение да проверявам. 😊
Кой университет?

# 2 718
  • София
Делфт, Попеа.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:39 от Не се сърди, човече

# 2 719
  • софия
Триш, винаги съм имала голямо уважение към децата, които не се предават и постигат привидно достижимите неща, влагайки повече, отколкото се изисква от останалите. Родителите на подобни деца са специални хора 💕 Бързо възстановяване на малкия боец 💙

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:39 от Не се сърди, човече

# 2 720
Ето за Делфт:
https://www.tudelft.nl/en/architecture-and-the-built-environment … degree-programme/
The Bachelor's degree programme in Architecture, Urbanism and Building Sciences introduces you to the various fields in which architectural engineers work. The scope of the programme is broad. In three years you will learn all the basic skills and techniques you need for this. The Bachelor's degree programme is in Dutch.

Има магистърски (5 броя, след арх. бак) на английски, но бак няма. Това не му пречи да е в топ 5 на всички класации, според мен. Преди време съм ги проверявала, мисля, че имаше една около-архитектурна бак. на английски в друг уни, при тези условия, които горе написах.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:41 от Анонимен

# 2 721
  • София
Аз пък харесвам не, а направо съм влюбена в Италия.
Моята девойка се е загледала в университети в Италия за медицина - Рим, Милано и Болоня имало такива, които били в топ нещо си и имат програма и на английски /Това, след като изключи Барселона, защото част от обучението е на каталунски, който е малко... съвсем различен език Joy /. А аз взех, че си свалих от сайта на Болонския университет приемния тест от една от предходните години и ме заболя главата. Laughing Мен ако пита, най-добре да завърши тук и после да специализира в чужбина, ако я влече, но засега не пита.

# 2 722
  • София
Ох, Попеа.
Аз нямах предвид бакалавърска програма. Оспорвах тезата ти за правоспособността. В крайна сметка погледнах пак синтезираната информация за магистърската степен на английски, където черно на бяло пише, че след завършването ѝ, имаш право да се запишеш за тяхната Камара.
Нямам идея, но с бакалавърска степен е много вероятно изобщо да нямаш опция пълна правоспособност където и да е.
Ма хайде стига по тая тема.

# 2 723
Малко развален телефон се получи Simple Smile Нали изначално говорехме за висше в Холандия, което е бак., не е маг., и затова казах, че са на холандски. Те и навсякъде в Европа са на местния език (за бак говоря, да не стане пак объркване, обаче не знам кой под висше в Европа ще разбира директно маг.), но италиански или испански ще научиш в БГ, но холандски - трудно. За ограничената правоспособност говорех за програма бак на английски, само една бях намерила, в друг уни, и тя беше с нумерус фиксус и входен изпит-тест. В Делфт бак е само на холандски. Но да, само с бак и от Делфт няма да имаш право да практикуваш, но приемът в магистърските в Делфт след бак в Делфт (който е на холандски) е много по-вероятен, отколкото след архитектура в София, въпреки че тя е бак+магистърска в едно.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:03 от Анонимен

# 2 724
  • София
А аз мисля, че от догодина в Нидерландия, унитата ще пуснат още програми на АЕ, заради Брекзит. Само не знам, как ще си решат жилищния проблем... Smirk

# 2 725
  • София
Слънчевата как ми чете мислите. 😁
Винаги съм застъпвала тезата, че е абсурдно просто на този етап да избираме университети. И програмите може да се сменят, и децата кой знае какво ще решат да учат. Има време за това.

# 2 726
И аз така мисля за Холандия. Но пък мисля също, че добрите сред тях ще стават с по-строги изисквания и входни тестове.  С неограничен прием ще останат не толкова търсените. Говоря за бакалавърски, да не стане пак объркване.

# 2 727
Azzy, както винаги мъдра, разсъдлива и успокояваща ме 🥰..а не те питах вие къде сте класирани и чакате ли второ?

# 2 728
  • София
В някои професии има приемственост и е хубаво, ако децата поемат пътя на родителите си по много причини, както е по-света. Лекарски, адвокатски, счетоводни кантори, примерно, там родителите са най-добрата практика,  продължават университетското образование и предават практика на децата си, което, разбира се повишава квалификацията и има чудесна приемственост, както и повишено качество на услугата и прочее. Разбира се, не само горните, има вече създаден бизнес у нас и вече се случва пътят на децата да не е от нула и имат някакъв базов старт. Някои стартират в различна посока, разбира се, от професионалния опит на родителите си, но мисълта ми беше, че понякога планирането от по-далеч има своята логична основа.
Продължавам разсъжденията за по-дългосрочното планиране.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:57 от Azzy

# 2 729
Реших да чекна сайта на МОН. Грешка 522...

Общи условия

Активация на акаунт