Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 634
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Малеее умирам за сладко ... покрай тия обременяване в с глюкоза и гранични резултати не съм хапвала от месеци 😭

# 571
  • Sofia
И аз тия дни имам  засилен глад като цяло и за сладко също.
Освен това, както исках да се въздържаме от ласки няколко дни, не се получава и само се чудя, дали няма да предизвикаме нещата. Треперя дето се вика Joy Joy

# 572
Малеее умирам за сладко ... покрай тия обременяване в с глюкоза и гранични резултати не съм хапвала от месеци 😭
И аз съм на диета но си намирам неща без захар или с подсладител, но нещо от 2-3 дни много ми се хапва каквото и да е,  старая се да ям сутрин обед и вечер, ноо ми се прияждат някакви неща и си взимам по малко, но бебчето си е в норма вече и вървим добре Simple Smile

# 573
Аз нямам апетит. В 34г.с съм. Не вярвам да родя скоро. За сладко винаги имам място 😄
Днес бях на преглед. АГ имаше спешен случай и закъсняваше 2часа. "Дай да видим живо ли е, само това ме интересува, да ето я голямата пишка, ето чуй сърцето" И това беше, а имах въпроси към него 😟 другата седмица май ще отида да си поговоря с него.

# 574
  • София
И страничен въпрос, може ли някой да ме добави в групата във ФБ.
Коя е тази група във фейсбук?

Днес бях на преглед и на тонове - бебка е добре, около 2500 гр. според ДОК още има място, издаде ми направление за рацдане, т.е за хоспитализация и ми даде 3 дати да си изберем за секциото, до 1-2 дни трябва да й пиша коя дата сме избрали. Надявам се да избутам до определената дата за секциото. И сега изведнъж като осъзнах че остават 2-3 седмици само и почна да ми се свива стомахът какво ще се случва. Persevere Уж съм готова с приготовленията, а сега се сетих че и това искам да прочета и другите клипчета искам да изгледам и май няма да остане време.  Определено май започвамда ме обхваща лека паника Weary

# 575
Някой знае ли как се случва кърменето с импланти (подмускулни)? За една приятелка питам 😄

# 576
Здравейте мили дами, кандидат мами Simple Smile Аз съм от групата на октомврийките, но надниквам при вас и при септемврийчетата за повече информираност Wink
Искам да попитам на някоя от вас случи ли се по време на бременността пъпната връв да се оплете около врата на бебчето,  и ако да, как се развиха нещата впоследствие, какво беше мнението на доктора? Моят не беше притеснен, имало значение за раждането само, ама го мисля и не намирам много реални случаи в нета, може би и по-добре. Каза също, че има време и може да се разплете.

# 577
Здравейте мили дами, кандидат мами Simple Smile Аз съм от групата на октомврийките, но надниквам при вас и при септемврийчетата за повече информираност Wink
Искам да попитам на някоя от вас случи ли се по време на бременността пъпната връв да се оплете около врата на бебчето,  и ако да, как се развиха нещата впоследствие, какво беше мнението на доктора? Моят не беше притеснен, имало значение за раждането само, ама го мисля и не намирам много реални случаи в нета, може би и по-добре. Каза също, че има време и може да се разплете.

Моя бебо се беше омотал веднъж в пъпната връв, като лекаря го установи в 28 седмица, ако не се лъжа, че вече много забравям. На последния преглед в 32 седмица вече се беше размотало.
Моя лекар каза, че когато е веднъж замотана няма никаква опасност за бебчето и не е предпоставка за секцио.

# 578
Да, при мен на втората фетална се видя, че пъпната връв е увита веднъж.
Сега вече е ок. Казаха ми, че за да се наложи секцио, трябва и бебето да не е разположено правилно. Общо взето не било рядко срещано в даден момент пъпната връв да се е увила.
Брат ми се е родил с увита пъпна връв при естествено раждане. Голямо бебе е бил 4250гр. Не е имало проблеми.

# 579
Много благодаря на включилите се. И при нас е веднъж омотаването, 26 г.с. съм, но дните непосредствено преди прегледа беше извънредно буен и активен. После четох, че се случвало при недостиг на кислород , затова и се повишавала активността на бебето, та реших, че пак аз скъм виновна, че се бях позалежала. Връщам редовните разходки и дано наистина да няма проблем.

# 580
Момичета, аз се връщам от преглед леко притеснена.
37+3 г.с. бебка я измериха 3кг. Два записа на тонове днес ми правиха, и двата не бяха много добре, утре в 8 пак ме викат. 😔 На кръвотока АГ също нещо му се вгледа, няколко пъти го пуска, но не го изкоментира.
От вчера имам менструални болки ниско в корема, по време на записите също имах, но не се отчетоха контракции. Миналата седмица имах 1 см. разкритие, сега не ме погледна АГ.
Вече съм кълбо от нерви. Вие как се справяте с това чакане?

# 581
Kitty, какво значи недобри тонове, обясниха ли? И мен ме връщаха и аз наистина не разбирам какъв беше проблемът... Пулсът си стоеше към 150-160, просто линията беше по-права.
Добре е че утре пак те викат, ще си по-спокойна и ти самата, пък и си минала 37 седмица.

Аз съм едва 36 и съм адски притеснена, нито мога да спя, нито да живея нормално. Не знам как ще изтрая още няколко седмици. Сега разбрах ужасна новина за позната бременна и адски се разстроих😔 Искам да минава вече това време и да гушкам малкото човече, само да е здравичко... Иначе болки май нямам, аз не знам и какви болки трябва да очаквам, вече започнах да си въобразявам всякакви неща, имам само стягания в корема, менструални наскоро не съм имала.

# 582
Момичета, аз се връщам от преглед леко притеснена.
37+3 г.с. бебка я измериха 3кг. Два записа на тонове днес ми правиха, и двата не бяха много добре, утре в 8 пак ме викат. 😔 На кръвотока АГ също нещо му се вгледа, няколко пъти го пуска, но не го изкоментира.
От вчера имам менструални болки ниско в корема, по време на записите също имах, но не се отчетоха контракции. Миналата седмица имах 1 см. разкритие, сега не ме погледна АГ.
Вече съм кълбо от нерви. Вие как се справяте с това чакане?
Не питай как се справям с чакането, нещото което най-много мразя в този живот е да чакам нещо което не се знае кога ще се случи, направо се побърквам. Иначе например днес наблегнах на физическите упражнения, разходки почти не правя заради жегата. Побърквам се вече Confused

# 583
Последните 2 седмици бяха ад за мен. Само мислех и се тревожих. Всяко ходене до 00 беше със страх. И за това е виновна една от лекарките ни, която каза, че детето ми е недоносено. Което въобще не беше така. Толкова ѝ имах доверие, а тя така ме наплаши, че място не можех да си намеря .. само лежах и се молех да ми е добре детето.. бях парцал. За това се радвам, че се роди здрав и не е бил в кувьоз дори. Понякога лекарите в стремежа си да вземат някой лев правят мечешка услуга на пациентите си! За бременни това си е направо престъпление!

# 584
Маджарова, ние с теб сме с един термин ☺️
И аз имам стягания, но не е това което трябва. По-скоро е подготовка. В крайна сметка когато и да решат да излизат вече сме в 9-ти месец 🤗
Аз се надявам да тръгне до 10-ина дена, нямам търпение вече.

Общи условия

Активация на акаунт