Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 789
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Следя ви от няколко теми, но чак сега реших да се "отбележа" и аз: 35+6 г.с. , втора бременност.( термин 14.08.20). Първата беше нормална и лека, родих нормално ранна пролет(момче 3150). Тази обаче малко ми тежи, но го отдавам на това, че е лято и че бебето( момиче) е решило да гони рекорди, защото на 01.07.20 ме "зарадваха", че е към 3500. Simple Smile Надявам се, че ще успея да родя нормално. Първия път родих 10 дни преди термин, сега пак има такава вероятност.....
Имам много неща останали от първото ни дете, които ще ползваме и с второто. Почти всичко е изпрано , багажът е стегнат на 90%, останаха няколко дребни покупки.
"За" съм за кърменето на поискване, фен съм на бебеносенето и имам тъкан слинг шал, слинг с халка и май тай слинг. Това са едни от най-добрите ми покупки с първото дете. Но в началото ще ползвам количка и кош за кола.
Спряла съм се на различни марки козметика за бебе( Mixa, Бочко, Sensimo baby, Здраве, A-Derma),  по един артикул от всяка марка( за измиване, за мазане, за подсичане и т.н.)
Нямам избор на екип, нямам и претенции кой ще води раждането, избрала съм само болницата( там където родих 1я път. Дано като дойде време-свижданията да са разрешени...
Относно опашките...хахах  ами явно забелязват повече ръста ми пред това, че ми стърчи корема, дори аз съм  отстъпвала място не един път( не е нужно да казва, че дори и не са ми благодарили и  не са се посвенили, въпреки корема ми). За цялата бременност само 2ма мъже ми отстъпиха място, а единия даже се скара с хората на опашката, как може да са толкова невъзпитани.
Преди няколко дни се прибрахме от морето, на всички ни се отрази много добре. Дори на бебето му хареса, защото не ме "тормози" толкова много с резки ритници.
Още шофирам, но сякаш вече по-малко се ядосвам на пътя. Не че не ми правят впечатление простаците, но се дразня по-малко.
Честито първо бебе на групата! На всички леки оставащи седмици и леко раждане!

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 10:06 от Harista

# 181
  • София
Добре дошла! С теб сме с един и същи термин. Purple Heart Пожелавам ти леко доизкарване на бременността и дано ехографа е сбъркал за размерите на бебето Satisfied

# 182
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Добре дошла, Harista.
А първият път къде роди, от кой град си?

# 183
Добре дошла, Harista.
Simple Smile Родих в Пловдив, в Хирургиите.

# 184
Момичета, да ви призная, до сега по опашки не са оставали безразлични към мен. Не съм се и натискала да минавам първа на каса в супермаркет - като съм сама обикновено правя малко покупки и сигурно и това е причина. Отстъпвали са ми ред на опашки в Спийди/Еконт. Но пък имам един случай, в моята болница, наредили се пред лабораторията, дори седнали - никой не става. А отпред бележка: бременни и деца - с предимство. Когато най-накрая отвориха вратата, се засилих и казах на мъжа преди мен - "Извинете, искам да си ползвам предимството" и не му дадох шанс да влезе.
Вчера също бях за изследвания и минах със скоростта на светлината, дори не платих паркинг (само първите 20 мин са безплатни). Ами така де - сега е моментът да си искаме ред или място и да подсещаме околните, ако трябва.

# 185
Добре дошла, Harista.
Привет и от мен. Аз ще съм в Селена, но другата седмица доктора ще ми отсъства и се чудя ако тръгне раждането дали да не отида и аз в Хирургиите. Но пък там никога не съм хидила и никой не познавам. Даже и не знам къде трябва да отида.

