Отровите, с които ни хранят, държавата си затваря очите

• 5 016
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • София /Абсурдистан
Да видим сега дали изобщо някоя институция ще реагира.

# 31
  • София
2 000 евро беше "таксата" да влезе непроверен тир от Турция в България с изрядни документи.  Там си пише всичко,  както ЕС го иска - няма ДДТ-та, няма нищо.
Информацията ми е от първа ръка, не от изрезки, сглобки,  преразкази.
Личното ми мнение е, че репортажът на Васил Иванов е бледо разкриване на действителността по отношение на цялата химия за земеделието.
Не ям нищо от Македония и Турция. Отглеждам си 100% марулите, лука и краставиците..., а преди това с години не съм купувала марули.
Приятел е произвеждал истинска лютеница за износ, но с убиването на земеделието у нас и вноса на чушки от Македония и Турция се е отказал.

# 32
  • София
Предлагам от името на темата да е ясно,  че е за ДДТ. Да го обогатим с нещо такова:
ДДТ и други отрови, с които ни хранят, а държавата си затваря очите!
Моля Диорела, като автор на темата, да коментира!
Притеснява ме,  в черешите тази година няма червеи, а темата в медийното пространство,  а и тук, затихва!

# 33
В една друга тема пуснах снимка на ябълка, която престоя една година в хладилника. Изглеждаше все едно вчера е купена. Мъжът ми я нахапа и вече трета седмица седи без да потъмнее.

Нямам идея с какво е третирана, но някакси не ми се струва да е полезно.

# 34
Притеснява ме,  в черешите тази година няма червеи, а темата в медийното пространство,  а и тук, затихва!
Черешите в нашия двор тази година нямаха грам червеи, а никога не са третирани с нищо.

# 35
Бат Васко е един от тия, на които вече грам не вярвам след изгонването му от Нова и триумфалното му завръщане пак там. Какво се случи? Освен това ме загуби още в началото, когато сладко-сладко ни обясни какъв е модерен и сертифициран е заводът, обвинен в замърсяването, което си беше чисто платено. Когато някой си поръчва и плаща да му изчистиш името и ти не го споменаваш, кое ми дава гаранция, че остатъкът от репортажа също не е бил поръчан? Тук някои чиновници трябва да размърдат тежките си олежани телеса и да видят за какво става въпрос, но точно Бат Васко да ми разклати света и да му повярвам, че ВСИЧКИ земеделски производители пръскат с ДДТ, няма как да стане.

# 36
Освен това ме загуби още в началото, когато сладко-сладко ни обясни какъв е модерен и сертифициран е заводът, обвинен в замърсяването, което си беше чисто платено. Когато някой си поръчва и плаща да му изчистиш името и ти не го споменаваш, кое ми дава гаранция, че остатъкът от репортажа също не е бил поръчан? Т
Именно,лесно може да се провери кой е собственик на завода Биовет и кой собственик на Нова телевизия.

# 37
Репортажът, дори и поръчков за изчистване на името на завода Биовет, не обяснява резултатите от документите на лабораториите, които показват наличие на ДДТ.
ДДТ-то си е там.

# 38
Откъде може да си сигурна в каквото и да е?

# 39
Именно! Затова очакваме отговорните институции да си вършат работата.
Нали Административна прокуратура се е задействала, дано да има резултат и да разберем.
Не изключвам и вариант Биовет да са поискали репортажа, защото им е писнало да ги обвиняват, заради препарати, с които пръскат. И това е възможно.

Предлагам от името на темата да е ясно,  че е за ДДТ. Да го обогатим с нещо такова:
ДДТ и други отрови, с които ни хранят, а държавата си затваря очите!
Моля Диорела, като автор на темата, да коментира!

ЗаСлон, мислих по този въпрос преди да я пусна, но реших, че в нея можем да коментираме не само ДДт, а и други отрови, с които ни хранят и си затварят очите.
Но вече не мога да я променя.

# 40
Големи кол-ва ДДТ замина за Третия свят, когато го забраниха в Европа и у нас, съответно и разни тропически култури се пръскат с него ( по спомени си мисля че най-много го използват там срещу маларията ).
Относно Нурелето и разни други, които до вчера били много хубави, а днес вече са забранени, ако обърнете внимание на активните в-ва те не се променят твърде, основно се набляга на изменения в търговските наименования, тоест като цяло никаква разлика.
Забелязвам все пак в по-новите препарати че освен старата ,,отрова " да я наречем, има и нови в-ва евент. подсилващи ефекта (което значи намаляване на концентрациите като цяло), някои от тях може би действат в посока увеличаване на безопасността (примерно за пчели )

# 41
Да, това е най-страшното. До вчера масово използвани препарати, днес вече забранени. И се чудя, дали става дума за безопасност, или за яко лобиране.
Както с електрическите крушки с жичка. Забраниха ги преди години и само газови, или каквито са там, разрешиха. Бях задала въпрос до ЕК, какви изследвания са провеждани с разрешения тип и има ли доказателства за тяхната безопасност, вкл. по отношения на малки деца.  Ми отговорът беше по европейски обтекаем, но по същество - нищо. Стигнах до извода, че е въпрос на лобиране. После някак не изчезнаха тези крушки с жичка.

Същото беше и с правите краставици. Явно пак е лобирано за някакви гмо сортове.

# 42
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Прочете малко за ДДТ и после говорете за лобиране. Тези стопани са за затвор

# 43
Diorela по-скоро има предвид лобиране на определени препарати, както и за други странни забрани от ЕС като тази за ел.крушките, мощността на прахосмукачките и тн.
Ако някой си позволи да лобира ДДТ, не е просто за затвор, а за... 💣

# 44
Да, Less, много точно си ме разбрала. Мислех, че това е ясно от поста ми. Дори визирах, за коя част от поста на kirasirrav, се отнася мнението ми.

Общи условия

Активация на акаунт