Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Да, и моят болничен е от 20.06 и днес получих за работните дни от юни.
В началото на август ще получа за целия юли.
При мен почти нямаше разлика в среднодневното обезщетение, въпреки че сега този 45 дневния май се изчислява на по висок процент от брутната заплата.
Ще проверявам защо така е станало.
Ами до колкото знам 45 дневния се води вече майчинство и се изплаща като такова, при мен е така като смятам. Тоест най-малко 610лв на месец (МРЗ).
Еми да, ама при мен разликата е стотинки, а би трябвало да е поне 10лв. на ден по мои изчисления.
Ще звъня другата седмица и ще проверя какво са изчислявали.

# 211
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
С ПИК от НОИ много лесно се вижда кое плащане за кога е и в какъв размер е.
Аз също имам превод за юни, и сега през август, ще имам за юли. Този 45-дневен болничен вече е в размер на 90% от брутното трудово възнаграждение(предишните бяха на 80%).
Следващите два болнични - за раждане и изравнителния от джи-пи-то също са на 90%. След тях вече , започва майчинството, което е равно на МРЗ, или 610 лв в момента, от Януари ще е повече.

Някой пита за педиатър в Пловдив - и аз питах майки , които живеят наблизо в квартала, и ми препоръчаха, специално за Кичук Париж, да го запиша при педиатър в поликлиника "Св.Анна", поне сградата ще ми е наблизо.

# 212
Аз отидох с най- големият си куфар. Предвид, че за детето носих само памперси, кърпички и олио. Използвах 40% от нещата, които бяха в него Wink единствено ми донесоха храна на третия ден.
Аз се гримирах с фон дьо тен и коректор още след раздвижването. На изписването така се бяхме гримирали с другите, че едва ни познаха лекарите Wink
Моят 45 дневен болничен е преизчислен на една идея по- висока дневна ставка

# 213
С ПИК от НОИ много лесно се вижда кое плащане за кога е и в какъв размер е.
Аз също имам превод за юни, и сега през август, ще имам за юли. Този 45-дневен болничен вече е в размер на 90% от брутното трудово възнаграждение(предишните бяха на 80%).
Следващите два болнични - за раждане и изравнителния от джи-пи-то също са на 90%. След тях вече , започва майчинството, което е равно на МРЗ, или 610 лв в момента, от Януари ще е повече.

Някой пита за педиатър в Пловдив - и аз питах майки , които живеят наблизо в квартала, и ми препоръчаха, специално за Кичук Париж, да го запиша при педиатър в поликлиника "Св.Анна", поне сградата ще ми е наблизо.
Отново ли ще има увеличение на МРЗ?

# 214
  • София
Аз мисля да отида само с една раничка с нещата, които ще набутам в нея, вкл. нещо за гримиране. По принцип си слагам само спирала, но искам на снимките да изглеждам добре, така че ще вложа повече усърдие Wink

# 215
Да, значи има нещо сбъркано при изчислението, защото в НОИ виждам, че обикновен болничен с код 1 и при този сега с код 14 разликата в дневното обезщетение е стотинки, а не би трябвало да е така.
Ей, писна ми! Вечно някой е дремал някъде!
Утре ще питам счетоводителката и ако нд може да ми отговори, ще трябва да звъня в НОИ.

# 216
Е да, хубаво е да сложим малко грим за снимките Simple Smile аз попринцип се гримирам, така че ще ми е странно при тръгването от болницата да съм без. Косата нищо особено няма да си я правя, в краен случай една плитка ще си завъртя, ако съм много рошава. Нямам намерение да си мия косата в болницата, дано не тръгна да раждам точно като 4-5 дни не ми е мита. Хаха Simple Smile

# 217
Marayah ето защо си приготвям цял куфар... 😁. Като гледам списъка май искат да се изнеса от вкъщи буквално 😁 ..

# 218
Аз бях с плитка в болницата. Изкъпах се и си изправих косата деня преди изписването. Друго си е да се изкъпеш след толкова дни в болницата

# 219
О, шампоан, маска, четка, крем за коса-всичко съм си взела. В травъл опаковка съм си пресипала, ама съм си взела за болницата.

# 220
Честно казано, това беше начина да се разсейвам. Като вляза да се изкъпя, да направя нещо друго. Просто, така времето минаваше. Особено последния ден ми беше станало много тегаво и имах нужда да убия времето

# 221
  • София
О, аз предполагам, че след целите мъки от раждането косата ми няма да прилича на нищо и ще ми се иска да я измия. Сега по време на бременността ми се омазнява много по-малко, но това може и да е съвпадение, защото си смених шампоана горе-долу по същото време. Скоро ще разбера Wink Иначе, доколкото разбирам в болницата има фризьор, ако успея да си запазя час за него за изписването, ще се възползвам Relaxed

# 222
Ехааа, това вече е приказка - фризьор в болницата. Имайте предвид, че освен ако не са предвидили определено място, то снимките от изписването ви ще са пред фасадата на болницата. Вътре не пускат никой.

# 223
Ехе, чак и фризьор Simple Smile
Jamily, къде ще раждаш ти, в България ли?

# 224
  • София
Да, аз вече така и си го представям - пред входа. Дано поне пуснат таткото да си ни вземе Wink

Хаха, да, в клиника Щерев. Наиситна не звучи като за нашите географски ширини.

Общи условия

Активация на акаунт