# 186
там където се следя и аз , уж спират на входа татковцитe , но напоследък забелязвам , че масово лъжат , че са за лабораторията и за изследвания, а в следващия момент седат и подпират диванчетата. Моят мъж не успя да присъства на нито 1 преглед и фетална морфология и мн страда от този факт, но в крайна сметка случило се е така и е редно всички да се съобразим с правилата....какво ми подпират диваните , а мамите седат прави с подпухнали глезени...
И моя приятел беше разочарован но на последната фетална морфология накарах докторката да направи видео и след това ми го пусна та го снимах с телефона и му показах Simple Smile

# 187
Добре дошла, Harista.
Привет и от мен. Аз ще съм в Селена, но другата седмица доктора ще ми отсъства и се чудя ако тръгне раждането дали да не отида и аз в Хирургиите. Но пък там никога не съм хидила и никой не познавам. Даже и не знам къде трябва да отида.

Аз родих първото си дете в хирургиите, не бих си го причинила отново. Не съм взискателна, но спомените ми от там са ужасни. Иначе термина ми е на 21.08 Simple Smile

# 188
  • Пловдив
И аз родих в Хирургиите първото дете, имах многооо късмет да се падна при един от най-добрите АГ и  да ме чака да раждам през цялата му смяна. Бях в стая с прекрасно момиче, с което си помагахме и се смяхме....условията не бяха отлични, но не съм им обръщала внимание. Това преди 10г. Сега вече добрите лекари не са там и все повече неприятни истории има. Този път мисля да заложа на друга болница.

Май има доста мами от Пловдив, ако искате може да си направим среща и да се запознаем преди големия ден Icecream Simple Smile Custard

# 189
Ох аз да си кажа, днес имам контракции цял ден почти постоянно, но все още са безболезнени. Толкова нямам търпение да гушна малкото човече, че вече се побърквам.

Паола, многоооо сладурско легълце и всичко по него, страхотно е 😍

# 190
Добре дошла, Harista.
И аз така, първото в Хирургиите, но повече никога там.
Май наистина сме много мамите от Пловдив Grinning Може и да се познаваме , без да подозираме Kissing Heart

# 191
Добре дошла, Harista.
И аз така, първото в Хирургиите, но повече никога там.
Май наистина сме много мамите от Пловдив Grinning Може и да се познаваме , без да подозираме Kissing Heart
Би ли споделила защо никога повече там?
Аз съм се насочила към Окръжна с избор на лекар ( при когото се следя ).

# 192
Леле, момичета направо не отказахте от тези Хирургии. Аз не съм от Пл, от района съм. Иначе съм ок за срещи, но вече не ми се пътува много, много.
Ще си ходя в Селена, пък каквото е писано. Иначе имам дата за секцио вече, но ме е страх да не тръгне бебка по- рано и то баш когато доктора ми отсъства. Термина инапе ми е за 09.08.

# 193
Мнението ми за Хирургиите е негативно, заради самите условия, стаите, обстановката и отношението като цяло в болницата.
Стаята, в която бях аз беше абсолютна мизерия, никой не я почисти за целия ми престой . НЯМАШЕ ТОПЛА ВОДА през целият ми престой (уж някаква авария, но като четох и други коментари, много често се случва такава авария). В банята - отвратителен аромат на мухъл и гнусотия. Не знам кой би искал да се мие в такава баня, при това със студена вода.Почувствах се направо унизена.Повечето родилки са от ромски произход, и аз наред с тях....сто пъти съжалявах. Отношението на персонала беше също много троснато. Коридорите са едни тъмни, със зловещо мигащи лампи през нощта.
В самата родилна зала, и израждащите лекари,отношението е много добро, и тези лекари са големи специалисти. Но като цяло не бих отишла повече в Хирургиите, защото раждането трае няколко часа, а престоя после е поне 3 дни, и за тези 3 дни усещането ми за болницата е негативно. Може да звучи лигаво, но на мен лично не ми харесва да съм в мизерия. За лекарите в родилното нищо лошо не мога да кажа, дори напротив.

# 194
Здравейте мамчета! Тъй като видях че сме много май от Пловдив искам да попитам намерили ли сте си педиатър, защото аз още не съм а разбрах че трябва като родиш да си се уговорил с някой вече, за да може първите дни след изписване да те посети и ако имате, ако може да препоръчате някого? 😊

Общи условия

Активация на акаунт