Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 136
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Александра, еднократна помощ за живородено бебе е за всички и зависи само от поредността на детето. Сумата е фиксирана. Но някои общини стимулират да се раждаемостта и отпускат допълнителна помощ, която се определя от самата община, ако изобщо отпускат такава.
Temma, "късмет"..... а за друга държава, там пък друго ще те дразни....и ние сме си го мислили. И двамата сме били в чужбина на различни места за различни периоди, не мога да кажа, че навън всичко е прекрасно.

# 256
За помощите не знам при раждане как е, но от ин витро клиниката ми, още в началото ми подготвиха едни документи да ги пусна в общината защото дават 500лв директно към клиниката за изследванията ми. Бях доста доволна, макар че на фона на това което дадохме си е капка в морето, но все пак са си доста пари.
Държавна е болницата, еднократните чаршафи са написани отделно Rolling Eyes Просто ми се видя абсурдно, ще питам като плащам за стая и екип дали пак трябва да нося чаршафи Joy защото като гледам парите ще са си същите като в частна болница, ама и един куфар с тъпотии ще трябва да мъкна

# 257
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Тази еднократна помощ различна ли е от тази коя се взема при раждане на първо второ трето дете че нещо нищо не разбирам
Явно е различна от тази , която дават от социалните, да. Тази помощ е от Общината.
Благодаря много на Хариста, че сподели, очевидно наистина се крие такава информация, за да се възползват по-малко родители от тази допълнителна помощ.
Живот и здраве, ще проверим , след като родим , дали наистина се отпуска.

# 258
Здравейте момичета,минах преглед днес в 35+5,нямах тонове,извика ме на 25ти да ми пусне,каза че всичко е наред,няма контракций и индикации да родя скоро,бебето е 2550,изостава само 2 дни от термин,говорихме за дата за секцио на 7ми,аз също започнах да се подготвям светкавично,почти всичко купихме,само започваме да сглобяваме едно по едно и изпрах почти всичко,остана само да си купя неща за моя багаж,но списъчето е много мъничко,ще се водя от вашите по скоро,защото и аз както всички обичам да съм подготвена възможно най-добре,надявам се всичко да е наред,пожелавам всички да имаме здрави бебчета и много хубави моменти изпълнени с любов и щастие! ❤🌹🍀

# 259
Здравейте момичета,минах преглед днес в 35+5,нямах тонове,извика ме на 25ти да ми пусне,каза че всичко е наред,няма контракций и индикации да родя скоро,бебето е 2550,изостава само 2 дни от термин,говорихме за дата за секцио на 7ми,аз също започнах да се подготвям светкавично,почти всичко купихме,само започваме да сглобяваме едно по едно и изпрах почти всичко,остана само да си купя неща за моя багаж,но списъчето е много мъничко,ще се водя от вашите по скоро,защото и аз както всички обичам да съм подготвена възможно най-добре,надявам се всичко да е наред,пожелавам всички да имаме здрави бебчета и много хубави моменти изпълнени с любов и щастие! ❤🌹🍀
Как така нямаше тонове? Имаш предвид, че не са ти правили запис ли?

# 260
  • Sofia
Хариса и Джамили, благодаря много за споделената информация. Мн е полезна!

# 261
Lusisita и Lovely_Wife благодаря,че споделихте прекрасните бебешки кътчета,които сте подредили . Страхотни са 🥰.
Marayah също уникална подредба и сладурска мъничка кошарка да спинка до мама ❤.
Много ми е сладко като видя такава снимка и още повече нямам търпение да срещна нашето съкровище 💙

Lusisita аз прах всичко бебешко на едно ,не съм делила нищо , нищо не ми се е оцветило. Бебешките дрешки ги правят със специални безвредни бои , които не са силни и не пускат при пране . Аз пера на ръчно на 40 градуса , но предполагам същото ще важи и за по-високи градуси. Успех ☺

# 262
Paola , много ти благодаря! И благодаря, че сподели как процедираш. Имах нужда от този отговор - чуденето пак беше на ниво 😁 💗

# 263
Да ви питам, вие купихте ли хигиенен комплект - нокторезачка, четка, аспиратор и т.н. Аз взех, но се чудя трябва ли да се стерилизира или само се мие? Мирише малко на ново.

# 264
Да ви питам, вие купихте ли хигиенен комплект - нокторезачка, четка, аспиратор и т.н. Аз взех, но се чудя трябва ли да се стерилизира или само се мие? Мирише малко на ново.
От баткото имам няколко ножички, нокторезачка, в началото ги минавах със спирт преди и след употреба. Аспиратора го кисна с вряла вода, слагам и сода понякога. Четките се третират според косъма, по- добре виж инструкцията на опаковката.

# 265
Купих и не съм се замисляла .. ама то не ги лапа детето .. По-добре ,че не съм се замисляла , не искам да ставам маниачка и детето ми да живее в адски стерилната среда 😁. Като гледам мъжа ми какъв е кекав и изнежен. Като се преместихме в Англия си оправи имунната система иначе преди не стоеше на климатик , защото изстивал,не ядеше сладолед, не пиеше студено ,защото веднага го хващало гърлото.. значи представям си майка му колко е треперела над него (единствено дете), сигурно на 40 градуса със зимното яке го е държала 😁😁

# 266
Да се похваля😊😊😊😇😇😇😇🥰🥰🥰
Днес сутринта се роди нашия син Тодор💙
Тежи 3 кг170гр и е 49см

# 267
Честито! Много здраве и щастие ви пожелавам! Живи и здрави!♥️♥️♥️ Бързо възстановяване на мама и успешен старт на Тодор!🥰

# 268
Да се похваля😊😊😊😇😇😇😇🥰🥰🥰
Тежи 3 кг170гр и е 49см
Честито бебче да ви е жив и здрав и много да ви радва 💙💙💙

# 269
Да се похваля😊😊😊😇😇😇😇🥰🥰🥰
Тежи 3 кг170гр и е 49см

Честитооо! 💞 Здрави и щастливи бъдете!

Общи условия

Активация на акаунт