Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 623
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Днес реших да се разходя повече... уж последните дни все в нас  оправям и викам малко навън да изляза...
Съжалих 200 пъти, като ме заболяха пак краката отвътре.....  исках да ревна на улицата ама като малките деца. Много ми стана  жал, не мога да мръдна ГИПС.Пролязих до една и пейка и се пооправих.
Минах през магазина да напазарувам, отново се издразних на хората. Не искам да съм център на вниманието , но едва се опазих да не ме изръга някой. Съобщиха, че се отваря още една каса и познайте.... през мен щяха да минат. Като на война съм с този магазин.
Темата с очите..... болна тема ми е. ММ е с кафяви, аз сини. Цялото ми семейство е с небесно сини очи- това е прекрасно ☀️ Много ми се иска да стане чудо и беба да е синеока или с пъстри очички. Дали е възможно? При всичките ми познати дечицата са с очите на бащата😫

Аз съм тъмна - кожа, коса, очи, детето ми е русо със сини очи, копие на баща си Simple Smile уж по-тъмното надделява. Да, ама не Simple Smile сега ще го видим и второто как ще е Simple Smile

Между другото, в момента има намаления навсякъде. В H&M ходя през ден, постоянно вадят нова намалена стока. АЗ имам доста дрехи от първото дете, но то беше зимно бебе и голяма част няма да мога да ползвам. Та мисълта ми е, че там има супер находки

# 151
Ето, 7 дни преди термин е нормално време за секцио, освен ако нещо не налага то да бъде по-рано. А моят изрод при термин 4 август ми вика идвай тоя петък да го вадим... Цели 20 дни преди термин (защото той си мисли, че терминът ми е на 5, защото го мързи да си оправи документацията) и то без нищо да го налага. И ми каза някакви абсурдни причини, поради които ми се налагало секцио, като че плацентата ми била 2-3 степен на зрялост и нямало да издържи естествено раждане. Ега ти и разбирача. И отидох при 2 други лекари и те казаха, че нямам никакви индикации за секцио, какво остава нещо да налага да ми вади бебето толкова рано тоя клепар. Ма той човекът искал да излиза в отпуска от 26 юли, затова така се е разбързал. Та избягах най-накрая и направо се родих...

П.П: Аз съм v.v.9 с променено име 😀

# 152
Gergana Petkova 651812:
''... долу срамната кост и таза ме болят ужасно много особенно когато лежа и искам да се изправя или обърна, имам чувството че са ме ритали там а кръста вече 2ри ден боли както при цикъл ниско долу. Снощи до 5ч сутринта ме боля и слагах топла вода в кърпа на мястото."

И мен преди около 2-3 седмици много ме болеше долу срамната кост (от ляво) - точно, както го описваш - като лежа и искам да се изправя или обърна. И аз имах чувството, че са ме били там Grinning Но ми мина впоследствие.
Относно кръста - боля ме онази вечер, когато си мислех, че е дошъл моментът - беше в комбинации с засилващи се болки в корема и ми се ходеше до тоалетна. Но вчера докторът каза, че в моя случай е възможно да са били подготвителни контракции.
Относно топлата вода в кърпа на кръста - от лекари знам, че като цяло трябва да избягваме загряване, а в тази област - още повече. Аз тази зима много боледувах и моята лична и пулмоложката ми го казаха.

Iva_nna:
"няколко дни ме срязва ниско долу, сякаш във влагалището/шийката, чак
дъха ми секва. При вас има ли го?"

И на мен ми се случи на няколко пъти, и аз също се чудех защо.

# 153
  • Denmark
Болежки най-различни може да има бременната, особено в края. Днес се пошегувах с МП, че "си имам нова болка", която пък беше в ставите между бедрата и таза 😅 или каквото е там и аз не знам вече. Не ги мисля освен ако не е нещо с бебето, а това се усеща.

Алетея, хубаво е, че си потърсила второ мнение. Преди малко прочетох това в една от групите във фб и се втрещих. Flushed
Скрит текст:
От написаното разбирам, че момичето е имало контракции (подготвителни?), но без изтекли води или разкритие и са я оперирали реално без причина. Или тя нещо не е разбрала...

