Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Мале, как ще оставят без топла вода?? При нас имаше лека авария на водата за 2 часа ама после си беше топла.

# 196
Доста мами от Пловдив. Мен ме пуснаха да си ходя днес. Общо взето на легло, за да устискаме още малко. И аз ще раждам в Селена. Престоя в паталогична бременност бих го казала направо като на хотел. Чувала съм и лоши отзиви, но слава Богу на мен не ми се случи. Да, като финанси е доооооста и престоя и раждането, но да имаш баня с топла вода в стаята е незаменимо Simple Smile И моя доктор ще отсъства и по закона на Мърфи, точно тогава ще иска човека да излиза Simple Smile Стреснах се днес след прегледа, доктора като каза, че ако ми включи система и днес ще родя. Шийка изгладена и с разкритие. Но пък каквото - такова.

# 197
И аз лежах в Селена в патологична три пъти и съм доволна. От родилното също съм доволна като цяло, само ми беше много шумно, понеже стаята ми беше до предродилна и разливочната на кухнята и  от там минаваше целия "трафик" за ДС и количките дрънчаха постоянно нагоре-надолу. Но пък бях доста уморена, недоспала и с депресия и може би затова така ми се струваше.
 Само да е здраве, четири- пет дни ще се издържи.

# 198
Престоя в патологична плащате ли си го?? Аз съм лежала в Русе преди 9 години, но един лев не бях дала.

# 199
Престоя в патологична плащате ли си го?? Аз съм лежала в Русе преди 9 години, но един лев не бях дала.
В някои частни болници се заплаща.

# 200
  • Sofia
Аз за 4 дена лежане платих 1 от тях. Останалото мина по клинична пътека. Но вероятно зависи от самата болница.
Не е никак малко цената, но наистина условията са добри, по-добре така, от колкото да сме с травмиращи преживявания.

# 201
Приготвихте ли багажа 😁? Чудя се нормалния куфар дали ще ми стигне, май ще ползвам големия .Ужас направо все едно се изнасям .. благородно завиждам на някои мами ,които буквално ще носят само дрехи за себе си и себе си 😁
П.с - благодаря Ванеска, надявам се и още някой да се престраши и да покаже бебешкото си кътче 🥰

# 202
Аз също платих, когато лежах. Само че при мен цената беше фиксирана, т.е. не зависеше от броя дни, в които се лежи. Доста солено беше.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 21:06 от kitty_

# 203
Да, плаща се на вечер по 50 лв.

# 204
Странен въпрос, ама мислили ли сте дали ще се гримирате за изписването? Аз лично не искам да изглеждам умопомрачаващо на няколкото снимки, които ще си направим... 😆

# 205
Момичета, 45 дневния ми започна от 20 юни и миналата седмица получих парите за седем работни дни от юли, но кога превеждат останалата част? Тоест за август? До колкото успях да разбера от тук от там в началото на месеца със задна дата, тоест в началото на август трябма да получа сумата за целия юли, правилно ли съм разбрала?

Едит да отговора на горния пост.
Да смянам 😁 Понеже някои неща които трабва да добавя в багажа за болницата ще се слагат в последния момент и гримовете, четка за коса, лак за коса са сред тях, сэм си направила списък на таблета защото вероятно няма да мога да мисля много в този момент и да не забравя нещо 😀 Аз обичам да се гримирам и със сигурност бих се гримирала и фризирала за изписването 😀

# 206
Да, и моят болничен е от 20.06 и днес получих за работните дни от юни.
В началото на август ще получа за целия юли.
При мен почти нямаше разлика в среднодневното обезщетение, въпреки че сега този 45 дневния май се изчислява на по висок процент от брутната заплата.
Ще проверявам защо така е станало.

Да, аз също ще имам лек грим. Косата ми е къдрава и нищо няма да ѝ правя друго.

# 207
  • Denmark
Приготвихте ли багажа 😁? Чудя се нормалния куфар дали ще ми стигне, май ще ползвам големия .Ужас направо все едно се изнасям .. благородно завиждам на някои мами ,които буквално ще носят само дрехи за себе си и себе си 😁
П.с - благодаря Ванеска, надявам се и още някой да се престраши и да покаже бебешкото си кътче 🥰
На мен ми казаха да си нося само каквото искам, иначе нищо не ме задължават. Ще взема дрехи за бебо, мен и МП (ако се наложи да преспим там), джапанки, четка за зъби, превръзки и малко козметика (+ шоколад😁) ама май ще го оправям като се започне с контракциите. 😄

Ти защо ще носиш цял куфар? 😳😄

За мен гримът си е част от ежедневието, една спирала, вежди и скриване на торбите под очите няма да ми навредят, макар и да не е официално събитие изписването. 😄 И един сух шампоан да спаси положението докато стигна до моя си душ. 😁

# 208
Да, и моят болничен е от 20.06 и днес получих за работните дни от юни.
В началото на август ще получа за целия юли.
При мен почти нямаше разлика в среднодневното обезщетение, въпреки че сега този 45 дневния май се изчислява на по висок процент от брутната заплата.
Ще проверявам защо така е станало.
Ами до колкото знам 45 дневния се води вече майчинство и се изплаща като такова, при мен е така като смятам. Тоест най-малко 610лв на месец (МРЗ).

# 209
Раждах 2016 в Хирургиите, не беше толкова зле......но ние ходим и по бунгала и хижи, така че съм свикнала. Вярно имах голям късмет- сама в предродилна, сама в родилна зала. Нямам лоши спомени от там. Малко е занемарено, но  за 3 дни не ми е пречело. В патологична също съм лежала( един се вряза в колата ни, когато бях в 8ми месец предния път), но и от там нямам лошо впечатления. Персоналът.....е има какво да се желае, но гледам да нямам очаквания и нагласи, за да няма разочарования.  Храната не е съобразена за бременни според мен, но и това преживях Simple Smile
За грим, по принцип не нося, така че нямам такова чудене. За тези, които ще са в Хирургиите в Пловдив на партера до регистратурата на поликлиниката са направили козметично студио, има масажи, прически, маникюр.....сигурно функционират и сега. Там има и магазин с бебешки стоки, има 2 аптеки, които предлагат и козметика ако някой закъса. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт