Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 788
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Denmark
Системата с окситоцин също си има предназначение, а не е задължителна, както се използва в България. Тук я слагат, когато раждането се забави и родилката не напредва в продължение на много часове, за да й помогнат. Всички родили с тази система казват, че боли ужасно, включително леля ми, която с второто раждане е отишла в болницата със 7 см разкритие и са я сложили на система, което е било напълно ненужно и каза, че я е боляло 10 пъти повече от първото й раждане без системи или каквото и да е.

Стискам палци на всички ни нещата да минат по възможно най-благоприятния начин и скоро да гушкаме пухкави бебета. Аз, като един изключително нетърпелив човек, направо не се побирам в кожата си вече от чакане. Sweat Smile А около мен всички ми повтарят, че има още 2/3 седмици + че може да пренося и т. н. И много се дразня Grinning
Много ми се иска да е лъвче, та ще почакам още мъничко.

МП е със сини очи и аз искам да вземе неговите, той предпочита да е с моите кафяви, защото тук е необичайно, нали всички са светли. На снимките от 3Дто сякаш го гледам него как спинка, така че май бебето ще прилича повече на татко си Blush

Подскачате ли на фитнес топка? 😄 От 2 дни се подрусвам и нещо почна да ме поболва ниско и сякаш коремът е доста по-надолу.

# 166
Системата с окситоцин също си има предназначение, а не е задължителна, както се използва в България. Тук я слагат, когато раждането се забави и родилката не напредва в продължение на много часове, за да й помогнат. Всички родили с тази система казват, че боли ужасно, включително леля ми, която с второто раждане е отишла в болницата със 7 см разкритие и са я сложили на система, което е било напълно ненужно и каза, че я е боляло 10 пъти повече от първото й раждане без системи или каквото и да е.

Стискам палци на всички ни нещата да минат по възможно най-благоприятния начин и скоро да гушкаме пухкави бебета. Аз, като един изключително нетърпелив човек, направо не се побирам в кожата си вече от чакане. Sweat Smile А около мен всички ми повтарят, че има още 2/3 седмици + че може да пренося и т. н. И много се дразня Grinning
Много ми се иска да е лъвче, та ще почакам още мъничко.

МП е със сини очи и аз искам да вземе неговите, той предпочита да е с моите кафяви, защото тук е необичайно, нали всички са светли. На снимките от 3Дто сякаш го гледам него как спинка, така че май бебето ще прилича повече на татко си Blush

Подскачате ли на фитнес топка? 😄 От 2 дни се подрусвам и нещо почна да ме поболва ниско и сякаш коремът е доста по-надолу.
Аз съм по същия начин на 20.07 влиьам в 9тия но вече нямам търпение, мидля че и бебока няма, защото от 1 месец си стои с главично предлежание доктора каза че всичко изглежда че ще раждам нормално но вече започнах да имам болки ниско долу понякога не мога да стана когато ме заболи и имам чувството че корема ми лека полека слиза надолу и бебока с тая глава да не ви казвам какво натискане става когато започне да се опъва шитовете изобщо не ме болят но за сметка на това тая глава неговата ще ме побърка.
При мен бебето вървеше 3 седмици по голямо и 31 г.с. Правих изследване за гестационен диабет и се оказа че имам вече повече от месец съм на диета и на инсулин бебето вече е в норма но е много неприятно когато ти се ядат някви неща да можеш само да ги пробваш но важното е че вече си е в норма а аз съм свалила 5 кг от както съм на диета всички казват че съм по слаба от преди само където корем имам но за мен най важното е че бебока е добре и на 21.07 съм на лекар и ще видим какво става Simple Smile

# 167
Система окситоцин ми сложиха след 18 час, чакаха ви ме хората. Наистина много повече боли с нея. В един момент спря да ми действа.