# 154
Да, и според мен са я срязали за нищо и тя като не е медицинско лице и не разбира и се е съгласила. Така ядиният от всичките пъти, в които тоя ме беше вкарал в болница, в моята стая имаше момиче с изтекли наполовина води в 35 г.с.и я бяха задържали до 36 г.с. и я вкараха за секцио. И като я питах защо тоя й е казал, че й се налага секцио, тя каза че било защото й били изтекли половината води. А тя си беше вече с контракции и много искаше да роди естествено. Само че този явно не изражда естествено, това е за животните само 😐 Това се случи предната седмица и за 5 дни, в които тоя ме държа там, защото ме беше наплашил, че нещо тоновете на бебето не били наред, както и резултатите от кръвните ми изследвания (което също в последствие се оказа лъжа, но той обича да точи здравната каса), та за 5 дни всеки ден караха пациентка на този, която е за секцио, нямаше нито една за естествено, както и предните пъти като съм била там също не е имало нито една естествено родила. Явно на всички изкарва някоя "супер основателна" причина за секцио, както на мен и момичето от моята стая, а последните седмици преди отпуската си съвсем се е развихрил, няма кой да ни чака...

# 155
Това е изключително тъжно, аз въпреки, че имам показания за секцио - възрастта, прекаран вирус, слаба съединителна тъкан и голяма глава на бебето, с много мъка се реших на операция. Никой не ме е натискал, просто ми казаха  фактите и рисковете. Беше ми много тежко, поплаках си и се взех     в ръце, но едва ли не насила да принуждаваш млада и здрава жена да се подлага на операция...това е престъпно.

# 156
Само да допълня, че това се случва в "Света Марина" в Плевен. Видях, че в темато има и други дами от Плевен. Искам да ги предупредя, ако са се насочили натам, защото явно им е масова практика в болницата въобще. Или ако имат познати, които също са се насочили натам, да ги предупредят.

# 157
Моят лекар пък така се зарадва като му казах, че искам да е естествено.
Каза, че повечето жени, които са имали неуспешна бременност приключила в късен етап, предпочитат след това секцио, заради лошото преживяване преди това.

# 158
В Тутракан правят секцио в краен случай. Едното момиче обяснява как спорили с доктора как да роди. Тя искала секцио, той - естествено

# 159
Аз съм от Плевен, моя частен прави секцио само, но когато го попитах преди време за раждането, той каза, че прави само секцио, но в моя случай няма нужда, мога да си родя нормално за сега и да се насоча към някой израждащ. Аз за това искам и държавна болница, за да избегна излишното натискане за секцио.
За очите ММ е светъл със светли очи и като разбрахме, че ще е момче, аз все му викам дано да е на него Heart нооооо, като се затопли времето и почнаха да го ядат комари и всякакви гадини, алергии от ухапвания и слънце, и цъфтежи и какво ли още не (всяка година е така лятото) сега само се моли да не прилича на него Joy миличкия.

# 160
  • Sofia
То е ясно, че за лекарите е по-лесно, по-малко рисковано и по-бързо да е секцио. Ама и аз с такъв страх, че ще ме накарат оперативно да извадят бебо, на всеки лекар, който ме видя, обяснявах, че искам нормално раждане. Всички казаха: да, няма проблем, ще предизвикаме нормално с окситоцин, а рязане само, ако има риск за бебето.
Малко се поуспокоих. При положение, че ще е малко бебче, вероятно няма и да се измъча толкова с раждането. 🙂
А за очите и косата : ние двамата сме много подобни-светли очи (моите синкаво-зелени, неговите зелено-пъстри), с тъмна коса и светла кожа... Мисля, че бебо няма спор как ще изглежда. Ще е интересно, ако се падне на някой дядо-те са по-мургави.
А МП се шегува, че ако се роди с коса, значи не е негово Joy Щото той вече оплешивява...

