Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 615
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
При нас, големият ми син е със сиви очи . Имам подозрения, че и бебо е с такива ама са си мътни още.
Аз си поръчах 2 шоколада. Единия го издумках за нула време. Имаше ден, в който умирах за шоколад и вода Wink

# 136
  • София
Marayah, на последния преглед ми каза, че е добре. Притеснявах се, защото съм дребна и 3600гр. бил лимитът за моите размери. Повече щяло да ме изтормози много при раждането. Все пак още не сме мерили таз и т.н. и се надявам всичко да е наред. Би било много хубаво ако след 1-2 седмици имаш сили да ходиш в друга стая да кърмиш и после пак да си лягаш Smile Мисля си, че бързо ще се разколебаеш, но дано се случат нещата според плана ти.

Ако мога да си взема шоколадче с мен, с удоволствие бих го направила. Не ми се иска да гладувам и жадувам над 10 часа и се надявам, че в болницата, в която ще раждам ще бъде разрешено.

Daisy1123, напълно възможно е бебето да е с твоите очи. Първият син на моята приятелка е рус и синеок като нея, а бащата е тъмен, с тъмна коса и очи. Сега вторият ѝ си май ще е като него. Още е твърде малък, за да се каже със сигурност, но на 95% е тъмен. По принцип знам, че тъмният ген е по-силен, но шансовете във вашия случай мисля, че са 50/50.

# 137
Аз знам, че момченцето прилича на мама, а момиченцето на тати.
Така е и при нас с брат ми.

# 138
Моите деца са едното с руса коса и сини очи като тати, а другото с тъмна коса и кафяви очи на мен. Сега е интересно малката как ще е . Но моята майка е със светли очи и мисля че така шанса е по голям. Мисля че имахме уроци по биология по темата.

# 139
Моя син прилича на мъжът ми. Като беше малък пък  много приличаше на свекърва ми.

# 140
# 141
  • Пловдив
Ние и двамата сме със сини очи и още с първото дете знаех, че ще е синеоко. Сега си знам, че и чаканото момченце ще е със светли очи Smiley

# 142
Мъжът ми е с пъстри, аз със сиви. Големият син е със сиви. Ама той е и много бял със светли очи.
Бебо е с тъмна коса и за сега мътни очи Wink

# 143
Момичета как сте със кръста? От 2 седмици долу срамната кост и таза ме болят ужасно много особенно когато лежа и искам да се изправя или обърна, имам чувството че са ме ритали там а кръста вече 2ри ден боли както при цикъл ниско долу. Снощи до 5ч сутринта ме боля и слагах топла вода в кърпа на мястото. И преди ме е болял, но когато полежа ми минаваше, а снощи беше ужасно направо. В 35+ 6 съм, нямам контракции или болки в корема, но този таз и кръст ме убива направо. Да мисля ли че са някакви индикации за предстоящо скоро раждане или да се успокоя. Терминът ми е на 17.08 🤨🙂🎀

# 144
Кити, ти сега с тази таблица да не вземеш да разведеш някой 😄😄😄 хи-хи
Всъщност, важното е дали има синеоки роднини(баби, дядовци), които да носят рецесивния ген и да са го предали на родителя с кафевите очи. И вече според комбинациите(от таблицата) се определя цвета на очите на бебето. Каквото останат след шестия му месец, такива ще са, иначе са мътно синьо/сиви докато се избистрят.

А мен от няколко дни ме срязва ниско долу, сякаш във влагалището/шийката, чак дъха ми секва. При вас има ли го? Иначе контракции нямам, освен 1-2 стягания и то не всеки ден, нито кръста ме боли.
Gergana, кръста много ме болеше около 7- ми месец. Помогнаха ми няколко упражнения от
YouTube, които правех максимално често(2-3 пъти на ден).