# 168
Здравейте, момичета!
Да дам отчет, след като се оплаках онзи ден. Вчера на доплера д-р Георгиев каза, че водите са достатъчно и измери бебето над 2 кг (34 г.с.) Каза, че плацентата е доста зряла, но няма какво да направим, важното е, че кръвотоците са ок и бебето се храни. Вика ме пак на доплер на 27-ми.
Искам да ви споделя колко бях разочарована! На сайта на болницата, както и на входа пише, че посетители не се допускат. ММ си ме чака в колата. Вътре беше пълно с татковци. Ей-така седят по диванчетата да правят компания на бременните си жени. И докато жените са на преглед, те пак си седят на диванчетата, грам не им пука. Даже със смъкнати маски. Не съм вманячена, но много мразя такива тарикатски номера. Правилата са, за да се спазват! И най-много ми е криво, че това ще са родителите на приятелите на моите деца! Това е примерът! Аз наистина вярвам, че децата са промяната и се надявам някакси да са природно по-интелигентни от родителите си (включвам и себе си!) и да правят всичко по-добре! В такива ситуации ми идва да заминем нанякъде, където правилата се спазват...а не да трябва да обяснявам един ден, че се пресича само на зелено, но разбираш ли, този батко, просто...ами не е видял червеното...
Някой беше споделил за чакане на каса...най-забавното е, че всички тези хора биха се възмутили до небето, ако това се случи на тяхната дъщеря, жена или сестра! "Ама как няма да ти отсъпят ред, те не виждат ли, че си бременна, ама какви са тия хора!!!???!?!" За тях обаче това не важи...
Вярвам, че ще сме добрият пример, наистина!!!!!🌳🌻🦉🍀🐢💙❤

# 169
  • София
Мен заради това толкова много ме е страх да не пренося. На първо място, за да не ми предизвикват раждането с окситоцин. Другата седмица вече ще го обсъждаме и ще кажа на моята АГ, че под никаква форма не искам оситоцин освен ако вече не стане крайно наложително, ако раждането се застопори на някакъв етап за по-дълго време. Второто, което ме притеснява при преносване е, че бебока ще продължи да си расте и ... аз съм му казала да внимава как ме точи и как наддава, но да видим дали ще ме послуша. Smile
Чакам да стане 01.08. и започвам и аз да се друсам на топката. Засега ме е страх да не предобря нещата. Това бебе е правено за лъв, втори рак в семейството няма да понеса Satisfied
В болницата, в която се следя още на входа спират всякакви придружители. Татковци влизат само ако трябва и те да се преглеждат или изследват за нещо. Затова си мисля, че не е луд тоя дето яде баницата. Видяли са, че никой не ги спира и са си влязли. Да, самосъзнанието е много важно и аз също съм за спазването на правилата, но на практика се случва рядко. Иначе по опашки почти винаги са ме пускали. На мен ми е неудобно в повечето случаи, но хората като ме видят и веднага ми правят път. Не се съобразяват единствено разни тийнове. В градския транспорт също веднага се засилват да ми правят място хора на всякаква възраст.

# 170
Jamily, звучи чудесно! Дано съм попаднала на нааай-малката и несъществена представителна извадка!!!! 😊😊😊😊😊

# 171
Аз пък вчера си чакам пред едната аптека и точно идва моя ред и един, който беше последен от опашката на другата аптека завъртя петичка и се нареди пред мен. Попитах го на коя опашка в крайна сметка чака и той ми каза, че понеже там много бавно ставало и щял да влезе в тая, за която и аз чакам. И си ме пререди и хич не му мигна окото.
Направо чак смешно ми стана какви селяндури има.

# 172
  • София
Простаци - под път и над път. С тях и да се разправяш резултатът ще е нулев. То това и да не става дума за бременна жена не трябва да се прави.
Онзи ден с майка ми вървим една след друга по една пътечка, отивайки към спирката на рейса. Там някакъв див олигофрен си разхожда кучето, пуснато и без намордник. Аз обожавам животни и никога не ме е било страх от кучета, но това куче явно нещо не беше в час. Като ни видя, се обърна и се засили озверяло да хапе майка ми. Тя изпищя и то дали заради това или заради нещо друго избяга. Уплашихме се много, но аз се уплаших за нея повече, защото тя не е добре със сърцето и такива неща ѝ действат много зле. А тоя дебил даже не се извини. Подмина ни и си тръгна към кучето. Попитах го дали няма поне да едно извинете да каже, а той даже не се обърна. На такива какво да им говориш ... загубена кауза.