# 161
То е ясно, че за лекарите е по-лесно, по-малко рисковано и по-бързо да е секцио. Ама и аз с такъв страх, че ще ме накарат оперативно да извадят бебо, на всеки лекар, който ме видя, обяснявах, че искам нормално раждане. Всички казаха: да, няма проблем, ще предизвикаме нормално с окситоцин, а рязане само, ако има риск за бебето.
Малко се поуспокоих. При положение, че ще е малко бебче, вероятно няма и да се измъча толкова с раждането. 🙂
А за очите и косата : ние двамата сме много подобни-светли очи (моите синкаво-зелени, неговите зелено-пъстри), с тъмна коса и светла кожа... Мисля, че бебо няма спор как ще изглежда. Ще е интересно, ако се падне на някой дядо-те са по-мургави.
А МП се шегува, че ако се роди с коса, значи не е негово Joy Щото той вече оплешивява...
Честно казано за всички би било по-лесно секциото, но не смятам че лекар трябва да се налага и да обърква хората.
При мен преди известно време, АГ ми направи намек за секцио, но го отхвърлих  за момента. От този момент всеки път ми казва " ти нали естествено искаш" .
Това, което ме притеснява е,че не сме коментирали таза ми. Дали при прегледите се вижда нещо или да я попитам следващия път?

# 162
Аз забелязвам тенденция, че доста лекари вече съветват за естествено, и самите майки сами искат. За мен си е престъпление ако жената иска да ражда естествено и няма никакви причини за секцио, да я режат и убеждават. Обратния вариант го разбирам, мисля че всяка жена си знае най-вече психиката и може да прецени дали би се справила, затова и пълен отказ за секцио от страна на лекаря не одобрявам. Аз съм за правото на избор, тъй като вече естественото раждане далеч не е това естествено, което е било преди години, особено тези системи ми звучат много плашещо и доколкото знам са болезнени, въпреки бързите резултати. В крайна сметка е важен крайният резултат. Много наборки на майка ми са останали с по 1 дете именно заради травмиращо раждане преди години. Моя позната роди след 20 години почти второ, защото тъкмо навлезе секциото, беше се зарекла да не ражда повече, но това беше за нея вариант и е много доволна. Първото я беше почти осакатило, огромно бебе било, а тя дребна-дребна. Всякакви истории...

Да се похваля, че днес съм спала като бебе 😀 Бебчо беше много послушен и ме остави да си спя. Иначе вечер има навика да се опъва и корема от кръгъл става като маса 😀 Хем ми е смешно, хем почна и да боли 😀

# 163
Само да допълня, че това се случва в "Света Марина" в Плевен. Видях, че в темато има и други дами от Плевен. Искам да ги предупредя, ако са се насочили натам, защото явно им е масова практика в болницата въобще. Или ако имат познати, които също са се насочили натам, да ги предупредят.

Аз съм от Плевен и не искам да чувам за така наречечената "висококвалифицирана" болница. Лежала съм там, но не в АГ и имам лоши спомени.
Имам познати, които родиха там и бяха доволни. Имам и такива, които и те не искат да чуват, а една друга позната, която до скоро се следеше там и трябваше да ражда, се отказа, заради гинеколога, че нещо се опитал да я излъже и роди във Втора база (държавната). Аз съм се насочила към Авис Медика, лежала съм няколко пъти вече в АГ, останала съм доволна от всичко, надявам се и този път всичко да мине по мед и масло

# 164
Една приятелка вчера ми разказваше, че отишла на преглед, защото имала болки в корема. Оказало се, че има 2 см. разкритие и веднага я срязали.
Сега като се замисля и като чета колко от вас си ходят с разкритие, осъзнавам, че са могли да изчакат малко. Тя точно е била влязла в 36г.с. Но си е била за секцио де, защото бебето е било седалищно.

Аз също клонях за секцио, но ходих на второ мнение за очите - от там ми потвърдиха, че диоптрите ми не са предпоставка за секцио. Моята АГ никога няма да ме оперира без обективна причина, само при нужда и вече знам със сигурност, че ми остава само вариант естествено. Ще й се доверя напълно.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 09:59 от kitty_

Общи условия

Активация на акаунт