# 145
Мен винаги ми е било странно защото баба ми е с обикновени кафяви очи. Ама дядо ми беше с мнооооооого сини, а мама е със зеленикави. Може и пъстри да се водят. По таблицата няма как да са зелени 😀 На татко ми са много тъмно кафяви, на мама зеленикави, моите са доста светло кафяви, но и двамата с мъжа имаме родители със сини и зелени очи, бих се радвала на по-интересни оченца, макар че ММ има страх от сини очи 😀 Особено има едни толкова сини, че като види някой с такива очи и казва, че изтръпва, не може да ги гледа, страшни са му 😀

Той се е нахъсал да гледа бебето 😀 Няма търпение да излезе 15 дни отпуска да си почивал 😀 Ние сме в апартамент тип ателие и няма къде да спи, освен при нас с бебето, варианта е навън пред вратата или в тоалетната 😀 Той като цяло е доста деен, аз съм по-мързеливичка, даже мисля че ако можеше да кърми, въобще нямаше да ме кара да гледам бебето, а щеше да поеме всичко 😀 Ама ще го видим, те мъжете се променят, пък и на думи са много смели, ще видим.

# 146
Дано мъжете ви си запазят ентусиазма и след като се родят децата Wink моя мъж уж е бащинство и уж ще си почива , а все някакви битовизми излизат. Спа два дни и след това не се е спрял. Снощи ни изби тръбата и наду ламината , та днес отпушва канали и се занимава с яка мизерия.. май му излезе през носа бащинството до тук

# 147
  • София
И в нашето семейство аз приличам на баща ми, а брат ми на майка ми. Даже една приятелка на майка ми казваше, че все едно баща ми ме е раждал. Децата на брат ми са по същия начин - момчето на майка си, момичето на него. Обаче пък МП прилича на баща си, а сестра му - на майка им. Мисля, че нашия бебок ще прилича на мен, но се надявам поне очите да вземе от баща си Relaxed А пък аз съм с кафяви очи по вина на майка ми. Баща ми е със зелени очи, на майка ми родителите и двамата бяха със светли - сини и зелени, а майка ми - кафяви, което противоречи на таблицата. Моите очи са 1/1 с нейните. Абе голяма драма с тия очи Satisfied

От около седмица и аз имам тази болка в костта. Засега не е силна, но е постоянна и неприятна. Особено като ставам от леглото нощно време. Кръста започва да ме боли само ако се движа повече.

# 148
В нашето семейство аз съм микс между майка ми и баща ми , а сестра ми е копие на дядо ми по бащина линия.
Иначе за ММ, грам не  ентусиазиран, може би като се роди ще е по-емоционален 😂
Онзи ден бяхме на почерпка за бебето на наши приятели и ММ вика " е какво е това, само 30 човека. Аз за нашето бебе мисля някъде 50/60 човека и също така уикенда ще черпя ..  че хората да се отпуснат".
За бройката  май найстина така ще направи, ама за деня му казах , че се губи смисъла да е 100 дни след раждането

# 149
Аз бях повдигнала въпроса за НатАспина. Говорих с анестезиолог, който ми препоръча да го спра 14 дни преди секциото (обясни нещо за обновяване на тромбоцитите на 14 дни) и да го заменя с Фраксипарин 0.4. За магнезия - АГ препоръча спиране 7 дни преди секцио. Коментирахме секцио 7 дни преди термин.И аз се надявам да устискам дотогава. Simple Smile
И аз да се отчета от днес. Бях на тонове за пръв път в 35 г. с. На преглед обаче ще съм в петък, тогава ще я видим колко е порастнала и определяме дата за секциото. Искам максимално до термин да е, дано и тя е на това мнение.
Питах за хапчетата. Не си спомням кое момиче ме пита за Нат Аспин. АГ ми каза, че продължавам всичко до края на месеца - Магнерот, Нат Аспин, Малтофер (желязо), Актив мама. След това продължавам единствено с Клексан до секциото + 1 седмица май след това.

Отделно започвам антибиотик Аугументин, заради мъдреца и все пак ми каза, че по-добеият вариант е сега да се цепи и вади, защото после като се роди живот и здраве бебка, хем тя реве, хем аз от зъб. И за нея е по-зле да имам проблеми със зъбите, отколкото да се предприеме няквко действие.. Та сега почвам антибиотика и мисля следващата или по-следващата седмица да се подлагам на цепене и вадене на мъдрец.Инжекциите няма да са проблем, т. е. КЛЕКСАНА, докато Фраксито казаха, че е проблем, също така и Аспирина е проблем, но не и Нат Аспина. Та, това е от днес

Общи условия

Активация на акаунт