# 173
Да се отчета от днешния преглед. 35+1 г.с.
Бебчо е на входа на малкия таз, 2,620 кг.
Аз съм с гъбички 😱 които почвам да лекувам.
Хемоглобина ми е 95 и за него почвам лекарства. Много се надявам да изкарам до 37+ седмица 😊

# 174
Момичета, положението е наистина тревожно. Откакто съм с големия корем само 2-3пъти са ми отстъпвали ред и то предимно зрели жени. Аз по природа не съм нахална и си чакам кротко реда, но никакво съдействие от никой не срещам- обръщат се, виждат те с корема и продължават да си траят. А иначе всеки иска специално отношение и внимание. Взех да избягвам големите магазини с опашки тип Кауфланд, там засега е най-зле. И като гледам какъв пример дават и как си възпитават децата, направо ме е страх нашите с какви деца ще общуват. Трябва отрано да си държим на обкръжението, а това което виждам по повечето градинки, паркове и магазини е плачевно.

PS. В началото бях скептична дори и за форума, но ми беше интересно да чета за опита на другите. Радвам се, че тук има интелигентни хора, които ще отглеждат интелигентни деца. Hug

# 175
там където се следя и аз , уж спират на входа татковцитe , но напоследък забелязвам , че масово лъжат , че са за лабораторията и за изследвания, а в следващия момент седат и подпират диванчетата. Моят мъж не успя да присъства на нито 1 преглед и фетална морфология и мн страда от този факт, но в крайна сметка случило се е така и е редно всички да се съобразим с правилата....какво ми подпират диваните , а мамите седат прави с подпухнали глезени...

# 176
Аз нямам проблем да си чакам, дори ми става неудобно, когато ми отстъпят ред, ама чак пък да ме пререждат ми идва в повече...

# 177
  • Sofia
Честно да ви кажа, ако раждането си тръгне нормално, няма да искам окситоцин и аз. Само, ако се наложи да предизвикат по рано.
От известно време гледам да не ходя по магазини и да не вися по опашки, защото се ядосвам само.

Марая и аз седях на топката, но сега се чудя дали да продължа, понеже целта е да изкарам до 38ма седмица.

# 178
Да се отчета от днешния преглед. 35+1 г.с.
Бебчо е на входа на малкия таз, 2,620 кг.
Аз съм с гъбички 😱 които почвам да лекувам.
Хемоглобина ми е 95 и за него почвам лекарства. Много се надявам да изкарам до 37+ седмица 😊
Mamanasi29 ти си с мен, аз също съм 35+1 и аз се моля да вляза в 37, а мъжът ми ме е инструктирал да лежа до 22-ри, че да излезе лъв като него.
Мен ме поотпуснаха контракциите, като си стегнах багажа и се успокоих.

# 179
Аз бях за 3 път на тонове и за пореден път докторът не е доволен 😔 Бебето като легна и спира всякакво движение. То по принцип шава като почивам, а до болницата все ходим с градски, пеша, излизаме рано, та като цяло то се успива, когато се движа и съответно, като ида там неяла 2 часа и разхождала бебче в корема и... Нищо. Вече ми е неудобно, по 40-50 минути следим и все не е както им се иска. Притеснявам се вече за бебето, доктора постоянно ме пита дали го усещам, а аз го усещам постоянно, като съм си вкъщи. Страх ме е нещо да не се мъчи. 😣 Ама аз за съжаление няма как да го разбудя с вафла или кола, защото пък вдигам висока КЗ и единствено пия вода, та малко да се разбуди... Страх ме е да не решат да го вадят по-рано, искам поне в 37 седмица да вляза, а това е чак края на юли.
Моят мъж също е лъв и е адски наперен и самовлюбен. Все му виках, че и ако малкият е такъв, ще се видя в чудо, сега само се моля да изкара до 37 седмица и да е лъвче, пък ако ще да е двойно по-наперен от татко си.

Иначе на мен редовно възрастни хора ми се пререждат адски нагло. Буквално се затичват, за да застанат преди мен на опашка. Втори път ми се случи, потресена съм. Иначе предимно жени ми отстъпват, вероятно знаят какво е. Бях много впечатлена наскоро от едно момченце, беше на към 8-9 и майка му му каза да стане, че има бременна какичка и то дойде да ми каже да ида да седна, а майката си седеше. За мен това е правилният начин, сега масово родителите пренебрегват себе си. Аз си мисля, че ако имам син, ще го карам да седи прав, че аз да съм седнала 😀 те са млади и енергични, нищо няма да им стане 🤔 Ама като се знам каква съм жалостива, вероятно ще гледам все детето да е добре, и така до към 30-40 годишнината му😀

Общи условия

Активация на акаунт